Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

boris1
Admiral
Kontakt:

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a boris1 » So Maj 02, 2020 18:36

tomaz_slo napisal/-a:Včeraj sem na hrvaški aplikaciji e-propusnice vložil zahtevek za izdajo propustnice za pot v apartma v Novaljo. In danes sem dobil odobreno. Zdaj pa ne vem, a mislijo resno in kaj bi bilo, če to pokažem na meji. :shock:

Preko katere aplikacije pa si se prijavil v sistem :?:
LP
Boris
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » So Maj 02, 2020 21:16

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Maj 02, 2020 22:25

tomaz_slo napisal/-a:https://epropusnice.gov.hr/

informacija iz pred 2 ur
vprašal sem na meji Rupa ali bi teoretnično lahko šel preko meje v svojo nepremičnino , če mi Hrvati to dovolijo, pa je policaj rekel, šele ko bodo meje odprte, trenutno ne sme nihče, ki nima tehtnega razloga preko
(smrt, bolezen v družini oz najožjih članov če so na hrvaškem ...)
nepremičnina in lastniđštvo nista dovolj, da te spustijo preko
rekel je pa še, da ne vedo kako bi sploh hrvati reagirali, če bi prišel na mejo

toliko iz prve roke, ampak to ni nujno pravilno, vsak policaj verjetno po svoje razmišlja tam v hišici kjer ni žive duše
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » So Maj 02, 2020 22:57

Domov si šel? Sigurno je blo nujno... pa tako veseli smo bli vseh objavljenih slikc in da je vsaj eden na morju... Pa tistga zobatca prosim prlimaj sliko še enkrat.
Hvala za info iz meje. Sej dokler so te interne e-propustnice, ni za prčakvat da bi meje odprli.
androo81
Kapitan bojne ladje
Kraj: Begunje pri Cerknici

OdgovorNapisal/-a androo81 » So Maj 02, 2020 22:59

Bil danes po 2 mesecih na barki v italiji. Dol sem sel kot obrtnik s potrdilom da delam na barki in izpisom z registra. Tako so mi svetovali na italijanski ambasadi. Na meji za dol nikjer nobenega. Za nazaj pa kontrola. Policaj na meji je samo uprasal od kje pa sem reku da sem delal dol. Na moje uprasanje ce rabi papirje je odvrnil da ne. Je pa res da sem imel polhen avto orodja in stvari z barke.

Italijani pa veselo delajo na barkah vsaj danes jih je v marini ksr mrgolelo.

Aja pa pogoj je da se vrnes nazaj v istem dnevu kot fizicna oseba pa reskiras 7 dnevno karanteno prinas.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Maj 03, 2020 07:46

Nekaj podobnega kot za IT je tudi za CRO. Lahko gres v kolikor delas oz imas narocilo za delat, vendar se moras vrniti se isti dan. Je pa verjetno, kot je napisal Mare, razlicno od prehoda do prehoda. Pocakajmo se 14 dni in mogoce odprejo, bo pa CRO v to prisiljena, ker potrebuje cash flow, da lahko izplaca pokojnine, place javnim usluzbencev, vraca kredite....
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Maj 03, 2020 08:43

Ah, od vikendasev in navtikov nekih silnih zasluzkov ne bo ce nas spustijo cez. Tako al tako placamo vse tut ce nas ni tam. Z izjemo kaksnih kosilc ali robe iz trgovin. Bolj trosijo hotelski gostje.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Maj 03, 2020 16:27

Ko smo ravno pri meji. Kaj pa pot v Nemcijo? Npr nakup 2nd hand avta? Je sploh mozno it na npr enodnevno pot?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Maj 03, 2020 16:34

1stofficer napisal/-a:Ko smo ravno pri meji. Kaj pa pot v Nemcijo? Npr nakup 2nd hand avta? Je sploh mozno it na npr enodnevno pot?

to tudi mene zanima
imam zaaran avto že od 13.3. ker nisem več mogel gor
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Ne Maj 03, 2020 19:13

Se moja malenkost. Pred 30 min preckal Slo-It mejo na Ferneticih. Prej sem si ze doma pripravil vse dokumente, da bom ja cim preje cez mejo. Se pripeljem na Fernetice in skoraj sok, nikjer nikogar, tako da sedaj lepo napadam naprej proti Franciji.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Maj 03, 2020 19:21

bojan11 napisal/-a:Se moja malenkost. Pred 30 min preckal Slo-It mejo na Ferneticih. Prej sem si ze doma pripravil vse dokumente, da bom ja cim preje cez mejo. Se pripeljem na Fernetice in skoraj sok, nikjer nikogar, tako da sedaj lepo napadam naprej proti Franciji.

Za italijo na fernetičih ni nikoli nikogar odkar je to stanje, za povratek v slo pa so eni in drugi.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Ne Maj 03, 2020 19:47

alesjo napisal/-a:
bojan11 napisal/-a:Se moja malenkost. Pred 30 min preckal Slo-It mejo na Ferneticih. Prej sem si ze doma pripravil vse dokumente, da bom ja cim preje cez mejo. Se pripeljem na Fernetice in skoraj sok, nikjer nikogar, tako da sedaj lepo napadam naprej proti Franciji.

Za italijo na fernetičih ni nikoli nikogar odkar je to stanje, za povratek v slo pa so eni in drugi.

Zadnjic 16.4, so bili It in sem moral izpolnit izjavo in sem sel naprej. Izstop iz It sem imel potem na Skofijah, tam It ni bilo, Slo me pa ni popolnoma nic spraseval.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Maj 03, 2020 19:53

Jaz sem šel konec marca in ni bilo nikogar za dol, poznam pa dva, ki vsak dan hodita delat in v mesecu dni sta videla samo dvakrat organe na meji seveda za it.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Maj 03, 2020 20:24

bojan11 napisal/-a:
alesjo napisal/-a:

Zadnjic 16.4, so bili It in sem moral izpolnit izjavo in sem sel naprej. Izstop iz It sem imel potem na Skofijah, tam It ni bilo, Slo me pa ni popolnoma nic spraseval.

Jaz sem šel konec marca in ni bilo nikogar za dol, poznam pa dva, ki vsak dan hodita delat in v mesecu dni sta videla samo dvakrat organe na meji seveda za it.

pa dajte no, stare podatke, to nima danes 3.5. nobene vrednostipovejte NOVE podatke. Jaz sem napisal, kaj je bilo včeraj ob 21.00
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Maj 03, 2020 20:34

Kar se it. tiče se bo jutri vedelo več novih podatkov, bom tudi šel dol, pa sporočim :wink: nove podatke, za hr. pa nevem nič, ker se me zaenkrat ne tiče, tja bom mogoče plul ko bodo hrčki rekli, može brate :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost