internet dostopna točka na barki - android pad

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Na barki uporabljam:

Wifi
6
8%
Mobilni
20
26%
Wifi in Mobilni
27
35%
Bom v kratkem
1
1%
Bi, pa ne znam ravnati s tehnologijami in se bojim visokega računa
7
9%
Ma kakšen internet, ribe in vino, to je to!
16
21%
Me ne zanima
1
1%

Skupaj glasov: 78
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Ne Feb 19, 2012 18:27

blze napisal/-a:Jaz sem to letos prakticiral ja z VIP internetam preko usb ključa. Deluje ok in za gledate mejle je tudi ok. Vendar tam si omejen na download, glede na to koliko zakupiš.

Štos je recimo če želiš uporabiti google earth za iskanje kakih zalivov.Tam pa gre download zelo hitro :)

In potem zagledam jaz tega soseda kako in uživa sz pirom in eno anetno zraven. Valda stopim do njega in mi je pokazu da lovi free signal iz crikvenice in odpre google earth in deluje tako hitro kot doma :)

Reku mi je da dobim za par evrov anteno na dealextreme al kaj že je una stran.

Problem pa je, da sem pozabil kako je mel to zmontirano :?

Zdravo,

sem nekaj časa tudi sam delal to, ampak običajno se mi je zgodilo, da ko sem net najbolj potreboval, ni bilo nobenega Wlana v okolici, na kakšnih malo bolj odročnih lokacijah namreč fiksnih Wlanov pač ni. Hitrosti prenosa preko mobilnih omrežij pa rastejo (v idealnih razmerah download tudi do 21 Mbitov+, seveda ob ustrezni mobilni omrežni infrastrukturi in ustreznem modemu, ki takšne hitrosti podpira. Če imaš kakšen modem, ki podpira največ EDGE, potem si pač kljub boljšemu, mogoče UMTS signalu "obsojen" na EDGE hitrost - tistih dobrih 300 kbitov). Ob različnih SSIDjih (oznakah omrežij) in njihovi zaščiti (različni načini zaklepanja dostopa na omrežja), se je potrebno ukvarjati že s samo identifikacijo posameznih odprtih omrežij na posamezni lokaciji, tudi s kakšnim specializiranimi napravami (za katere hitro daš 150+ dolarjev sploh z antenami, ki imajo ustrezno velike ojačitve) se lahko, kakor omenjeno, nadejaš brezplačnega Wifi dostopa samo v okolici naseljenih krajev in večjih mest. Na bolj oddaljenih otokih (recimo Dugi otok poznam kar dobro) pametnih širokopasovnih povezav povečini nimajo niti domačini, torej tam se nimaš variante niti kam povezati. Lahko pa takšna naprava deluje kot router, ki ima pač sprejemnik in prek SMA ali inverznega SMA povežeš gor anteno, ki ima ob boljšem sprejemu tudi sorazmerno velikost, kar je tudi lahko na barki malo problem in potem, kot je cibro omenil, PC povežeš preprosto preko lokalne mreže, žične ali brezžične na ta router in brskaš :) Lahko pa deluje kot samostojni ojačevalec, kjer pač med anteno in tvojo mrežno kartico vežeš nek ojačevalec signala in s tem RF ojačaš, vse ostale nastavitve na samem PCju pa ostajajo enake.

Glede količine prometa so stvari že zelo elegantne. Npr. če imaš željo po večjih prenosih, imaš na T-Mobilu (Simpa) na voljo dnevni neomejen paket za 10 kn, poleg tega pa še kup drugih paketov, tako da se najde kaka opcija ...

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Maj 02, 2012 19:37

In evo, končno sem uredil vse za dostop do interenta na barki, kadarkoli, neomejeno.
Nabavil odklenjen 3G modem Huawei E586 (e-bay, 100€),
T-mobil SIM kartico
10kn/dan neomejeno in še druge opcije.
Na modem se lahko priključi hkrati do 5 wifi naprav. Signal lovi super, dela tudi sredi Kvarnerja! Ima prijazen vmesnik, tako da lahko sms opcije aktiviraš kar npr. preko priključenega pametnega telefona ali tablice ali prenosnika... Dela do 5 ur neodvisno od eksternega napajanja, drugače pa se napaja preko 5V USB priključka in je sila nepotraten.
Ni ravno za youtube, je pa za vse ostalo.

Trenutne opcije pri T-mobilu
S 10kn / 30MB / mesec
M 20kn / 150MB / mesec
L 50kn / 500MB / mesec
XL 75kn / 1GB / mesec
Internet dan 10kn / 24 ur neomejeno

Slika

Slika
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Sr Maj 02, 2012 23:15

če te prav razumem; z nakupom tega modema si lahko narediš svojo W-lan točko ? Imam USB stik ( VIP), naročniški, potreboval bi pa internet za klicanje ( Viber ). In to naj bi bilo to ? Ker nimam pojma o teh stvareh
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Maj 03, 2012 10:23

Predvidevam As da imaš prenosnika, če imaš gor windows 7(če nimaš si pa naloži, še najboljše pa je na linuxu ampak za povprečnega uporabnika so že windowsi....) si potegni dol

tole http://wwwlb.connectify.me/download/

enostavno, skonfiguriraš v minuti.

naštelaj geslo, izbereš preko česa šeraš net v tvojem primeru preko vip ključka ki ga boš našel v nastavitvah hotspota najbrž pod imenom huaweii modem ali wi-fi važno je da comp že ima signal ki prihaja vanj, in s tem si naštimaš da je tvoj laptop wifi hotspot nato se z android telefonom povežeš na ta "router" in uporabljaš viber.
Upam da veš da viber je free le če kličeš klicatelja na viber če ne ne.
No lahko pa si na mobitelu mislim da za 3 eur aktiviraš navidezni m-stick preneseš na telefon fring ali csip nastaviš parametre ki ti jih dajo na mobitelu in kličeš ter sprejemaš klice po tarifi ki veljajo v sloveniji, oziroma kuriš že zakupljene minute, v kolikor imaš paket 77 povezani lahko preživiš cel dopust na liniji:).To velja za celi svet ne samo za hr. Edini pogoj je da si na wlan netu ki ga ti ustvariš v tem primeru z connestify-jem, drugače si lahko tudi na kateremkoli open wifi.
za xp pa beri tukaj http://www.brighthub.com/computing/wind ... /7785.aspx

- usb ključ ne rabi zunanjega štroma, stane 140 kun s 100 kun priloženim bonom in odklene se ga za 8 eur in dela na kero češ kartico.

če ti kaj ni jasno javi
LP G
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Če Maj 03, 2012 11:38

Madona, res sem daleč zaostal :D :D :D
Seveda, imam prenosnika, sem pa koristnik Si.mobila. Torej lahko svoj prenosnik naredim za wi-fi hot spot ? !
Super zadeva, bom se potrudil. hvala

Sicer pa za klicanje domov ( samo na fixne št )uporabljam predplačniško kartico Tele 2, paket tarifa 001. Pomeni 1 cent/min.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Maj 03, 2012 12:15

Tako je prenosnika s tem softw.. spremeniš v router.
Za simobil ne vem a pomoje mora imeti kaj pobnega, vprašaj.
LP
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Če Maj 03, 2012 12:23

bom, hvala
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Maj 03, 2012 12:39

@cibro super! meni bo tudi tole prav prišlo! Sploh ker imam s našem salonu lih tak problem in mi potem ne bo rablo kupit routerja ampak bom samo hotspot naredu preko prenosnika!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Maj 03, 2012 12:44

Za Usb dongle piše da sam pro verzija treba probat samo nimam ključka pri sebi sem ga posodil a bomo že odprli nekako če bo treba:)
sicer pa pro verzija stane 23 dolarjev :lol:
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Maj 03, 2012 13:01

Prenosnika lahko spremeniš v nekaj routerju podobnega tudi brez softvareja;

- ustvariš Ad Hoc wireless povezavo
- vklopiš ICS (internet connection sharing). Kot internetni source navedeš 3G modem.

Slabosti:

1. Na ta način internet gostiš samo enemu računalniku. Torej internet ima gostiteljski računalnik in še 1 klient na AdHoc povezavi. V večini primerov to zadostuje...
2. Na XP sistemu zadeva deluje zelo nepredvidljivo in je v tem oziru neuporabna. Na win 7 deluje BP. Na Visti nisem probaval.

LP
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Maj 03, 2012 21:56

:roll:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 03, 2012 22:32

Prednost malega modema (po porabi) je tudi ta, da je ves čas vklopljen in lahko v kokpitu surfaš s pametnim telefonom za vremenskimi napovedmi in vsem ostalim, kadar se ti zahoče. Reštev z notebookom je bolj tako tako, za silo.

Mogoče kdo ve, kako se naštima internet call in sploh kako to deluje in kakšne so tarife. Sem pri Mobitelu.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Maj 04, 2012 09:30

Kaj misliš pod internet call?
Na telefonu fring ali csip?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Maj 04, 2012 09:48

Tudi mene zanima najcenejša varianta klicev v Slovenijo iz Hrvaške...

Skype ima 30 centov minuto na mobilne telefone...

Enkrat je @cibro pisal o nečem, vendar mi ni niti malo jasno o teh klicih...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Maj 04, 2012 11:39

Ne enkrat ampak 2x :lol:

Če imaš operaterja mobitel za ostale ne vem:
Greš na mcenter ti za 3 ali 5 eur ne vem natančno/mesec aktivirajo navidezni mstick.Lahko vzameš samo za 3 tedne če ti paše.
Moraš imeti android telefon.
Nanj naliraš fring ali csip dobiš na marketu.
Na mobitelu ti dajo parametre ki jih je treba vpisati v f al c.
ko si v tujini se s telefonom povežeš na neki wlan ali tvoj ki ga imaš ali open v kafiću ali hotelu in kličeš kot da si v slo za klicatelja nima veze če klicoči smuča v Himalaji to plačuje on/a. Ko si na wlanu je privzet klic sprejeti in oddani ta iz fringa oziroma csipa ti vidiš ne moreš falit da bi zajebal in sprejel/klical po klasični roamnig tarifi.Se pravi plačaš 3/5 eur in klice kot da si v slo oz kuriš zakupljene minute, če sprejmeš je pa ĐABA.
Jasno?
Viber je isto na wlanu samo ga morata imeti oba klienta ki se kličeta in oba morata biti na wlanu ko hočeš zvezo. isto kot skaype samo da pri viberju kličeš realno cifro 031... 041... in ne neko uporabniško ime.Spet, te vpraša, ali boš klical/sprejel preko viberja/fringa ali obično.
Aja viber nima veze če si ti na mobitelu kontra stran pa na mercatortelu da ne bo kdo zdaj začel še to spraševat.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov