Letos pregledali 6.500 plovil!!!!!

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Sr Sep 29, 2010 16:41

jp res je tudi na našem koncu relacija Barbariha Pula so letos kontrolirali kot za stavo kaj takega še nisem videl dobesedno.Recimo ,da sem videl 30 kontrol res noro.

Mene za čuda niso ustavili :lol: se je pa zgodilo ,da so mi dobesedno presekali pot je šel gliser na mojo desno stran in z daljnogledom gledal po moje če so gori zastave in vinjeta ,ko se je nagledal je šel naprej . :wink:

ps..
Sam imam hišo na Cro obalo in plačam tam turstično takso .Če jim to pokažem ali potem mislite še zmeraj potrebujem turistično za čolne .
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Sr Sep 29, 2010 18:40

Tudi mene letos pri Čiovu policija, in Ždrelac lučka kapetanija.
Vedno zelo profesionalno in kulturno. Obakrat so mi predihali vse papirje, opremo....vse ok, samo za turistično takso mu ni bilo jasno da je vključena v "ugovoru za godišnji vez". Skratka kup listov so napisali, popili sok in zaželeli mirno morje.....
Za moje pojme korektno. Upam da bo vedno tako...
vento
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a vento » Sr Sep 29, 2010 19:07

Fojki napisal/-a:jp res je tudi na našem koncu relacija Barbariha Pula so letos kontrolirali kot za stavo kaj takega še nisem videl dobesedno.Recimo ,da sem videl 30 kontrol res noro.
...
Ja, sem jih tudi sam precej videval. Je pa res, da so bolj opazovali in lovili glisiranje blizu obale. Sem se tudi enkrat peljal mimo (zastavice imam na drogu, ki je ležal na dnu čolna), pa se izgleda niso preveč sekirali (nekoga so najbrž čakali). Najbrž tudi nismo bili sumljivi, da bi delali kakšne hude neumnosti ali celo kršili predpise o popisu oseb. :)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Sep 29, 2010 20:56

Kot ne vem kolikokrat se je tudi tokrat zgodilo, da so kar pikirali name kot da imajo piko name. Z ženo sva šla šnorkat in ker je bila voda hladna sva imela neopren in policaji takoj na naju ko, da sva največja nevarnost za jadran. Ko pridejo bližje jim pojasnim, da šnorkava in da nimam nobenega ribolovnega pribora pri sebi. Nekaj mu ni bilo prav, zato je rekel, da bo že on postavljal vprašanja in še vprašal, če sva državljana rep. Slovenije? Potrdil sem z nasmeškom in so šli v zaliv poleg.

Na sidru je bilo 25 bark Slovensko zastavo sta imela samo dva čolna, ki sta bila v plitkem in moja jadrnica. Kar vedel sem, da bodo pikirali direktno na mojo. Na barki je bila le starejša hči, ki jim je v slovenščini razložila, da je pač sama na barki in da sva šla midva šnorklat. Matrale so jih palice, ker sem zanalašč postavil v nosilce eno 50lbr eno 30lbr in dve za lovljenje male ribe. Imam seveda karto le, da jih po malem izobražujem, da zakon ne prepoveduje imeti na barki, če hočeš po deset trnkov vsake velikosti ali pa po dve palici vsakih velikosti in libraž. Prepovedana je le "ISTOVREMENA UPOTREBA" več kot dveh, ampak policaji imajo drugačna tolmačenja saj si je le redko kdo prebral (ali pa zapomnil kaj piše) zakon. En izvod z podčrtanim stavkom glede tega imam v mapi poleg pa še vizitko znanega hrvaškega odvetnika. Od takrat dalje nimam problemov z tem.

Letos nisem imel nobenih težav (za razliko od prejšnjih let), razen slabe izkušnje z policajko na mejnem prehodu, ki je nadrla neko gospo, ki je nekaj časa na soncu čakala moža, ki je stal v vrsti za prijavo. Ko je hotela čez cesto na kavo v senco je policajka dobesedno popizdila in česar takega še nisem videl. Nadrla jo je ko, da smo v Alcatrazu ali Dachau.
No ja se bodo že še počasi naučili kako se obnaša do turistov samo čas jim moramo dati. Mislite, da bo 100 let dovolj. :lol:
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Sr Sep 29, 2010 21:16

V paškem zalivu so skoraj vsak dan.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Če Sep 30, 2010 09:13

Jaz sem pa vesel kontrole! Letos dvakrat med ribolovom, popolnoma korektno opravljen postopek in na koncu tudi "srečno pri ribolovu".
Mogoče imam po tem občutek, da vse le ni tako "balkansko" pri sosedih.

Tukaj še nasvet: če lovite ribe, imajte tudi takso plačano, ker ko preverjajo podatke - preverijo prav vse.

Kar se pa kazni in zbranega denarja tiče je pa tako, kot pri vseh drugih stvareh; če se držimo pravil bo vse ok. Načeloma :)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Sep 30, 2010 09:29

Vsa čast korektnim policajem in uradnikom, ampak nažalost obstajajo tudi takšni, ki iščejo dlako v jajcu v stilu: Da vidimo šta nemaš :twisted:
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Sep 30, 2010 17:03

Na vzhodni obali Krka so kar pogosto pluli, ustavljali pa bolj kot ne le prekrškarje (glisiranje preblizu obale, pod mostom,...)
Sem pa pogrešal več kontrole v zalivu Soline, kjer je gisiranje prepovedano, prepoved pa veselo kršijo večinoma Slo in DL barke.
mirno morje
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Okt 03, 2010 17:02

Tudi mi smo plačali
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... &start=120
Bolj ko razmišljam, mi ni jasno, zakaj me niso obsodili zaradi prevoza ilegalcev.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Po Okt 04, 2010 19:22

Fisherman, a so te letos kdaj ustavili?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Okt 04, 2010 19:35

Ustavljati je nedovršni glagol. Zato jo je treba kdaj tudi potegnit! Ampak za kaj takšnega je potrebno pa tole :

Slika

Ane Tex :?: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Fisherman
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Fisherman » Po Okt 11, 2010 18:42

dule napisal/-a:Fisherman, a so te letos kdaj ustavili?

Ne, letos nisem imel bližnjega srečanja z njimi. Pa ti, kolikokrat si jih videl v zalivu?
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Okt 11, 2010 21:04

Jup, pa vsaj tkole je treba jit !

http://www.youtube.com/watch?v=E6VJJfSaOYw
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » To Okt 12, 2010 09:20

...moje sanje

Slika

Slika

nisem mogel da nebi

Slika

Cena... sitnica od 160.000 eur pa naprej (za rabljen čoln)
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Okt 12, 2010 10:29

ojla Mike

ti si pa skromen . :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov