Kot ne vem kolikokrat se je tudi tokrat zgodilo, da so kar pikirali name kot da imajo piko name. Z ženo sva šla šnorkat in ker je bila voda hladna sva imela neopren in policaji takoj na naju ko, da sva največja nevarnost za jadran. Ko pridejo bližje jim pojasnim, da šnorkava in da nimam nobenega ribolovnega pribora pri sebi. Nekaj mu ni bilo prav, zato je rekel, da bo že on postavljal vprašanja in še vprašal, če sva državljana rep. Slovenije? Potrdil sem z nasmeškom in so šli v zaliv poleg.
Na sidru je bilo 25 bark Slovensko zastavo sta imela samo dva čolna, ki sta bila v plitkem in moja jadrnica. Kar vedel sem, da bodo pikirali direktno na mojo. Na barki je bila le starejša hči, ki jim je v slovenščini razložila, da je pač sama na barki in da sva šla midva šnorklat. Matrale so jih palice, ker sem zanalašč postavil v nosilce eno 50lbr eno 30lbr in dve za lovljenje male ribe. Imam seveda karto le, da jih po malem izobražujem, da zakon ne prepoveduje imeti na barki, če hočeš po deset trnkov vsake velikosti ali pa po dve palici vsakih velikosti in libraž. Prepovedana je le "ISTOVREMENA UPOTREBA" več kot dveh, ampak policaji imajo drugačna tolmačenja saj si je le redko kdo prebral (ali pa zapomnil kaj piše) zakon. En izvod z podčrtanim stavkom glede tega imam v mapi poleg pa še vizitko znanega hrvaškega odvetnika. Od takrat dalje nimam problemov z tem.
Letos nisem imel nobenih težav (za razliko od prejšnjih let), razen slabe izkušnje z policajko na mejnem prehodu, ki je nadrla neko gospo, ki je nekaj časa na soncu čakala moža, ki je stal v vrsti za prijavo. Ko je hotela čez cesto na kavo v senco je policajka dobesedno popizdila in česar takega še nisem videl. Nadrla jo je ko, da smo v Alcatrazu ali Dachau.
No ja se bodo že še počasi naučili kako se obnaša do turistov samo čas jim moramo dati. Mislite, da bo 100 let dovolj.
Lep pozdrav
Nikola Tesla