Ju3 poskeniram ter posredujem knjigo - Priročnik za voditelja čolna.
Avtor: Niko bijelovučić
Dva krat jo je potrebno temeljito prebrati, pa ne bo težav na izpitu!!!
Res dobro gradivo.
Moderatorji: moderator2, moderator
Tex napisal/-a:Fantje, ok, da me ne boste še naprej pljuvaliali pač...
Ne želim izpadat nikakršen frajar, toda....
Izpit sem naredil tako kot ostali, v Kopru, in imam uradno opravljenega ! Pravim,da sem ga kupil, saj sem ga plačal,pravim pa,da sem ga kupil, ker oprostite, če se je pa kdo naučil navtičnih veščin in stvari,ki jih potrebuješ kot (pomorščak,kapitan,mornar, ne vem kaj naj napišem)
Pri izpitu za vozilo te dejansko naučijo to stvar uporabljati,kaj pa pri navtiki ? Plačaj pa vozi,pa se potopi !
Če opraviš izpit, in nekaj let ne pluješ, takoj polovico pozabiš (pa ne mi sedaj govorit,da ni res)
Je pa največja svinarija, pri opravljanju izpita za plovilo, da te un pajac tam jebe o motoroznanstvu,(me zanima kaj bi on storil,če bi mu počakal en motor,svečko bi menjal, pa razliko med dvotaktnim in štiritaktnim motorjem bi tulil sredi morja)tudi tisti pri kartah so packi ( res je ,da so potrebne, in je prav da jih znamo uporabljat, vendar, danes smo leta 2011 in vsak majmun že lahko kupi GPS in tudi ga !
Edina pametna stvar je signalizacija, in uporaba vrvi,pa še kaj se najde, ampak to pa pozabiš, če ne uporabljaš !
Torej fantje kje je fora izpita, ki je praktično KUPLJEN in ne OPRAVLJEN !
Strinjam se, da bi morali imeti tudi praktično stvar, pa tudi če je z 3 metrskim guminjakom !
vidim, je pa itak več kot polovica takih, ki ima opravljen izpit, pa se ne zna sidrat,naprej pa raje ne bom...
In ja, če bi se še enkrat odločal za izpit, bi ga najverjetneje kupil, in sam predelal čtivo, katero pa je dobro napisano v skriptah !
mamaMicka napisal/-a:josko dva piska v tem primeru verjetno pomenita, da te bo trajekt prehiteval po levi, ceprav je po PSu, da bo zavil levo, kar pa nima smisla, da bi ti to sporočal, zato verjetno velja prvo napisano
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov