OTROCI

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Jan 12, 2010 21:25

Pozdravljani
No vidim da imam čisto zlate otroke,kar se bivanja na barki tiče.Imam dva sinova stara 16 in 19 let in še lani sta šla obazraven na dopust 3 tedne brez problemov.Jadrali smo od Ankarana do Cavtata in vse noči preživeli na sidru oziroma bojah.Pa za letos so tudi že veliki plani,če bo vse po sreči in sta tudi polek..Sem pa po dopustu dal barko starejšemu sinu še za teden da sta bila s punco in se je lahko malo oddahnil od nas ,tastarih..,
Treba jim je dat prav in odgovornost in po tem jih spet zanima barka..
LP Iztok
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Feb 25, 2010 12:29

Lep pozdrav!
Lani smo bili prvič na morju z gumenjakom, takrat je bila mlajša hči stara 3 mesece, tavečja pa 6 let. Za tavečjo je bilo to fijakanje po zalivih tudi po celodnevni izleti fenomenalno. Za tamalo pa ti povem, da skor kot, da je ne bi imel zraven. Po petih minutah vožnje je vsakič zaspala na rokah. In to 14 dni zaporedoma. Včasih smo se vozili tudi po 2 uri skupaj ona pa je vso pot spala na blazinah v sprednjem delu čolna.
Obvezno pa sta obe imeli gor reš.jopič NONSTOP! od tega pa nisem odstopal niti pri tavečji hčeri.

Aja pa še to TENDA,TENDA in še enkrat TENDA! :!: :lol:
Le pogumno in previdno na morje.

------------------------------------------------------------------------
Veslal pa ne bom-rajši dva motorja!
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Če Feb 25, 2010 12:33

Jeseni poročam tudi jaz. Moja tanajvečja sploh ni navdušena in pravi, da sem si omislu gumona, zato da imam razlog delat vse kaj drugega, kot da se igram z otroki.
Kakšno mnenje?
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Feb 25, 2010 14:22

Jaz več ne vem kaj naj naredim, moji mali pri petih letih še vedno ne leti dovolj hitro, gas do daske in še je premalo. :?
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Če Feb 25, 2010 14:44

Uri1 - V apartmanu, kjer boš ponoči mislim da ne bo problema... :) Podnevi boš pa probal in se sproti prilagajal :)
Ker se dobro ne spomniš ti naj povem da sem jaz tebe pri enem letu s kanujem po Ljubljanici vozil pa si užival :D
Vprašanje je samo če ima smisel, da vlečeš svoj čoln dol (na morje), al bi letos bil za tistih par krogov tudi z mano in mojim čolnom zadovoljen :?: :wink: :)
Nazadnje spremenil Savo1953, dne Pe Feb 26, 2010 05:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Feb 25, 2010 14:49

Enaki problemi. Za ribolov imam spodaj gumona in štirko. Ko je vedno bila nezadovoljna z hitrostjo, ko sva plula proti lovišču rib, sem ji v vodo vrgel vrv, ji dal masko in jo poslal v vodo. Prijela se je za zanko na koncu vrvi in od takrat, kamorkoli greva, vlečem eno veliko 15 letno panulo za seboj, tako uživa. Sva pa na ta račun že dobila precej sip in pa orad, ker jih je videla na dnu, sipe seveda v položaju nad dnom. Tako je mir z "prepočasno" vožnjo, punca uživa, jaz pa imam dober Fishfainder :) . Volk sit, koza cela, rižota in orade na gradeli pa fenomenalne. Pa še brancina je našla ampak je velik, pameten, do sedaj še ni prijel. Bom uporabil stari dober način. Brez motorja , spuščanje z lahkim burinom, najlon , trnek in gvat . Temu se pa letos ne bo mogel upret :wink: .
LP
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Feb 25, 2010 15:19

LP ttomi73.
Predvidevam, da je tvoja tanajvečja tvoja partnerka če se ne motim.
Moja je tudi mislila , da bom na morju samo še o gumi govoril, tako kot sem pred morjem-se je že križala. :evil:
Preden smo se kam odpravili ter ko smo se vrnili nazaj sem ji lepo rekel, da rabim 15 min, da vse pripravim oz. pospravim, tako da sem si lahko v miru ogledoval svoj čoln.
Med vožnjo ji reči, če lahko malo ona pelje-češ, da se moraš spočit.
boš videl kak bo cela srečna,ti pa se tačas z otroci ukvarjaš.
Ko pa se kje zasidrate pa se jim posveti (VSEM) daj ji vedet, da te čoln trenutno ne zanima, čeprav te bo grizlo odznotraj (kak bi zdaj norel z njim)

Vso srečo -poročaj. :D

----------------------------------------------------------
Veslal pa ne bom - rajši dva motorja!
kroky
Desetnik

OdgovorNapisal/-a kroky » Če Feb 25, 2010 23:22

Najprej en lep pozdrav vsem pomorščakom, saj je to moj prvi post na tem forumu.

Imam dva otroka, punco 5let in fanta 3 leta, oba sta vsa leta od rojstva na barki po več tednov. Dokler otroci ne hodijo je še najlepše, ker so večino časa po rokah ali pa spijo.
Najhuje je ko hodijo in še ne plavajo. Takrat smo mi samo iskali zalive z mivko, pa ven iz čolna, kajti na čolnu jih moraš imeti skozi na očeh.
Upam da naš tamal letos splava, da si bo ata v miru pirček odpru in prebral kakšno knjigo. Tudi noč bo mirnejša, ker spimo pri odprtih vratih.
Na srečo je moja žena še bolj nora na barko kot jaz, tako da pri nas ni bilo nikoli problemov in kompliciranja glede otrok.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Feb 26, 2010 12:57

" kamorkoli greva, vlečem eno veliko 15 letno panulo za seboj"

Tudi jaz sem tako počel samo da so bile 7 in 11 let potem pa so začeli strašit z morskimi psi tam okoli Pule in Brionov in smo nehali s tem.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Feb 26, 2010 16:33

Strah je hudičeva stvar. Jaz mojim ne povem nič, če slučajno kaj slišim o kakem "videnem" morskem psu, ker se začuda pojavljajo vedno pred turistično sezono ???.
Je pa še eno. V zadnjih petih letih, so v okolici kjer živim, trije ljudje umrli zaradi vboda ose, dva sta pila pijačo in dobila vbod v grlo, ena ženska pa je zgleda imela alergijo na osji strup in je tudi umrla, dva možakarja pa sta umrla zaradi vboda seršena. V Jadranu je v zadnjih 40 letih umrlo koliko ljudi zaradi morskih psov. A je kdo. Ne vem. Vem pa, da se bolj bojim skuterašev in gliserašev, kateri hočejo pokazat kopalcem tudi obraz od blizu :evil: .
Kakor dolgo še bo uživala v vodi, ali kot "panula", ali pri potapljanju z menoj, naj uživa, cucka bo pa že ata proč spravu, če slučajno pride :) .
LP
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Feb 26, 2010 21:06

Atilone najbolje za morske pse je, da na opremo napišeš : BARIČEVIĆ. Bojo plavali miljo od tebe :lol:

Saj veš za novo dohtarsko kletvico "Jebo te pas!"
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » So Sep 15, 2012 11:27

Bom kar tukaj postavil par vprašanj, ker je tema že odprta. Tud midva pričakujeva naraščaj pa me malo zanima kako ste kaj pripravili barke in opremo. Najina jadrnica je nekaj čez 8m in jo imam to zimo namen do konca urediti ker potem baje ne bo časa ;) Sencain voda mislim, da ne bo problem, bolj pa me zanima glede same varnosti. Prvo leto predvidevam, naj ne bi bilo problemov, ker otrok itak samo spi (upam) ali pa je priklopljen na jošk :) Kasneje pa ko začne skakati okoli je pa druga pesem. V planu imam okoli barke (na ograjico) napeti mrežo, otroški rešilni jopič, ki ga bo skozi nosil glede ostalega pa ???? Malo sem govoril s Clipperjem in pravi, da ima manjšo visečo mrežo v katerem otrok spi in baje je zlo priročno.... Vsako mnenje in izkušnje so dobrodošle :)
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » So Sep 15, 2012 13:08

Od vsega tega samo mrežica na ograjo, da ravno s palube ne more pasti.

Spijo krasno na praktično katerikoli postelji, samo da je zaprta (da ne more pasti iz nje).

Čim je otrok na palubi - obvezno gor rešilca. Dokler je še zelo majhen in malce nespreten, med jadranjem lahko tudi na štrik - pa je.
Daš mu/ji svoj mali štrikec s katerim lahko veže po svoje in ima zagotovljeno zabavo.

In pri kopanju obvezno stestirajte rešilni jopič oz. kako se v njem počuti in plava.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » So Sep 15, 2012 18:56

Pa avtosedež, obešen kot gugalnica se je nam dobro obnesel :)
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Po Sep 17, 2012 07:55

Jaz sem ga imel kar v lupinici (za v avto) in šlo brez nekih hudih problemov. Res je pa da nismo spali na barki.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov