nateg ali ???
Moderatorji: moderator2, moderator
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Tudi sam sem že večkrat prejel podobna sporočila. jasno mi je, da gre za neko vrsto natega in do sedaj sem takšna sporočila ignoriral. Na webu sem na nekem forumu prebral, da francoskim uslužbencem, ki delajo državne projekte v njihovih bivših kolonijah v Afriki, kontrolirajo denarna sredstva, ko se vračajo v Francijo. Zato kupujejo razne stvari (v glavnem premičnine), ki so sorazmerno poceni in jih lahko nato sorazmerno hitro unovčijo in tako pridejo do gotovine.
Zna bit, da gre tudi tukaj za takšno mahinacijo.
Po moje je zadeva za prodajalca čista
kako pa bo kupec speljal, pa je njegov problem.
Načeloma ga zaenkrat ignoriram, čeprav mi vztrajno piše, naj mu pošljem pogodbo in podatke o računu,da nakaže denar
Vseeno razmišljam, kaj pa me stane preiskus? Odprem novi TRR (to me stane 25E, ali še manj, če namesto bančne kartice vzamem knjižico), pripravim dobro dvojezično pogodbo, mu jo pošljem v podpis (seveda nepodpisano z moje strani) in počakam. Če pride denar, ga dvignem in zaprem račun, če pa se začnejo kakšne igre, enako, zaprem račun in ga ignoriram.
Sem preverjal, jaz dejansko nimam nobene kazenske odgovornosti, če pripravim legalno pogodbo in prejmem denar na TRR. V pogodbi se je pač treba dobro zavarovat, plovili je do plačila last lastnika, ni garancije, ni vračila denarja,....etc
Čeprav vem, da ni vse čisto, me vseeno mika, da bi probal......
Zna bit, da gre tudi tukaj za takšno mahinacijo.
Po moje je zadeva za prodajalca čista
Načeloma ga zaenkrat ignoriram, čeprav mi vztrajno piše, naj mu pošljem pogodbo in podatke o računu,da nakaže denar
Vseeno razmišljam, kaj pa me stane preiskus? Odprem novi TRR (to me stane 25E, ali še manj, če namesto bančne kartice vzamem knjižico), pripravim dobro dvojezično pogodbo, mu jo pošljem v podpis (seveda nepodpisano z moje strani) in počakam. Če pride denar, ga dvignem in zaprem račun, če pa se začnejo kakšne igre, enako, zaprem račun in ga ignoriram.
Sem preverjal, jaz dejansko nimam nobene kazenske odgovornosti, če pripravim legalno pogodbo in prejmem denar na TRR. V pogodbi se je pač treba dobro zavarovat, plovili je do plačila last lastnika, ni garancije, ni vračila denarja,....etc
Čeprav vem, da ni vse čisto, me vseeno mika, da bi probal......
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
admin napisal/-a:Na kratko...
Ko bo nakazano, bo pisalo avtorizacija. TI boš barko predal, čez 2 uri pa na računu ne bo več denarja... Več se mi ne da pisat...
Se popolnoma strinjam, tudi o tem sem razmišljal. Pošljem mu, iz moje strani nepodpisano pogodbo, naj jo podpiše, vrne in nakaže. Šele, ko poberem denar iz računa, mu izročim podpisano in overjeno pogodbo........eden izmed scenarijev
Sicer sem še daleč od tega, da bi odločitev padla, pač razmišljam in moja narava me kar tišči, da se kdaj pa kdaj spustim v kakšno avanturo, do sedaj me še k sreči niso nič stale
Očitno pa imam premalo dela, da se ukvarjam še z takšnimi zadevami
Kako se vam da to razpravljat. Je pa res da imam znanca 60+ upokojeni prepotentni bivši direktor, ki je šel na takšno foro celo v Južno Afriško republiko z familijo, na poslovno pot in pustil tam 20k€, potem pa so imeli še probleme, ker so jim pobrali pasuše.
21. stoletje je, ni več samo fax pa tel, kot misli večina 50+ podjetnikov, ki se jim zdi to zanimiva ponudba, tega sranja je prek spleta preveč
Vsak od nas dobi vsaj 10 takšnih ponudb na dan, če ima aktiven kakšen starejši email naslov, pa ne težimo to na forumu.
21. stoletje je, ni več samo fax pa tel, kot misli večina 50+ podjetnikov, ki se jim zdi to zanimiva ponudba, tega sranja je prek spleta preveč
Vsak od nas dobi vsaj 10 takšnih ponudb na dan, če ima aktiven kakšen starejši email naslov, pa ne težimo to na forumu.
To je totalni nateg. Samo, da das oglas na avto.net, te takoj zasujejo s taksnimi maili.
So pa doloceni sli zadevo raziskovati in prisli do nategunov.
Na tem linku je opisana zgodba, kako je zadeva potekala(uporabnik jernejrenata). Upam, da link ni sporen.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 18&t=82437
So pa doloceni sli zadevo raziskovati in prisli do nategunov.
Na tem linku je opisana zgodba, kako je zadeva potekala(uporabnik jernejrenata). Upam, da link ni sporen.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 18&t=82437
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Pa je tudi mene srečala pamet
Sem gospodu vljudno odpisal, da sem našel tu in tam.... skoraj identične tekste, z drugimi imeni in da mu ne verjamem, da ima poštene namene. Predlagal sem mu, naj njegov agent, ki bi naj prišel po čoln, lepo prinese s seboj kovček z denarjem, si čoln ogleda in če bo zadovoljen, položi denar na banki na moj račun in odpelje čoln. Potem pa vse tiho je bilo
Vmes em tudi preveril na banki, če je izvršeno nakazilo na moj TRR, banka ne sme vrniti sredstev brez mojega soglasja, razen v primeru, da je banka sama napravila napako. Edina možnost je, da jaz dam soglasje za vračilo napačnega nakazila, ali pa me plačnik toži in dokazuje, da je bilo nakazilo izvedeno po pomoti. Druga stvar pa je, da bi recimo dokazoval, da je plačal, pa čolna ni prevzel, potem pa z banko nima nič, ampak mora tožiti mene, recimo za goljufijo, ipd..... Ampak sem se odločil, ne bom se šel avanturizma in teh igric.
Sem gospodu vljudno odpisal, da sem našel tu in tam.... skoraj identične tekste, z drugimi imeni in da mu ne verjamem, da ima poštene namene. Predlagal sem mu, naj njegov agent, ki bi naj prišel po čoln, lepo prinese s seboj kovček z denarjem, si čoln ogleda in če bo zadovoljen, položi denar na banki na moj račun in odpelje čoln. Potem pa vse tiho je bilo
Vmes em tudi preveril na banki, če je izvršeno nakazilo na moj TRR, banka ne sme vrniti sredstev brez mojega soglasja, razen v primeru, da je banka sama napravila napako. Edina možnost je, da jaz dam soglasje za vračilo napačnega nakazila, ali pa me plačnik toži in dokazuje, da je bilo nakazilo izvedeno po pomoti. Druga stvar pa je, da bi recimo dokazoval, da je plačal, pa čolna ni prevzel, potem pa z banko nima nič, ampak mora tožiti mene, recimo za goljufijo, ipd..... Ampak sem se odločil, ne bom se šel avanturizma in teh igric.
Glede vračila denarja če je nakazano po pomoti, Enkrat so mi po pomoti nakazali enih 20-30€, zajebala je uslužbenka, verjetno je vnesla napačne podatke oz. trr in denar je prišel na moj račun, uslužbenka me je klicala da je naredila napako in da če lahko pridem na banko, da bi prenakazal denar na pravi naslov oz trr, ker sem jo zavrnil je morala očitno plačati iz lastnega žepa, saj meni niso trgali iz računa!
rider666 napisal/-a:Glede vračila denarja če je nakazano po pomoti, Enkrat so mi po pomoti nakazali enih 20-30€, zajebala je uslužbenka, verjetno je vnesla napačne podatke oz. trr in denar je prišel na moj račun, uslužbenka me je klicala da je naredila napako in da če lahko pridem na banko, da bi prenakazal denar na pravi naslov oz trr, ker sem jo zavrnil je morala očitno plačati iz lastnega žepa, saj meni niso trgali iz računa!
Aja, da se najdejo tudi taki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov