WORLD ARC

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Pe Mar 26, 2010 23:23

Srečno pot, mirno morje in ravno prav vetra
LP Marjan
Uporabniški avatar
barba&capo
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barba&capo » So Mar 27, 2010 15:59

Včeraj okoli 1200 sem prišel v Izolo na hitro pozdravit posadko. Ker sem videl, da morajo še nekaj stvari postoriti pred izplutjem jih nisem želel motit z vprašanji. Po približno eni uri čakanja sem se moral vrnit v Portorož, zato se spremstva do punte žal nisem udeležil. Pred odhodom sem jim zaželel srečno pot in mirno morje. Joško, mogoče veš kdaj so krenili iz marine?

Slika
Slika

LPU
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » So Mar 27, 2010 18:55

Ekipa je prišla v Izolo okoli 10.00 ure, nakar so na hitro postorili še nekaj stvari in se odpeljali na luško kapetanijo zaradi pridobitve dovoljenja za oceansko plovbo. Ker je Miran določene stvari opravil dan prej, tokrat ni bilo zapletov in so bili z barko nazaj že pred 12.00. Zatem je sledila še nabava hrane, skladiščenje, z Edom pa sva medtem namestila tudi novo genovo.
Start je bil okoli 14.30.
Več si lahko ogledati na Miranovi spletni strani. Tudi Edo je obljubil, da mi vsak dan pošlje pozicijo in zanimivosti.

http://www.tepes.info/jadranje.html
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Mar 28, 2010 18:00

Dobil sem sporočilo od Eda, ki glasi:

"Smo pri Visu. Piha SZ. Hitrost barke 6-7 kts. Dvignjena vsa tri jadra. Vse OK. Postanek na Hvaru ali Dubrovniku."

Na vprašanje, kako je z njegovim zdravjem, je odgovoril:

"Zdravje je že b.p. Trebušna viroza je bila. Bruhal sem kot zverina. V Puli sem moral na infuzijo. Danes pa že normalno jem. Pozdravi Morjeplovce".

V imenu vseh Morjeplovcev sem jim zaželel čim bolj mirno morje in veliko sreče.

LP :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Mar 28, 2010 21:57

Odlično! Joško, ti boš sedaj vez med posadko in morjeplovci. :wink:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Mar 28, 2010 22:28

Zmenjeno. Dokler se ne vrne Edo. Ker je fejst fant, je obljubil, da nam posreduje izkušnje s prve etape. Vrne se pa 06. aprila

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Mar 29, 2010 19:47

Edo je popoldan poslal današnje poročilo.
"Izpluli iz Dubrovnika proti Krfu. Pričakujemo močan jugo. Če ne bo šlo, se bomo ustavili v Črni gori ali Albaniji. Na barki vse OK. LP Edo"

Naslednje sporočilo ob 21.00:
"Nočno plovbo imamo vsako noč razen prve pa še to smo štartali ob 3.00 zjutraj iz Novigrada. trenutno smo pred Črnogorsko obalo, počasi jadramo, zaenkrat piha slab jugo, smer Drač v Albaniji.Tam bomo najverjetneje počakali, da bo šlo najhuje mimo. Počutje na barki zelo dobro. LP Edo"
Kakor vidim, jih preveč ne motijo vremenske razmere, močan jugo in valovi. Napredujejo zelo hitro in zanesljivo. Ampak okoli krogle je še strašno dolga.
Zadnje čase kar dostikrat slišim izjave morjeplovcev, da gredo v naslednjem letu na ARC, se pravi čez Atlantik. Pa saj na koncu koncev tri tedne na Atlantiku ne bi smel biti tak problem.

LP
Nazadnje spremenil Joško, dne Če Apr 01, 2010 20:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » To Mar 30, 2010 20:28

Poročilo od Eda za dan torek, 30.03.2010 glasi:

"Zasidrani med Dračem in Vloro v Albaniji. V notranjosti vidimo zasnežene hribe. Piha jugo 30 Kts. Do jutri bomo počakali da se umiri, potem pa nadaljujemo do Krfa. Na barki vse OK."

Pa še Miranovo poročilo:

"Skokica je danes dopoldne našla varen pristan kakih 10 milj južno od Drača. Luški kapitan je dovolil pristanek v enega od zalivov ob albanski obali.

Nočno jadranje z vzhodnikom je zjutraj popestril jugo, ki je vedno bolj jačal. Preobrat v spremembi in jakosti vetra posadke ni presenetil. Zahvala za točno in pravočasno napoved gre Darku, ki vestno izpolnjuje svojo nalogo ladijskega "vremenarja" in redno pošilja vremenska poročila.

Kot kaže poteka vse po načrtih. Skokica bo ponovno krenila na pot, ko se veter malo umiri. Najverjetneje bo to jutri zjutraj."

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Mar 31, 2010 17:46

Poročilo za dan sreda, 31.03.2010:

Za nami je nora noč. Smo nadaljevali s plovbo in to je bila napaka. Jadrali in motorirali obenem in dosegali hitrost 1,5-2,5 Kts. Veter do 45 kts in 3-5m valovi v orco. Na srečo ostali celi mi in barka.
Sedaj počivamo na privezu na nekem nenaseljenem otoku v Albaniji. Do Krfa imamo še 60 milj
LP Edo

Samo še moj komentar:
Ne govorijo kar nekaj tisti pravi morjeplovci, ki so že obredli nekaj oceanov, da je Jadran vsaj trikrat težji za plovbo kot katerokoli drugo morje.

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Apr 01, 2010 20:38

Poročilo za dan četrtek, 01.04.2010:

Prespali v zalivu na Krfu in nadaljevali proti Paxosu. Tam smo uredili vstopne formalnosti. Sedaj plujemo s spinakerjem proti Levkasu. Jutri nadaljujemo proti Katakolonu na Peloponezu
LP Edo

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Apr 02, 2010 21:32

Poročilo za dan petek, 02.04.2010:

Prenočili v marini na Levkasu. Nadaljevali smo proti Itaki. Na Itaki smo se tudi ustavili za en pir, skuhali kosilo in nadaljevali proti skrajni JZ točki Peloponeza. Do tja imamo 110Nm. Idealne razmere za jadranje. Hitrost do 8,5 Kts
LP Edo

Kasneje je poslal še par fotk:

Slika

Slika

Slika

Krasna tale Grčija :D
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Apr 04, 2010 17:17

Eno zadnjih poročil od Eda, ker počasi zaključuje etapo:
"Včeraj smo se sidrali pred Methonijem na Peloponezu. Šli smo na kavo na obalo in na ogled ostankov utrdbe. Nadaljevali smo proti Kreti ob 6 Bf zahodnika. Dosegali smo hitrost do 10,8 Kts. Ponoči jadrali v orco v rahlem vetru. Sedaj motoriramo ob severni obali Krete.
LP Edo
"

LP :D
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Apr 05, 2010 20:29

"Prispeli na cilj. 2 Nm pred ciljem smo s propelerjem pobrali vrečo. Miran se je potopil v še vedno mrzlo vodo in rešil zadevo.
Poskusili bomo najeti rent a car za izlet po otoku in za jutrišnji prevoz do letališča."
LP Edo
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Apr 05, 2010 20:42

Bravo Joško in hvala za sporočila in fotke. Evo, pa so fantje prepluli 900 Nm v enajstih dneh.

LP
:wink:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Apr 07, 2010 21:13

Edo pozdravljen spet med nami.
Kakšni so prvi občutki po vrnitvi s prve etape Miranove poti okoli sveta?
Upam, da boš sedaj ti prevzel krmilo obveščanja s te poti.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti