H2O napisal/-a:A ti sploh kaj zapraviš na Hrvaškem Alesjo? Marin in boj ne plačuješ, v oštarije ne hodiš, tankaš tudi ne... Hrvati te morajo bit ful veseli
Nova finta
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Nova finta
Saj ti nič ne očitam Alesjo, hočem ti samo povedat, da Hrvati niso preveč veseli turistov, ki (po njihovem mnenju) premalo zapravijo in jim poskušajo izpulit čim več denarja, če jih že morajo prenašat. Recimo z bojami, ki so jih nasrali že skoraj v vse najbolj obiskane zalive 
Ko Hrvati zagledajo jahte, si manejo roke in rečejo: stižu pare
Ko zagledajo (lastniške) jadrnice, si pa ponavadi mislijo: stižu škrti jedriličari
Oboje sem jih že večkrat slišal rečt. Pa tega ne odobravam, da se razumemo.
Ko Hrvati zagledajo jahte, si manejo roke in rečejo: stižu pare
Ko zagledajo (lastniške) jadrnice, si pa ponavadi mislijo: stižu škrti jedriličari
H2O napisal/-a:Saj ti nič ne očitam Alesjo, hočem ti samo povedat, da Hrvati niso preveč veseli turistov, ki (po njihovem mnenju) premalo zapravijo in jim poskušajo izpulit čim več denarja, če jih že morajo prenašat. Recimo z bojami, ki so jih nasrali že skoraj v vse najbolj obiskane zalive
Ko Hrvati zagledajo jahte, si manejo roke in rečejo: stižu pare![]()
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
Naj se Hrvati ubadajo z nami kaj bo, če bo, ne bo jaz sem njimi že dolgo ne več....
mirno morje
Ima še kdo izkušnje s premium cenami? Cres? Lošinj?
lp Andrej
lp Andrej
Goldy22 napisal/-a:Ima še kdo izkušnje s premium cenami? Cres? Lošinj?
lp Andrej
Prejšnji teden:
Nerezine (tifon) 1,40€ bencin
Cres črpalka pri marini (ina). 1.40€
V mestu za avtomobile(ina) pa 1,70€ .
lp
- 1stofficer
- Admiral
Črpalka INA na obali Crikvenica. Za barko sem plačal 1,8 eur za dizel
Zdej pa ne vem a so me nat.... a so take pač cene za navtiko? Na mašinah, ki jih je za barke ene 5 se mi zdi nisem videl nobene posebne razlike med vrstami dizel goriv ...
Zdej pa ne vem a so me nat.... a so take pač cene za navtiko? Na mašinah, ki jih je za barke ene 5 se mi zdi nisem videl nobene posebne razlike med vrstami dizel goriv ...
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Tankal dizel v 20 litrske kante v mestu Rab, in sicer na avto pumpi, ki je čisto blizu tiste na pomolu za barke. Najprej sem seveda vprašal, kaj je s ceno. Gospodična je rekla, da majo samo premium, vendar ga lahko dobim po 1,43 eur, torej po ceni navadnega. Ne morem pa vedeti, kaj bi bilo, če ne bi prej vprašal.
Mam jadrnico, v bistvu vedno tankam v kante, ker se mi ne ljubi najprej čakati na vrsto, pa pristajati na pumpi, grem raje s tremi ali štirimi kantami s tenderjem, pa sem takoj na vrsti.
Mam jadrnico, v bistvu vedno tankam v kante, ker se mi ne ljubi najprej čakati na vrsto, pa pristajati na pumpi, grem raje s tremi ali štirimi kantami s tenderjem, pa sem takoj na vrsti.
Navigare vivere est.
- 1stofficer
- Admiral
modro morje napisal/-a:Tankal dizel v 20 litrske kante v mestu Rab, in sicer na avto pumpi, ki je čisto blizu tiste na pomolu za barke. Najprej sem seveda vprašal, kaj je s ceno. Gospodična je rekla, da majo samo premium, vendar ga lahko dobim po 1,43 eur, torej po ceni navadnega. Ne morem pa vedeti, kaj bi bilo, če ne bi prej vprašal.
Kako pa tovoris kante na barko? A ni mal j.... potem tudi nalivat nafto iz kant v kestl? Bavaria nima glih lepo dostopne lokacije...
- modro morje
- Viceadmiral
V tender 2,3m grejo komot 4 kante po 20L plus krmar. Elan 36 ma zadaj majhno plavalno ploščad, kamor se da polna kanta položit, nato pa jo dvignem še v kokpit, brez nekega hudega napora. Mam en precej velik lijak, enih 30cm premera, navzdol v tank gre gibljiva harmonika cev lijaka, zgoraj ga pa z dvema vrvicama fiksiram, da je pri miru. Priključek za tankanje je dosegljiv iz kokpita. Pripravim eno široko rolo gospodinjskega papirja za brisanje politega dizla. nato pač bolj ali manj spretno zlivam dizel iz jery kovinskih kant. Elanka ma na boku uberlauf, in ko je polno, če si previden, se zlije samo kak liter dizla v morje. Na črpalki majo primitiven recept za to, malo polijejo čarlija po morju, in je opravljeno. No, jaz na uberlauf nataknem eno plastično posodico in prestrežem večino uberlaufanega dizla, čarli mam pa vseeno pripravljen. Postopek ponavadi speljem bolj zgodaj zjutraj, da me glih sosednje barke ne bi grdo gledale, kako morebiti svinjam, ker ekologi so dostikrat agresivne sorte v uveljavljanju svojih pogledov na rešitve za ta svet. Na koncu še zbrišem s papirjem, kar se je morebiti polilo po krovu.1stofficer napisal/-a:Kako pa tovoris kante na barko? A ni mal j.... potem tudi nalivat nafto iz kant v kestl? Bavaria nima glih lepo dostopne lokacije...
Navigare vivere est.
Sploh ne moreme verjet da, se 2023 pogovarjamo o nalivanju z lijakom , ki je tako nepraktičen kot je lepo povedal ; "zlivalski" in pa še hrbet trpi ...
da me kdo ne križa še hiter link
https://www.silux.si/izdelki/dodatna-op ... no-crpalko
da me kdo ne križa še hiter link
https://www.silux.si/izdelki/dodatna-op ... no-crpalko
pojdi se z bikom bost!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Kaj ne poznaš namenske cevke za pretakanje goriva kot je link pravkar pripel Paco????
En konec vtakneš v odprtino za nalivanje goriva drugi konec s kuglico vtakneš do dna kantice, parkrat potreseš cevko gor<>dol in gorivo se pretoči. Ko končaš otreseš cevko v kantici in tudi na drugi stran. S papirno brisačo obrišeš cevko ter jo položiš v močnejšo vrečko.
En konec vtakneš v odprtino za nalivanje goriva drugi konec s kuglico vtakneš do dna kantice, parkrat potreseš cevko gor<>dol in gorivo se pretoči. Ko končaš otreseš cevko v kantici in tudi na drugi stran. S papirno brisačo obrišeš cevko ter jo položiš v močnejšo vrečko.
- modro morje
- Viceadmiral
Hm, ta patent poznam, sem že delal z njim, pa mi nekak ni všeč. Priznam, da dostikrat počnem stvari, na katere sem se enostavno navadil, in funkcionirajo, čeprav obstajajo morda boljši postopki.Nikola T. napisal/-a:Kaj ne poznaš namenske cevke za pretakanje goriva kot je link pravkar pripel Paco????
Navigare vivere est.
Letošnje izkušnje s črpalkami:
Novigrad (Crodux), Rovinj (INA), Nerezine (Tifon), Kremik (Petrol), Gaženica (Crodux); korektni z nižjimi cenami, tudi prijazni.
Rogoznica (Lukoil-plavajoča), imajo samo dražje gorivo. Silno prijazen gospod priveže barko in razloži vse prednosti njihovega boljšega goriva, ki ga tudi sam najraje privošči svojim motorjem, ima pa zato nekoliko višjo ceno
Ko začneva debatirati in omenim Narodne Novine, postane opazno bolj bled, govori tišje in se močnoi znoji. Pove, da je tam samo zaposlen. Ocenim, da zdravniške pomoči (še) ne potrebuje, odvežem in prijazno pomaham v slovo
Veruda: od daleč so vidne objavljene cene, ki so višje. Spraševal nisem
Aja, da ne bi kdo mislil, da tankam na vsakih nekaj milj
Novigrad (Crodux), Rovinj (INA), Nerezine (Tifon), Kremik (Petrol), Gaženica (Crodux); korektni z nižjimi cenami, tudi prijazni.
Rogoznica (Lukoil-plavajoča), imajo samo dražje gorivo. Silno prijazen gospod priveže barko in razloži vse prednosti njihovega boljšega goriva, ki ga tudi sam najraje privošči svojim motorjem, ima pa zato nekoliko višjo ceno
Veruda: od daleč so vidne objavljene cene, ki so višje. Spraševal nisem
Aja, da ne bi kdo mislil, da tankam na vsakih nekaj milj
Korčula, INA, dve vrsti/dve ceni...dečko, ki pride zgoraj iz avtopumpe avtomatsko ponudi cenejšega... 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost