blze napisal/-a:Jaz sem to letos prakticiral ja z VIP internetam preko usb ključa. Deluje ok in za gledate mejle je tudi ok. Vendar tam si omejen na download, glede na to koliko zakupiš.
Štos je recimo če želiš uporabiti google earth za iskanje kakih zalivov.Tam pa gre download zelo hitro![]()
In potem zagledam jaz tega soseda kako in uživa sz pirom in eno anetno zraven. Valda stopim do njega in mi je pokazu da lovi free signal iz crikvenice in odpre google earth in deluje tako hitro kot doma![]()
Reku mi je da dobim za par evrov anteno na dealextreme al kaj že je una stran.
Problem pa je, da sem pozabil kako je mel to zmontirano
Zdravo,
sem nekaj časa tudi sam delal to, ampak običajno se mi je zgodilo, da ko sem net najbolj potreboval, ni bilo nobenega Wlana v okolici, na kakšnih malo bolj odročnih lokacijah namreč fiksnih Wlanov pač ni. Hitrosti prenosa preko mobilnih omrežij pa rastejo (v idealnih razmerah download tudi do 21 Mbitov+, seveda ob ustrezni mobilni omrežni infrastrukturi in ustreznem modemu, ki takšne hitrosti podpira. Če imaš kakšen modem, ki podpira največ EDGE, potem si pač kljub boljšemu, mogoče UMTS signalu "obsojen" na EDGE hitrost - tistih dobrih 300 kbitov). Ob različnih SSIDjih (oznakah omrežij) in njihovi zaščiti (različni načini zaklepanja dostopa na omrežja), se je potrebno ukvarjati že s samo identifikacijo posameznih odprtih omrežij na posamezni lokaciji, tudi s kakšnim specializiranimi napravami (za katere hitro daš 150+ dolarjev sploh z antenami, ki imajo ustrezno velike ojačitve) se lahko, kakor omenjeno, nadejaš brezplačnega Wifi dostopa samo v okolici naseljenih krajev in večjih mest. Na bolj oddaljenih otokih (recimo Dugi otok poznam kar dobro) pametnih širokopasovnih povezav povečini nimajo niti domačini, torej tam se nimaš variante niti kam povezati. Lahko pa takšna naprava deluje kot router, ki ima pač sprejemnik in prek SMA ali inverznega SMA povežeš gor anteno, ki ima ob boljšem sprejemu tudi sorazmerno velikost, kar je tudi lahko na barki malo problem in potem, kot je cibro omenil, PC povežeš preprosto preko lokalne mreže, žične ali brezžične na ta router in brskaš
Glede količine prometa so stvari že zelo elegantne. Npr. če imaš željo po večjih prenosih, imaš na T-Mobilu (Simpa) na voljo dnevni neomejen paket za 10 kn, poleg tega pa še kup drugih paketov, tako da se najde kaka opcija ...
Lep pozdrav!