Jaz imam na ploterju vedno kombinacijo. Levo karta, sredina fishfinder in desno velike custom številke. Tam se najde SOG, COG, količina goriva v tanku, trenutna poraba goriva, ekonomija... Če kliknem ruto ali go-to, potem se tam pojavi še kurz, pa čas prihoda in razdalja do cilja... Na FF ekranu na sredini je seveda na veliko izpisana še globina in z manjšimi še temp. morja in napetost akuja... To je sicer brez veze tam, vendar včasih med plovbo pade oko tudi na to, saj imam na armaturki analogen kazalec napetosti, ki ni bog ve kaj točen...
Glede zoom-a na karti je tako, da ga prilagajam... Kadar plujem ob obali (to ni mišljeno dobesedno, tamveč tako, da pluješ ob otoku, recimo na drugo stran...) Takrat imam zoom ponavadi na 0,2 milje, kar pomeni, da je ena enota iz merila nekje dobrih 300 metrov in sem s tem zagotovo na varni strani od obale!!! Ko tako plujem, je ponavadi med mano in obalo vsaj še 5 gliserjev, nemalokrat dolgih tudi preko 15 metrov!!! Kaj ljudje počnejo ne razumem! Recimo lep primer je rt Tranjevo na Krku. Tam popolnoma VSE jahte glisirajo 50 in manj metrov od obale!!! In kje je murija? Nikjer! Jeb*** bo mene, če bom izglisiral iz zaliva, ko bom 290 metrov od obale, pa to pravokotno proti odprtemu...
Med pristajanjem, vplovljavanjem nekam, ozki prelivi... tam zoom precej bolj odločno postavim, tako da je nekje na 100 metrov, velikokrat tudi 50 m. Med plovbo bolj zunaj včasih kliknem tudi samo karto (številčni podatki na desni ostanejo!), da je čez cel zaslon... Takrat je merilo nekje na 1 NM, včasih tudi več, če želim videti teren dlje na okoli...
Pomembno se mi zdi tudi dolžina daljice, ki prikazuje COG! To imam nastavljeno na 2 NM, vmes pa deljeno na 4 dele od katerih je vsak dolg po 0,5 NM.
Kadar sem vlekel panulo (ne ravno velikokrat, je pa bilo nekajkrat) in pa med kakšnim polaganjem parangala, kar je večkrat, pa imam čez cel ekran Fishfinder, ker mi je takrat karta nepomembna. Garmin sicer ima tudi ribiško karto, ki prikazuje izobate, vendar je premalo natančna, da bi bila uporabna. Pri FF razdelim ekran na polovico, levo je 200 kHz, desno je 50 kHz, kar pomeni, da imam odličen pregled, povsem desno pa še stolpec s trenutnim odbojem. Tega včasih tudi ojačam na recimo faktror 1,4....
Moje izkušnje, verjetno imate drugi drugačne. Zagotovo je na jadrnici vse kar sem napisal čisto brez veze... Tako poraba, kot ekonomija, kot tistih 300 metrov... Tudi merila so verjetno druga, saj se vse dogaja počasi in imaš čas za reakcijo...

Moja potovalka je vedno med 24 in 26 vozli, ker je takrat poraba goriva najmanjša oziroma je plovba najbolj ekonomična. No ni čisto res, bolj ekonomično je nekje do max 6 vozlov, samo tam se mi nekako ne da.