Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Apr 13, 2021 07:04

A nasi brezplacni testi niso na teh seznamih, oz jih Hrvati ne upostevajo?
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » To Apr 13, 2021 07:05

Pinosat,
PCR test na Jadranu na poti z barko proti SLO lahko spotoma narediš na Malem Lošinju (4 dni na teden, zjutraj) in v Puli (6 dni na teden). V nekaj drugih krajih ob istrski obali je mogoče 1 - 2 x na teden. Izvid dobiš po mailu čez približno 30 ur. Cena 490 hrk.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Apr 13, 2021 08:21

mirante napisal/-a:Pinosat,
PCR test na Jadranu na poti z barko proti SLO lahko spotoma narediš na Malem Lošinju (4 dni na teden, zjutraj) in v Puli (6 dni na teden). V nekaj drugih krajih ob istrski obali je mogoče 1 - 2 x na teden. Izvid dobiš po mailu čez približno 30 ur. Cena 490 hrk.

Miran, hvala za info, sicer, če je 48 ur rok za starost testa, je bolje naredit test v Puli, ali pa v Umagu, ob odjavi, da ne naletimo na kakega uradnika, ki bo na ure gledal ;)
Samo iz Umaga, če gremo direkt v Piran, vprašanje, če ga pravočasno dobiš na mail ...
Nazadnje spremenil pinosat, dne To Apr 13, 2021 10:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » To Apr 13, 2021 10:15

Kdaj začne veljati rok za potek testa ? Eni pravijo da 48 ur potem ko dobiš rezultat ! Ali 48 ur od testiranja ?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Apr 13, 2021 10:18

Od testiranja.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » To Apr 13, 2021 10:58

Hrvati na izvid pogosto ne napišejo ure jemanja brisa, temveč le datum in imaš potem na ta način še nekaj dodatnih ur rezerve.
S kvarnerskih otokov pošiljajo brise v laboratorij na Reko, iz Istre v Pulo in s tem pride do dneva zamika pri izvidih, tako da test v Umagu in potem pot v Piran še isti dan ne bo imela smisla, ker še ne boš imel izvida.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Apr 13, 2021 11:14

mirante napisal/-a:Hrvati na izvid pogosto ne napišejo ure jemanja brisa, temveč le datum in imaš potem na ta način še nekaj dodatnih ur rezerve.
S kvarnerskih otokov pošiljajo brise v laboratorij na Reko, iz Istre v Pulo in s tem pride do dneva zamika pri izvidih, tako da test v Umagu in potem pot v Piran še isti dan ne bo imela smisla, ker še ne boš imel izvida.

Ene dva tedna nazaj sem se testiral v Umagu. Bil sem tam ob 07:30, testiral sem se nekaj po 09:00 uri (ja, caka se skoraj 3 ure da se organizirajo...), rezultat sem dobil ob 21:32 na mail.
BlueSky
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Apr 13, 2021 11:27

Evo, zdaj sem iz prve roke dobil odgovor, da HAT testi, ki jih samoplačniško delaš v Mariboru, niso na seznamu in ti , če se nekdo na meji vpiči vanj, ne velja....naj grejo v piz*o materno, sorry izrazu,ampak drugo si ne zaslužijo :twisted: :twisted:
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Apr 13, 2021 11:47

pinosat napisal/-a:Evo, zdaj sem iz prve roke dobil odgovor, da HAT testi, ki jih samoplačniško delaš v Mariboru, niso na seznamu in ti , če se nekdo na meji vpiči vanj, ne velja....naj grejo v piz*o materno, sorry izrazu,ampak drugo si ne zaslužijo :twisted: :twisted:

A so sploh vedeli da tak seznam obstaja ?
Sem naslovil vprašanje na zavod zdravje (ki organizira testiranje v Lj) ali uporabljajo teste navedene v tistem dokumentu.

Pa saj javni zavodi in država sploh ne bi smeli drugih testov nabavljati !!!!
BlueSky
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » To Apr 13, 2021 12:44

Jebe lud zbunjenog. :-) Že lansko leto bi moral ven in urediti AF. Zaradi covid-a ni šlo in nov termin, ki so mi ga dali sredi lanske sezone sem preskočil. Letos že v januarju rezerviral termin za dvig, oba z ženo cepljena s prvo dozo AZ, izpolnil izjavo za prehajanje med regijami, dobil potrdilo o prisotnosti protiteles, jutri imava namen opraviti hitri test. Glede na izkušnje #Drago.Pukšič sem z direktivo odšel na mesto, kjer pri nas opravljajo hitre teste. Gledamo seznam in seveda teste, ki jim imajo pri nas niso na seznamu direktive - %&$#"$%/$$##!!! Lahko pa dobim podpisano in žigosano potrdilo, da sem negativen - vendar brez podatka s katerim tipom testa je bil opravljen hitri test. Zasebna amulanta, ki prav tako nudi storitev izvajanja hitrih testov v našem mestu ima enak tip testov. In če v naletim na pravega "šerifa" na meji potem lahko imam ta hitri test kot dokazilo, da sem usposobljen in lahko opravljam delo "čuvara ljetnog bazena u zimskom periodu"! Ker nimam časa za karanteno se obrnem nazaj v Slo in letos testiram ali AF drži 5 let? :twisted: :twisted: :twisted:

#Bluesky "A so sploh vedeli da tak seznam obstaja ?"... pri meni so ga še bolj začudeno gledali kot jaz. :D
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » To Apr 13, 2021 12:55

#snwl
kot bi sam napisal vse , tudi del o barki ...razen da sem si mislil naj se vsi J* in jo v jeseni že dvignil ven.
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Apr 13, 2021 12:58

Naj gredo vsi u 3 PM !!!!?&%$#"$$#!?? :evil:
Kaj a sedaj se naj grem pa izpostavljat na testiranjih, pa z uradniki na meji... če hočem iti na svoje premoženje. Neka se vsi gonijo... u rodila. :evil:

TESTIRANJA SO ČISTO MIMO, KER:
- Negativni izvid ne pomeni, DA SI ZDRAV !!!
- Negativni izvid ne pomeni, DA NISI ŽE OKUŽEN !!!
- Negativni izvid ne pomeni, DA NE BOŠ OBLEŽAL v roku 48 ur !!!
ČEMU POTEM VSA TA NEPOTREBNA PROCEDURA????
Kaj hudiča a ni niti enega z normalnim IQjem v vladi, ki bi znal rešiti osnovno šolsko nalogo LOGIKE !?!%%$$#"# TO JE BREZ ZVEZE IN NE PRIPOMORE K PREVENTIVI POPOLNOMA NIČ!!!!!

Iz vesolja je vidno, da so ukrepi vezani na želje in potrebe zaposlenih v JU!!! Ko so prazniki je vse dovoljeno, ko je treba delat pa vse zaprto !?? To nima več nič skupnega z epidemijo, ampak je to že navadno podjebavanje državljanov, gospodarstva... vseh nas ovc, ki se pustimo striči !?!??

JEZEN SEM KO HUDIČ, kajti zdaj mi je pa že dovolj tega da nas imajo za totalne bedake. :evil:
JEZEN SEM KO HUDIČ, ker verjetno že drugo leto zapored NE BO SREČANJA NA KRASU !!! :evil:
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Apr 13, 2021 13:02

Neusklajenosti kaj za koga zadostuje je ogromno in v vsaki hišici na mejnem prehodu ima vsaka izmena svoje "cake". Hrvati so kar usklajeni na naši strani pa precej manj.

Ker sem cepljen sem cca 10 dni nameraval kazati cepilno knjižico, pa so vsakič zamahnili in ni bilo nič za kazat. Po 10 dneh pač eden gleda vse papirje in "znori" kaj mu dajem to knjižico, da to ni o.k, da prvič vidi in "še vsi so imeli beli karton". Zagotovo je to to kar sem dobil a se mu ni zdelo, nekako se me je usmilil in spustil z nasvetom, da si pridobim "beli karton". Pišem na moje cepilno mesto in dobim spodnji odgovor:

Zdravo.

Gospod je bil cepljen 13.3. in je zabeležen v našem sistemu, avtomatsko gre podatek v CRPP.
Mi smo izdajali cepilne knjižice in ne kartončka proizvajalca, možno je eno ali drugo, oboje pa ni smiselno.
Vpis v cepilni knjižici je čisto dovolj za dokazilo o cepljenosti na vseh področjih.

Pisal sem na mejni prehod, da jih prosim za nasvet kaj naj dobim, da ne bo nepotrebnih debat, zapletov, navideznih uslug ipd in prejmem korektni odgovor, ki ga sprintam in shranim za morebitne nejeverne Tomaže iz hišic na meji na začetku sestavka:

Pozdravljeni,

Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in
obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 določa, da mora oseba ob
prehajanju meje predložiti dokazilo o cepljenju. Iz spletne strani NIJZ gre
razbrati, da se cepljenje proti covid-19 zabeleži v zdravstveno
dokumentacijo pacienta ter da je veljavnih je več različnih dokazil in
sicer:

- izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca cepiva,
- vpis v Knjižico o cepljenju ali
- izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

S spoštovanjem,

Loris Čendak
komandir PMP Dragonja
policijski inšpektor I
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Apr 13, 2021 13:42

No. 1 napisal/-a:Neusklajenosti kaj za koga zadostuje je ogromno in v vsaki hišici na mejnem prehodu ima vsaka izmena svoje "cake". Hrvati so kar usklajeni na naši strani pa precej manj.

Ker sem cepljen sem cca 10 dni nameraval kazati cepilno knjižico, pa so vsakič zamahnili in ni bilo nič za kazat. Po 10 dneh pač eden gleda vse papirje in "znori" kaj mu dajem to knjižico, da to ni o.k, da prvič vidi in "še vsi so imeli beli karton". Zagotovo je to to kar sem dobil a se mu ni zdelo, nekako se me je usmilil in spustil z nasvetom, da si pridobim "beli karton". Pišem na moje cepilno mesto in dobim spodnji odgovor:

Zdravo.

Gospod je bil cepljen 13.3. in je zabeležen v našem sistemu, avtomatsko gre podatek v CRPP.
Mi smo izdajali cepilne knjižice in ne kartončka proizvajalca, možno je eno ali drugo, oboje pa ni smiselno.
Vpis v cepilni knjižici je čisto dovolj za dokazilo o cepljenosti na vseh področjih.

Pisal sem na mejni prehod, da jih prosim za nasvet kaj naj dobim, da ne bo nepotrebnih debat, zapletov, navideznih uslug ipd in prejmem korektni odgovor, ki ga sprintam in shranim za morebitne nejeverne Tomaže iz hišic na meji na začetku sestavka:

Pozdravljeni,

Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in
obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 določa, da mora oseba ob
prehajanju meje predložiti dokazilo o cepljenju. Iz spletne strani NIJZ gre
razbrati, da se cepljenje proti covid-19 zabeleži v zdravstveno
dokumentacijo pacienta ter da je veljavnih je več različnih dokazil in
sicer:

- izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca cepiva,

S spoštovanjem,

Loris Čendak
komandir PMP Dragonja
policijski inšpektor I

Evo, v četrtek bom probal priti v Slovenijo s srbskim potrdilom o cepljenju 21 dni po prejemu prvega odmerka AZ... Pa da vidimo...
Če ne bo šlo, bom šel nazaj v SRB, se tam testiral, nato na hrvaškem in potem domov...
BlueSky
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Apr 13, 2021 13:52

bluesky napisal/-a:Evo, v četrtek bom probal priti v Slovenijo s srbskim potrdilom o cepljenju 21 dni po prejemu prvega odmerka AZ... Pa da vidimo...
Če ne bo šlo, bom šel nazaj v SRB, se tam testiral, nato na hrvaškem in potem domov...

Shrani si tole pa če bo treba kličte komandirja na Dragonjo-maš ime, maš vse... sicer se ni opredelil iz katere države mora biti:
-izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca cepiva,
prepričan pa sem, da je mislil slovensko-vsaj v mojem primeru
Wellcraft 2600 Martinique

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov