Kdaj, zakaj, kako?

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Ariki
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ariki » To Feb 03, 2009 07:23

Žal ne več tako, kot nekoč. Preveč je dnevne migracije. Motoriziranost ljudstva je naredilo svoje. Zdaj za jezerom še pozimi v slabem vremenu srečaš več ljudi, kot si jih nekoč srečal sredi poletja.
Pa ni težav, še so kraji na svetu ...
monster_d
Kapitan
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a monster_d » Sr Feb 04, 2009 18:34

Čolni so kot mamilo, ko enkrat dobiš malo hočeš vedno več :D
Vsak je z manjše bane šel na večjo in še večjo.
Ni ga lepšega ko se prepustiš valovu in te nosi sem ter tja.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Feb 04, 2009 19:03

Kako sem vesel, ker spoznavam, da nisem edini narkoman, ki si po žilah spušča nautiko in potem se prepušča odštekanem sanjarjenju dodajanja metrov.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Feb 04, 2009 20:39

A tvoja je tudi dva fita prekratka ?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Feb 04, 2009 21:19

Novincova je bila 8 feet-ov prekratka. :D Vsaj v oznaki. :wink:

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Feb 04, 2009 22:17

Evo, Admin že ve. V zadnjih treh letih je šlo takole: 28, pa 27, pa 33 in zdaj 41 feetov. Vedno nekaj novega. Najprej open varianta, pa spet open, pa potem hard top, sedaj pa fly.

Fantje, sem kot nimfomanka,..... nikoli nimam dovolj!

Sedaj se moram za tri leta ustaviti, nato pa do konca. Moje merilo je 45 feetov. Če bodo pa slabi časi pa makar nekaj rabljenega do 33 feetov. Brez pa že ne bom, dokler me zdravje služi.

LP

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Feb 04, 2009 23:24

Tri leta, pa štiri barke. Vsaka ti čast (če uspeš vse prejšnje prodat), si bolj uspešen prodajalec od naših brokerjev. Povej mi, kako si zadovoljen s fly-em. Oz. tem konceptom barke. Sam že nekaj let pogledujem za njimi. Vendar še nisem preživel nekaj dni na njej. Všeč mi je zaprt prostor za jeseni in ob slabem vremenu. Bojim pa se vročine poleti in nenehnega ropota gen. za potrebe klime.

srečno!
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Feb 05, 2009 10:33

Recimo, da človek vedno išče koncept, kateri mu odgovarja po finančni plati, kot tudi po plati veselja in hobiya. Se pravi, da sem do sedaj imel tri večje barkr in dve sem prodal, eno (zadnjo) še prodajam, imam pa naročeno novo. Moram pa ti povedati, da se z barkami profesionalno ukvarjam in ta nova barka je pač barka iz branda, katerega tržim.
Fly? Kakor za koga. Meni je nasplošno všeč varianta, katero opisuješ. Zapreš vrata in greš. Naslednji vikend prideš in odpreš samo vrata in to je to. Že predhodno plovilo sem imel (še imam) hartd top varianto. največ pa zaradi tega, ker imam bolano ženo in skoraj ne sme videti sonca. O barkah in ostalih zadevah pa na kakšnem srečanju.

LP

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Feb 05, 2009 16:47

Pozdravljeni
Metri so res kot mamilo..Enkrat sem videl ime na barki:METAR FALI :lol:
LP Iztok
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Feb 05, 2009 19:07

Dobro ime, mogoče si ga je potrebno zapomnit.

LP

Uporabniški avatar
Ariki
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ariki » Pe Feb 06, 2009 02:30

No mornarček, spodbudil si nas, da smo napisali ene par štorij. Pa brskam in brskam, toda tvoje zgodbe ne najdem. Pa bi bilo lepo in prav, da tudi ti potolažiš naš firbec, tako kot smo mi tvojega.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Feb 10, 2009 21:34

Da se mu ni kaj zgodilo od tega strupa imenovanega navtika? :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
mornarcek
Poročnik bojne ladje
Kraj: Gorenjska-Dalmacija

OdgovorNapisal/-a mornarcek » So Jul 14, 2012 12:41

He he, mornarčku se ni nič zgodilo...
se je pa začelo nekje v začetku 80ih let na Ohridu, ko so mi starši najeli mali kanu.. in sem veslal in veslal po tistem jezeru dokler me ni zmanjkalo in so me dobesedno prestavili iz kanuja v posteljo. Naslednja leta sem preživel na Mljetu v Prožuri - odličen kraj, še bolj zaradi tega, ker mi je prijazen domačin, imenovan Švabo, posodil nekega malega plastičnega elana in zraven dal vesla... kako se je končalo? S sončarico po treh dneh skoraj 24 urne prisotnosti na morju... in tako so leta tekla, vedno ob vodi, nikoli na njej. Potem sva z ženo (takrat še punco) parkrat robinzirala na Ugljanu, kjer so nama dali v uporabo en čolniček s 4ks... uffff, takrat se je pa začelo, od enega do drugega zalivčka - non stop - imam srečo, da je bila tudi moja navdušena... Naslednjo leto sva se prestavila na Korčulo, v bližino Vele Luke - nič, najeti je bilo potrebno gliserček. Prvo vprašanje v agenciji - ali lahko pridem z njim okoli Korčule? Khm, khm ma može - pa sva šla in super uživala. Naslednje leto sva si ga sposodila za 3 dni - Lastovo - prva destinacija - več kot odlično. Naslednje leto - nič, kupil sem fishermana Marvel 17, 60ks in bil sem kot v 46 nebesih - to je to. Žal je veselje trajalo samo tri leta, prišel je dojenček, čoln smo prodali, z žalostjo v srcu, ker sem resnično postal nekako zasvojen - ja, tudi jaz ne morem ležati na plaži kot kača in se obračati na 30 minut, ampak odločil sem se, da eno leto še zdržim.
V naslednjem letu je plan nov čoln - žena mi je dala samo pogoj, da mora biti tak, da se zapre, da otroku ne bo pihalo in da ima ležišče, da se da prespati. Upam, da ji ustrežem :D
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » So Jul 14, 2012 14:33

He, He, He :idea: :!: tako ženo bi jaz rabil, da me prisili v plan za čoln z zaprto kabino

LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » So Jul 14, 2012 22:05

Zanimivo Mornarček :D

Naj povem še mojo zgodbo. Začelo se je z gumico, katero sem si sposodil od prijatelja. Ker sem imel vrh glave hotelov, apartmajev, vsakodnevnih troganj ležalk na plažo. Pa sem si bolj za lastni gušt omislil gumico. Da mi lahko zmanjka mešanice za motor, seveda tudi pomislil nisem. Nazaj sem običajno priveslal z japonkami.
Naslednje leto je bil že kupljen močnejši motor in večja gumica. Brez vseh papirjev, kar tako, brez registracije. To je bil sanjski dopust okoli Čiova in po vseh zalivih.
Potem pa pride leto 2002. Kaj če bi opravil en tečaj za jadranje? Pri Navigatorju, z Andrejem. In sem ga! Čez dober mesec in pol pa že na dopust z jadrnico, iz Zadra. Ah seveda, tisti dan, ko smo startali proti Zadru, sem zjutraj še skočil v Elan podpisat pogodbo za novo Elan 333. Kompenzacija!!!
Potem pa so se res začeli tisti pravi navtični dnevi, vikendi, dopusti. Veliko preplutih milj, veliko dogodivščin in ogromno izkušenj.

Zgodilo se je tudi to, da je bil moj glavni posel v proizvodnji plovil.

Če bi se še enkrat rodil, bi šel po enaki poti, vendar mnogo prej :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov