Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

šari
Kapitan

OdgovorNapisal/-a šari » Če Apr 27, 2017 21:11

:roll: :roll: :roll: ja tale NF dela samo škodo na forumu....od prvega dne!!!
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Če Apr 27, 2017 21:55

Bon bon kartico sem jaz kupil lani v privat trgovini z mobilmimi aprati v Vodicah. Tip je imel kartice od vseh operaterjev na zalogi.
Pred tem pa 2 leti zapored na spletni strani nekega tipa iz Rogaške Slatine ki jih je poslal po povzetju in to z računom.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Apr 27, 2017 23:01

šari napisal/-a::roll: :roll: :roll: ja tale NF dela samo škodo na forumu....od prvega dne!!!

Ljudje se pač na različne načine "zdravijo"....sej ko ni blo forumov so pa na glavo skakal v bazen brez vode :lol: :lol: :lol:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Apr 28, 2017 00:04

Fantje, ne se spet kregat. Je bilo zadnje čase prav lepo mirno na forumu, pa naj bo tako še naprej.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Apr 28, 2017 00:11

:)
Saj se ne kregamo.
Ni pa mi jasno kako lahko nekdo ki vidi da je naredil napako, začne žaliti drugega in vztraja da ima prav.
Tako kot je sam napisal - malo bolan.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Pe Apr 28, 2017 09:20

MareC napisal/-a:
NOVI FOSIL napisal/-a:
MareC napisal/-a:
NOVI FOSIL napisal/-a:
MareC napisal/-a:
tako je, na pošti urediš vse, jaz potem dokupujem, ko porabim, kar preko neta in plačam s kreditno kartico

:D
navtik-borut MareC ti je dal napačne podatke.
Sima za internet moreš dobiti na pošti. Moraš ga naročiti na HR naslov preko njihove strani.

NF preveri predno govoriš!
sim se dobi na pošti že od lanskega poletja, prej je bilo tako, da si ga moral naročiti, zdaj pa ne več

:oops:
MareC

Prosim te ne ZAVAJAJ uporabnikov foruma.

Še enkrat INTERNET sim kartico za BonBon ne moreš kupiti na pošti ali na Bonbon centrih.

Dobiš jo samo na preko WEB strani Bonbon :!:

SI JO KUPIL???, JAZ SEM JIH LANI DVE ENO NA POŠTI V LOŠINJU IN ENO NA POŠTI NA UNIJAH!!!

Jaz sem jo lani kupil v majhni privat trgovini v Biogradu. So imeli na voljo različne ponudnike in tudi bon bon. Če se prav spomnim, sem kupil 5 GB, ki jih je treba porabit v 1 mesecu. To je bil najcenejši paket s podatki na Hrvaškem, pokritost je bila v redu, saj mi je večino časa kazalo omrežje 4G.
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Pe Apr 28, 2017 09:27

MareC napisal/-a:Zdaj vidim, da se Pajer res ni zmotil o moteni osebi, ce res ne razumes ali noces razumeti
Kupil sem sim bobnbon (men je vseeno kako jo oni imenujejo) na posti nalozil 55 kun in dobil 5GB podatkov, ki jih veselo uporabljam pa nikogar ne poznam na HR posti
Zdaj bi te pa prosil, da se ne oglasas vec na kakrsnokoli moje pisanje, ker si mal bolan :roll:

Tudi jaz sem naredil povsem enako in tudi jaz se strinjam z marsikom na forumu, ki bi si želel umik NF, saj se meša v večino debat, vedno je najbolj pameten in skoraj vedno se zaradi njega začne kreganje. :roll: Pa še nekaj najbolj kompetentnih članov se je zaradi njega umaknilo oz. noče več dajati nasvetov, saj jih potem NF ponavadi "poserje".
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Apr 28, 2017 10:28

Zelo zanimiv razplet zgodbe o internet kartici.

Kakor vidim sem moteči člen, ko hočem dati uporabnikom točne informacije.

Torej nekaterim članom ni pomembno, da dajo točne podatke, temveč da imajo zadnjo besedo in če jih kdo na nepravilnost opozori, jim temo poserje ker niso oni glavni.

Zadeva je kulminirala, ker moj ribiški prijatelj deluje iz ozadja z namenom, da se me odstrani iz foruma :oops:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Apr 28, 2017 10:38

@NOVI FOSIL

Očitno boš moral nekaj spemeniti pri sebi, ker si spet na tapeti.

Predlagam ti (in še komu drugemu),

1. da za začetek frekvenco svojih objav !zmanjšaš! na 1-2 objavi v temi, kjer imaš res kaj konkretnega za povedat in da se ne zapletaš z drugimi, ki imajo drugačno mnenje, drugačne informacije ...

2. da se izogibaš ping pong pisanju s komerkoli. To počni na kavi, ne na forumu.

2. da manj časa preživiš pred računalnikom.

3. da tole sporočilo samo prebereš in ga ne komentiraš. Enako velja za 99% drugih sporočil, kjer nisi nič uporabnega napisal. :wink:
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Pe Apr 28, 2017 15:29

NOVI FOSIL napisal/-a:Zelo zanimiv razplet zgodbe o internet kartici.

Torej nekaterim članom ni pomembno, da dajo točne podatke, temveč da imajo zadnjo besedo in če jih kdo na nepravilnost opozori, jim temo poserje ker niso oni glavni.

Zadeva je kulminirala, ker moj ribiški prijatelj deluje iz ozadja z namenom, da se me odstrani iz foruma :oops:

NF, ne obnašaj se kot politik ki vedno najde sovražnika v drugače mislečih !
Mare C je samo napisal da je kupil kartico na pošti. Mislim da mu vsi to verjamemo, ne vem zakaj ne bi bilo res. Tudi če se eventualno ne da kupit na vseh poštah bi to lahko drugače interpretiral ne pa z besedami da naj ostali hodijo po poštah in poznajo morjeplovca Mareta C...
Če želiš dati točne informacije super, samo malo izbiraj način, ne pa da se greš križarsko vojno
Nas je že par povedalo se da kartica kupit tudi drugje kot prek spleta zato dopusti to možnost.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Maj 03, 2017 07:58

AS napisal/-a:
NOVI FOSIL napisal/-a:Zelo zanimiv razplet zgodbe o internet kartici.

NF, ne obnašaj se kot politik ki vedno najde sovražnika v drugače mislečih !
Mare C je samo napisal da je kupil kartico na pošti. Mislim da mu vsi to verjamemo, ne vem zakaj ne bi bilo res. Tudi če se eventualno ne da kupit na vseh poštah bi to lahko drugače interpretiral ne pa z besedami da naj ostali hodijo po poštah in poznajo morjeplovca Mareta C...
Če želiš dati točne informacije super, samo malo izbiraj način, ne pa da se greš križarsko vojno
Nas je že par povedalo se da kartica kupit tudi drugje kot prek spleta zato dopusti to možnost.

ker nekateri še vedno ne verjamejo pošiljam "svežo" fotko iz Hrvatske pošte

Slika
Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Sr Maj 03, 2017 18:17

Ne boste verjeli ampak v bran bom vzel NFja.

Bonbon ima dve vrsti kartic:
čisto podatkovno = samo za podatke - pogovori niso možni in kombinirano. = za podatke in pogovore

Dolgo se tiste podatkovne kartice ni dalo kupit nikjer razen on-line.
kombinirano pa si lahko kupil na poštah, ....
Nekaj časa je podatkovna ponujala večjo izbiro možnih paketov, ki niso bili možni na kombinirani kartici. Zato je podatkovna sploh imela smisel.

Kombinirana kartica je kasneje ponujala skoraj vse opcije, ki jih ponuja "samo podatkovna" kartica in za večino ljudi je kombinirana kartica čisto OK.
Edino česar se ni dalo kupit za kombinirano kartico so bili neki mini paketi (par kun, velja 3 dni, par sto MB prometa). S tem sem jaz ene dve leti nazaj porabil izjemno malo za internet čez celo poletje - ne vem, če je bilo za eno dobro rundo pijače. Če se prav spomnim je stalo 7 kun za en vikend in kakšnih 15 kun za en teden (ne me lovit za kako kuno gor ali dol) - skratka nič.
Težava s kombinirano kartico: če jo vtakneš v "žajfico", kakor jaz kličem moj mini hot spot ruter je ne moreš aktivirat, saj za aktivacijo potrebuješ telefonski klic. Tudo zato mi je bila čisto podatkovna kartica boljša izbira.
Če pa imaš telefon, kamor vtakneš kartico je pa skoraj vseeno. Itak je cena podatkov sedaj padla, tako da se splača vzeti večjo količino, kjer pa obe verziji SIMa ponujata isto.
P.S.
Dopuščam možnost, da se sedaj lahko kupi na poštah tudi čisto podatkovno kartico (ne vem), a iz vseh prebranih prispevkov tega ni bilo moč zaključiti. Vsi opisi kažejo, kot da so ljudje kupili kombinirano kartico.
Verjetno bom jaz letos tudi kupil kombinirano, ker je enostavneje (sploh zdaj, ko imam telefon z dvema SIMkama. Bo pač telefon delal hot spot namesto namenskega ruterja.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Maj 03, 2017 21:49

Hvala za pojasnilo heron. Upam, da se sedaj ne bodo več kregali za prazen nič.
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Maj 03, 2017 22:18

En trmast, drugi posplošujejo in rata špetir.
Sam sem načeloma skeptik za informacije na forumih, ker eni ne znajo vprašat, drugi odgovorit in nastanejo takšne "češke greške" pa konflikti-nepotrebni. Na morjeplovcu je tega relativno malo oz. so le odmevni primeri, ki pa jih ponavadi nisem spremljal-pri ribah npr ;)

Bonbon bo kmalu neinteresanten če bo res to z enotnim EU trgom, pa še razni paketi ponudnikov so konkurenčni odkar je HR v EU. Telekomov paket EU VKLJUČENI v promocijskem obdobju od 26. 4. do 30. 6. 2017:

· Paket je namenjen uporabnikom, ki potrebujejo brezskrbno komunikacijo tako v Sloveniji kot tudi v EU.
· Paket z mesečno naročnino 21,95 € z DDV vključuje:
o neomejene klice in sporočila v Sloveniji in v državah območja EU-tarife,
o 10 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju TS ali v državah območja EU-tarife in
o 120 minut pogovorov iz Slovenije v EU-območje
· ugodnost Poveži in prihrani v višini 2 € popusta na mesečno naročnino in
· ugodnost Penzion v višini 1 € popusta na mesečno naročnino.
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Maj 04, 2017 00:49

No. 1 napisal/-a:En trmast, drugi posplošujejo in rata špetir.
Sam sem načeloma skeptik za informacije na forumih, ker eni ne znajo vprašat, drugi odgovorit in nastanejo takšne "češke greške" pa konflikti-nepotrebni. Na morjeplovcu je tega relativno malo oz. so le odmevni primeri, ki pa jih ponavadi nisem spremljal-pri ribah npr ;)

Bonbon bo kmalu neinteresanten če bo res to z enotnim EU trgom, pa še razni paketi ponudnikov so konkurenčni odkar je HR v EU. Telekomov paket EU VKLJUČENI v promocijskem obdobju od 26. 4. do 30. 6. 2017:

· Paket je namenjen uporabnikom, ki potrebujejo brezskrbno komunikacijo tako v Sloveniji kot tudi v EU.
· Paket z mesečno naročnino 21,95 € z DDV vključuje:
o neomejene klice in sporočila v Sloveniji in v državah območja EU-tarife,
o 10 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju TS ali v državah območja EU-tarife in
o 120 minut pogovorov iz Slovenije v EU-območje
· ugodnost Poveži in prihrani v višini 2 € popusta na mesečno naročnino in
· ugodnost Penzion v višini 1 € popusta na mesečno naročnino.

In doplačilo mednarodnega dodatka za vsako minuto, vsak sms, vsak KB :!:
Baje po 1.6. ne bo več tega dodatka. Potem bonboni ne bodo več toliko aktualni.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti