Tečaj za VHF GMDSS z izpitom - Morjeplovci

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Feb 10, 2010 09:56

Kr en, ker ne poznam najbolje zadeve, zato me zanima, kako to sploh poteka. Kolikor vem, je imel Gregor.n. dva dni tečaj oz. predavanje v Celju, potem pa izpit v KP. Ti računaš, da bi imeli vse "tu nekje"?

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Feb 10, 2010 11:00

admin napisal/-a:Ja očitno bomo res začeli organizirat še tečaje. :D

Škoda samo, ker je treba za ta izpit kot pogoj imeti tečaj po standardu s pravim predavateljem... Drugače bi lahko naredili kar interno in bi prišli bistveno ceneje skozi. :D

Sem ravnokar klical v Koper,NI TREBA STANDARDNEGA TEČAJA,
izpit vsak petek ob 9h30m.
Izpit stane 36,19 eur.
Lahko nas jaz skupinsko prijavim,dobimo termin za opravljanje izpita ,
Potrebujem vašo pooblastilo sliko itd.
Tečaj pa kot je rekel Admin lahko organiziramo interen.
Informacija preverjena.
LP
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » Sr Feb 10, 2010 12:10

Kako stane 36€, če pa na Spinakerju računajo 149€. Sicer so še predavanja všteta v to ceno.
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » Sr Feb 10, 2010 12:57

Mat2000 napisal/-a:Kako stane 36€, če pa na Spinakerju računajo 149€. Sicer so še predavanja všteta v to ceno.

Na vprašanje si si že sam odgovoril. Razni uradni oz. s strani URSP priznani ponudniki tečajev za pomorsko govorno komunikacijo imajo cene okoli 150€. cene lahko varirajo tudi +- 50€ (za študente organizira študentska organizacija tečaj npr. za 100€). V ceno tečajev je običajno všteto gradivo, ki ga priskrbi organizator tečaja, všeta je tudi cena samega izpita (36,19€), in ostali stroški, ki si jih ponudnik tečaja pač zaračuna. Če imate dovolj samodiscipline ter volje do samoučenja, priporočam da si gradivo sami priskrbite (ga je polno v vsaki knjižnjici in na internetu) in sem prepričan, da se da vse lepo naučit. Res je lažje, če ti predava nekdo, ki je za to kvalificiran (ima naziv poročnika trgovske mornarice ali pa kapetana dolge plovbe npr) in pri tem pove še kakšno zanimivo zgodbo. Sam sem se samo iz firbca oz. ker sem bil skeptičen do kakovosti tečajev udeležil (seveda tudi plačal) tečaja za voditelja čolna(naj omenim, da ko diplomiram se mi izpit za VČ ob predložitvi diplome na URSP, prizna). Če so tudi tečaji za VHF tako površni in pomanjkljivi, potem je boljše, da se zberete nekje in sami organizirate interni tečaj. Moja izkušnja je zgolj subjektivna in velja za enega ponudnika tečajev. Ni pavšalna ocena. Več sem pripravljen napisat na ZS, če koga zanimajo podrobnosti.

LP
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Feb 10, 2010 13:04

Če sem prav seštel nas je že 11.
ALI
Kapitan
Kraj: Notranjska

OdgovorNapisal/-a ALI » Sr Feb 10, 2010 16:04

Zdravo,

sam sem v letu 2009 opravljal tečaj za VHF GMDSS pri gospodu Marjanu Gorencu v Ljubljani. Cena je bila cca 140 eur vključno z izpitom. Na tečaju je bilo nekaj teorije ostalo pa praksa. Praktičen del se izvaja na popolnoma enakem simulatorju kot na izpitu, zato je zadeva zelo enostavna. V kolikor pa se odločite za izpit brez tečaja ni nobenega problema saj se, da zadevo čisto lepo naučiti smo dobro pa je, da pred izpitom vsaj vidiš VHF DSC napravo že zaradi tega, da jo znaš prižgati in nastaviti nekaj osnovnih funkcij. V kolikor potrebujete telefonsko številko g. Gorenca vam jo sporočim.

lp, ALI
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Feb 10, 2010 23:24

Hmmm, potem so pa tole nekaj spremenili... Včasih sem prepričan, da je bil za VHF tečaj po zakonu obvezen in ni šlo direktno na izpit. Je pa to že od nekdaj možno pri izpitu za voditelja čolna.

Če ne rabimo resnega tečaja, potem za "mali denar" razložim zagotovo toliko, kot so meni povedali pred leti in bo vsak opravil... Tudi gradivo lahko pripravim. :wink:
Še neko predavalnico najdemo, pa smo na konju! :wink:

Je pa treba sedaj naštudirat s katerih koncev ste kandidati... Kot vidim, vsi niste iz ljubljanske okolice.

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Feb 10, 2010 23:55

Sam sem opravil najprej hrvaški izpit za upravljanje z VHF, nato tudi slovenskega. Enako je bilo tudi z izpitom za voditelja čolna, imam oba.
Za VHF SLO sem opravil tečaj pri Urošu Spruku (Uscom), ki je zagotovo največji poznavalec za VHF komunikacijo. Pridobljeno znanje mi je zadostovalo, da sem brez problema opravil izpit v KP.
Vsekakor pa je priporočljivo, da naj bi vsi, ki že imate izpit, opravili vsake toliko časa še osvežilni tečaj. Navsezadnje gre za lastno varnost.

LP
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » Če Feb 11, 2010 00:05

Joško dober odgovor.

Admin hvala za pobudo.Kot vidim res vsi priporocajo ucenje na simulatorju.
Mogoce je zato trenutno najboljsa metoda pravi tecaj,pa ceprav naju z zeno to pride 300e.

Zacetni stroski za novince so cca:
voditelj colna 169
vhf 149
sola jadranja cca 200-400e (zacetni tecaj)
torej na osebo cca 620
plus navticna obutev in obleka cca 500-700e na osebo.

To so moji predvideni stroski.
Prosim za mnenje.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Feb 11, 2010 00:15

Moje osebno mnenje
Žene so na morju vedno tolk hudo pametne, da sploh ne potrebujejo nikakršnega izpita. Pa še prišparal si.

Brez zamere

LP
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Feb 11, 2010 10:56

Tudi jaz imam na izpitu voditelja čolna stari VHF, zato pa moram še enkrat na VHF GMDSS.

Ali je slovenski VHF GMDSS mednarodno veljaven, se pravi tudi na Hrvaškem, malo me je sedaj Joško zmedel, ki ima tako Hrvaške kot Slovenske izpite.
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Če Feb 11, 2010 11:06

če me boste naučili,se tud jaz prijavljam za izpit,čeprav postaje ne rabim,

ker če se začnemo potapljat,bojo mojo čuli v Grčijo,tolk bi se drla :lol:
Lp CC
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Feb 11, 2010 12:18

Gaso napisal/-a:Tudi jaz imam na izpitu voditelja čolna stari VHF, zato pa moram še enkrat na VHF GMDSS.

Ali je slovenski VHF GMDSS mednarodno veljaven, se pravi tudi na Hrvaškem, malo me je sedaj Joško zmedel, ki ima tako Hrvaške kot Slovenske izpite.

Veljaven
LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Feb 11, 2010 18:22

Gaso napisal/-a:Tudi jaz imam na izpitu voditelja čolna stari VHF, zato pa moram še enkrat na VHF GMDSS.

Če bomo preveč spraševali ali je SLO izpit veljaven ali ne, potem obstaja večja verjetnost, da se bo kdo spomnil in kaj zakompliciral.
VELJAVEN IN PIKA!!! in celo verificiran in usklajen z EU zakonodajo.
Kdo bo koga zdaj kaj spraševal? :twisted:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Feb 11, 2010 19:00

Simulator bomo zrihtali, tako da ni ovir...

SLO izpit za VHF GMDSS pa je veljaven povsod po svetu. Je mednarosni dokument, tako kot izpit za voditelja čolna.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov