Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Apr 24, 2020 11:50

.
Nazadnje spremenil Grega295, dne Pe Apr 24, 2020 11:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Apr 24, 2020 11:51

Domi napisal/-a:____
Spoštovani,
kot smo že odgovorili vzdrževanje plovila posameznika ne sodi med dejavnosti, ki bi bile z navedenim odlokom dovoljene, razen če bi šlo za odpravljanje neposredne nevarnosti oz. škode za premoženje. Po Odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki velja od 18. aprila 2020, se čoln ne šteje kot vikend, zato obisk iz tega razloga ni dovoljen.
Lep pozdrav,

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE
Služba za odnose z javnostmi

Ampak saj nanos novega AF je odpravljanje neposredne nevarnosti oz. škode za premoženje. Jaz imam barko poraščeno, lahko se poškoduje gel coat in ustvarijo pogoji za osmozo ...
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » Pe Apr 24, 2020 12:05

A ni logično da čoln ni nepremičnina.

Razen če ga potopiš :lol:
LP
Boris
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Pe Apr 24, 2020 12:08

Domi napisal/-a:So me pravkar klicali iz marine in sporočili, da v kolikor bom želel iti na suho v željenem terminu (imam termin konec maja), bo to možno le v kolikor predložim ponudbo pravne osebe, ki bo opravljala dela na plovilu, ker meni kot fizični osebi to ne bo dovoljeno.
Skratka ostali bomo v morju :twisted:

Zdej če maš to v HR, je res da je do ponedeljka 27.4 prepovedano prodajati fizičnim osebam; če se mogoče na to navezujejo. Npr v Umagu želiš v marini kupiti silikon, pa reče samo če je račun na firmo, podobno z barvami, laki... od ponedeljka bojo te trgovine odprte.
V Novigradu v marini lahko dvigneš barko, delaš kar češ brez firme... za tvoj (zaenkrat) nedoločnik pa ne vem ;)
Wellcraft 2600 Martinique
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » Pe Apr 24, 2020 22:10

24.04.2020 21:04 | Autor: Glas Istre

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je danas da je otvaranje turizma pitanje za nacionalni stožer.

"Naše je mišljenje da u to moramo ići vrlo oprezno i polako", kaže Kozlevac, dodavši da se s pokretanjem turizma sigurno neće ići još jedno 20-ak dana.

"Pratimo stanje u Sloveniji i ostalim susjednim zemljama. Prije 15. svibnja ne bismo trebali o turizmu donositi odluke, a onda da, ali sve u skladu s epidemiološkom situacijom", kaže Kozlevac.

Rekao je i da nikakvi detalji za sad nisu poznati, u smislu kad bi se nešto otvaralo i što bi se uopće otvaralo. No naglasio je općepoznatu činjenicu da smo svi životno zainteresirani da nam turisti dođu. "Ali ne da nam donesu virus", rekao je.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Apr 25, 2020 08:52

Hrvaska se pocasi ozivlja, po 11. maju imajo tretji val sprostitve ukrepov. O mejah pa nic :(

https://siol.net/novice/svet/pandemija- ... ril-523872 ( drugi del novice )
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » So Apr 25, 2020 20:57

boris1 napisal/-a:
donato napisal/-a:Berem tole temo in pravzaprav ne razumem natančno problematike, o kateri pišete :shock:
Sam sem včeraj brez vsakega problema z avtomobilom prečkal slovensko-hrvaško mejo in se tudi ponovno vrnil v Slovenijo.
Nihče ni ničesar zahteval in nihče me ni nič vprašal. :D

In kam si šel :?:

Dobavljal sem naročeno blago v slovensko hišo, ki stoji praktično na meji. Zaviješ ostro z male ceste, ki pelje na hrvaško.
Zavije se praktično na prehodu. Videl ogromno tablo Republika Hrvatska. Sem si rekel, pazi za nazaj !!
Malo se je zavleklo pri predaji, malo sva se menila, in potem se malo zamišljen lepo odpeljem. Po nekaj minutah me nekaj prešine, a si mislim, da tako zgrešil pa vendar nisem. No, pa se po nekaj km pripeljem v vasico, ki ni bila vasica, ampak selo.
Glej ga vraga, menda sem vseeno zamočil. Prižgem micko, dovolim lokacijo in seveda sem bil dobrih 7 km na Hrvaškem.
Obrnem in se odpeljem nazaj, nikogar srečal, nikogar videl, vse o.k. Samo,....ni mi bilo jasno kako je to mogoče. Na tem,
očitno zelo lokalnem prehodu, niti rampe, niti policajev, niti migrantov niti vojakov, niti vaške straže.....
Se je dobro končalo, sem pa potem doma razmišljal, kaj vse bi se znalo zakomplicirat,......
kalužni mali
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » So Apr 25, 2020 21:14

donato napisal/-a:Sam sem včeraj brez vsakega problema z avtomobilom prečkal slovensko-hrvaško mejo in se tudi ponovno vrnil v Slovenijo.
Nihče ni ničesar zahteval in nihče me ni nič vprašal. :D

Ampak bralo se je pa tole, kot da bi se odpeljal v Vrsar, tam užival, kopal in odjadral ter - kot da korone ni - prišel nazaj in se čudil kje je kriza :)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Apr 25, 2020 21:38

Sem bil včeri v Umagu,smo kr iz Ankarana počli z Elanom 435 in Yihnsonom 50,jaz in žena,jasn brez prijave in odjave..kar lahk primorci lahk mi tud, valjda...Se prvežem ob bok moje ljube, drage, zaželjene in pogrešane, ter prav grdo posrane jadrnice.Tud če je posrana, je kraljica zaliva..Vetra za vzorec..Motor pali na prvo..moj goldene yanimari..Voda leti ven ,torej hlajenje ok..Elana prvežem na bojo in odvežem mojo barčico, da ji spucam propeler.Polcajev nikjer.Zaplujeva proti Dajli,oblak se od nekod prpodi in precej zapiha.Butnem jadra dol in krcnem makino spet..O Mater neki ni ok, nos me nekam po svoje ,ne tam ko hočem..rajdam,tulim kurba ne tja..tam je plitk ,še motam..Dobr mož kaj ti je ..me boš še udaru tok kriliš z rokami in neki jamraš..se ti je zmešal čist..u Bemti lato SANJAL SEM...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Apr 25, 2020 23:42

polanc napisal/-a:Sem bil včeri v Umagu,smo kr iz Ankarana počli z Elanom 435 in Yihnsonom 50,jaz in žena,jasn brez prijave in odjave..kar lahk primorci lahk mi tud, valjda...Se prvežem ob bok moje ljube, drage, zaželjene in pogrešane, ter prav grdo posrane jadrnice.Tud če je posrana, je kraljica zaliva..Vetra za vzorec..Motor pali na prvo..moj goldene yanimari..Voda leti ven ,torej hlajenje ok..Elana prvežem na bojo in odvežem mojo barčico, da ji spucam propeler.Polcajev nikjer.Zaplujeva proti Dajli,oblak se od nekod prpodi in precej zapiha.Butnem jadra dol in krcnem makino spet..O Mater neki ni ok, nos me nekam po svoje ,ne tam ko hočem..rajdam,tulim kurba ne tja..tam je plitk ,še motam..Dobr mož kaj ti je ..me boš še udaru tok kriliš z rokami in neki jamraš..se ti je zmešal čist..u Bemti lato SANJAL SEM...

Polanc, to se ti lahko zgodi tudi podnevi, sam mal drugač se reče. BLODNJE :lol: :lol:
Saj bo, še malo pa jo ucvremo med valove. 8)
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Ne Apr 26, 2020 11:06

Marchi, Alesjo,
imata kakšne informacije glede Italije. Saj vem da je prehod meje vprašanje dogovora med državama. Bolj me zanima kako je z odprtjem marin.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Apr 26, 2020 11:31

EDO napisal/-a:Marchi, Alesjo,
imata kakšne informacije glede Italije. Saj vem da je prehod meje vprašanje dogovora med državama. Bolj me zanima kako je z odprtjem marin.

Nič novega, razen to, da oni delajo. Marina pa je zaprta. Meja pa itak.
SIcer sem se pa uspel zmenit z našim slovenskim marinerotom, da mi je dal barko iz vode in jo bo zrihtal, ker kot pravi nima kaj dosti dela. Kako pa bo stvar izpadla, pa ne vem. Jbg, kompromisi. :?
Bo pa potem barka ready za rocknroll. :D 8)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Apr 26, 2020 12:39

EDO napisal/-a:Marchi, Alesjo,

V it. je tako, da so marine zaenkrat za stranke zaprte, lahko pa zaposleni tam delajo notranja vzdrževalna dela, uradno ne smejo dvigat bark, se pa da kaj na črno :wink: se bo po prvomajskih mogoče kaj bolj sprostilo. Še vedno ne sme nihče izplut, razen ribičev in šklojkarjev. Zaenkrat tako.
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » To Apr 28, 2020 22:26

mamo že kakšen datum za cro mejo?
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Apr 29, 2020 08:05

sovjet napisal/-a:mamo že kakšen datum za cro mejo?

do 17.5.20 naj bi veljala sedanja uredba
Wellcraft 2600 Martinique

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta