Kaj si rjuhar misli o hlaponarjih

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jul 26, 2012 19:23

brane40 napisal/-a:
al napisal/-a:Kaj si pa ti men fouš Brane?

Zaradi Grčije... to je že nekaj let moja skrita želja... ampak vedno najdem kakšen izgovor... čas ali denar... ali pa kar oboje :(

Ma saj ni nič superlativnega. Je malo drugače in kar se navtike tiče povsem na izi. Jonsko morje je obvladljivo tudi z motornjakom.
Jaz sem se po dobrem mesecu dni komaj navadil, da mi pa res nihče nikjer ne bo težil za privez itd...
Sicer ti pa gorivo pripeljejo kamor češ na obali, vodo tudi itd...

Je pa mogoče smiselno imeti barko nekaj sezon/let tukaj, ker transfer z motornjakom je le transfer in brez užitka , ker zna biti veliko vala na odprtem. No ja, pa še košta nekaj.

Videl sem par Slo motornjakov. Vse polizpodrivne (dva Menorquina). Pa en Splitčan z Grand Banksom mi je pohupal v Levkas kanalu...

Imam tudi naslov dveh angleških penzionistov s Sealinom 43 al kok že. Ga imata ves čas tu... Če se boš kaj odločal.
Moderatorju teme malo opravičila, ker to mi tema. Komot prestavit kam drugam...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Jul 26, 2012 19:25

zeja napisal/-a:Zelo zanimivo za prebrat.

http://www.regionalobala.si/novica/ljub ... mdeset-let

Še bolje tako:

Mirko Bogič - 88 let ljubezni do jadranja

Slika
Povezava na intervju je pa pod sliko.

al napisal/-a:...

Sej mene pa moti pri jadralcih ta fora, da je oz mora bit jadranje poceni, da je treba smrdet, kot v kaki planinski koči (kako tipično), ker je treba šparat z vodo... skratka, da vse "smeta". in res, ko pihne pa vsi v marine, zalive...
moti me tudi bolano trimanje jader do patosa... neka poza, da mora cela familja viset z boka, da je treba hodit na regate pa kaj jaz vem kaj še... ker drugače pa nisi "ta' prav jadralc, a ne?"
...

Po mojem je neumnost kakršen koli snobistični (torej brez dobrih razlogov, kakršen je pasje vreme ali tanker, ki bi se mu bilo dobro izogniti) 'mora' neumnost.

Jadranje mora biti poceni samo takrat, ko bi rad jadral kdo, ki (še) nima denarja za več (in to je dober razlog). Da bi moralo biti poceni, ker je nekdo rekel, da je to 'moderno', je bedarija.

Smrdet... se zgodi, če je večdnevna plovba, pomlad ali jesen, dežuje, na barki ni gretja (recimo, da v pristanu ni elektrike, da bi delal kalorifer) in ne uspe, da posušiš obleko... - v skoraj vseh ostalih okoliščinah se pa da kaj narediti. Moraš smrdet - še ena bedarija in praviloma izgovor za kakšno lenobo, malomarnost ali kaj podobnega.

Planinske koče pa mislim da večinoma zajebava zakonodaja o varovanju okolja in podobnem precej bolj kot trenutno morjeplovce.

Trimanje jadra do patosa in moraš hoditi na regate...
Regate imajo svojo vlogo
    Mi z mini-12 se z začetniki velikokrat že kmalu enostavno igramo regato - in ideja je, da:

ko se dva peljeta blizu skupaj tisti, ki gre počasneje, pogleda kaj ima tisti, ki se pelje hitreje drugače in se tako oba hitreje učita,

in ko velikokrat telovadijo drug proti drugemu si mimogrede zapomnijo pravila, kdo se mora kdaj komu izogniti - veliko lažje, kot če bi se jih brez razumevanja gulili na pamet - in tako naprej.

Za kakšno bonaco in hudo vročino - da ne bo preveč dolgčas - imam še kakšno idejo, recimo da bi se lahko šli ravbarje in žandarje ali pa gusarje (imam dve brizgi, s katero se da čez bok zajeti vodo in koga na nekaj metrov pošpricati - bomo o priliki poskusili.)

Moraš? Kje je pri kakšni igri 'moraš' - če ti ni všeč, se pač ne greš, oziroma ko imaš dosti, vzameš svojo kanglico ali žogo ali kar že imaš in greš domov povedat mami, da si lačen. So otroci v vas to pozabili?

Pa da ne bo kdo mislil, da igro jemljem zlahka. Vse prej kot to. Igra je najuspešnejši znani mehanizem za skladno rast, pridobivanje sposobnosti in povečevanje zmogljivosti zlasti mladih organizmov pri vseh znanih vrstah sesalcev.

In potem ti gre pretegnjeni (ubrisani...) Homo Sapienss svojo civilizacijo, kulturo in zakonodajo zase to sesut. .

In misli, kako je pameten, krona stvarstva in od boga postavljen gospodar vsemu.

V tem je druga (pod)zgodba zloraba besed.

'Sport' je nekoč v Angleščini pomenilo hec, šala, zabava, ki se jih udeležiš. Zdaj pomeni posel enim, mučenje do poškodb in čeznje drugim, gledanje takih 'mučencev' (in uživanje v tem?) tretjim...

In beseda igra se v takem 'športu' čisto izrodi v nekaj, kjer si kaznovan, zaničevan... če rečeš, da se tisti dan tega ne greš več (vzemi katerokoli 'resno' tekmo, kot je mednarodni nogomet, olimpijada ali podobno).

Pomen se je od izvirnega izrodil tako daleč, da se večina brez tega, da jih kdo dregne in nekaj razmišjanja sploh ne spomni, od kod so pred kakšnimi sto leti besedo igra za sedanji šport pobrali in kakšen pomen je imela tedaj.

Spominja na čiščenje oken, kar je nekoč pomenilo, da si zdrgnil stekla v oknih stanovanja, zdaj pa v angleščini - recimo Windows CleanUp - često prej pomeni vzdrževanje z odstranjevanjem neželjenih podatkov, programov in podobnega iz računalnikov...

Al ima prav - v navtiko smo se, če smo pametni, prišli igrat (in pri tem je - zlasti za mlade - priložnost še malo zrasti).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Jul 26, 2012 20:38

Ma teli vonabiji.....

Dve zgodbi tlele z Ista, od dons, frišne k ribe u skrinji u štariji :wink:

Uleti hlaponar... Baba lovi bojo, se dere k norc rehts, boja pa na levi strani, dec u desno boja mim barke.... Ok dec ma močne živce ponovita 4x nakar ppč film enmu od bodočih sosedov iz lepe rjuharce in mu pomaga se seštrikat na bojo...
Uleti rjuhar, starejši gospod in gospa ter dva mulčka cca 12 let... Barka pa 56 fitna, lepa ogromna k svina, jambor da zatakneš zvezdo zvečer in se začnejo vezat na bojo... Probajo ene 6x boja zmeraj mim po levi, po desni.... No pa je spet film poču, tokrat men, in sem šel zavezat tist štrik na bojo... Pa je stvar rešena....

Morjeplovstvo je način lajfa, k se bomo nehal delit na rjuharje, hlaponarje, tabele, tardeče, tačrne bo to ZMAGA!!!

Ampak unmu kur.u od Bauerja pa nam pomagu PMM rjuharska :twisted: :twisted:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Če Jul 26, 2012 21:50

Ja Matejc samo prvo morajo pravokatorji nehati pravocirati. Še mal pa bo kdo začel deliti Morjeplovce na Bosance in Slovence.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jul 26, 2012 21:51

Marjan Tomki napisal/-a:
zeja napisal/-a:Zelo zanimivo za prebrat.

http://www.regionalobala.si/novica/ljub ... mdeset-let

Še bolje tako:

Mirko Bogič - 88 let ljubezni do jadranja

Slika

Naj me kokla v rit brcne, ce jih danes nisem videl izpluti iz pirana!
V oči sta mi padla, ker sta edina izplula že iz marine z jadri!!

VSA ČAST!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Jul 26, 2012 22:57

CAR napisal/-a:Ja Matejc samo prvo morajo pravokatorji nehati pravocirati. Še mal pa bo kdo začel deliti Morjeplovce na Bosance in Slovence.

Ni mi čisto jasno, kaj je sploh hotel Bauer s svojim člankom... morjeplovci po moje niso ravno ciljna publika za zviševanje naklade Financ... mogoče ga res kaj mori, ali pa samo meša drek, kot to dostikrat počnejo novinarji.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Če Jul 26, 2012 23:45

A nimate na dopustih kaj drugega za počet,a? Šest strani v dveh dneh- res je tako,kot je Brane40 napisal v prvem postu. Pa brez zamere. :wink:
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jul 27, 2012 06:31

CAR napisal/-a:Ja Matejc samo prvo morajo pravokatorji nehati pravocirati. Še mal pa bo kdo začel deliti Morjeplovce na Bosance in Slovence.

Ful dober predlog.
Evo vsi hlaponarji so bosanci. Rešeno. :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Jul 27, 2012 08:24

S tem se ni za hecat fantje... Car ma prav... časi niso rožnati in folk hitro najde grešnega kozla, sploh če novinarji in provokatorji nanj s prstom kažejo.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jul 27, 2012 08:50

No, pa sem prebral članek.
To je pa res kr neki. Če avtor članka tole bere mu kot jadralec sporočam, da tudi jaz ne vem, kaj je hotel povedati?
Pojma nimam. Tekst je mešanica frustracij, blodenj in popolnoma brezveznega nakladanja. Želi biti nesramen pa ve, da kot novinar ne sme biti (preveč), želi biti duhovit pa beseda "šampanjček" in asociacija na majhno ne doseže niti najbolj bizarnih vicev.
Vrh enoumja ulovi s kritiko bowthrusterja.
Sigurno pa ne bi rad za r** prijel njegove žene, ker ma ziher u***** (se pač ne tušira toliko...)

Eh dolina šentflorjanska, zatočiše vodljivih tepcev....
Nazadnje spremenil al, dne Pe Jul 27, 2012 12:31, skupaj popravljeno 1 krat.
marolt55
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a marolt55 » Pe Jul 27, 2012 12:04

Jaz sem tudi šele zdaj prebral njegov članek. Govori kod da bi bil že tako star da ga moti tudi poštar ki ropota mimo hiše. En kup brezveznega govorjenja in hvaljenja samega sebe kot jadralca.

Pravi da jadrnica zmore 5 metrske valove... Me prav zanima kako posran bi bil, ko bi se znašel tam. Če pa ga moti tudi val, ki ga naredi gliser. Zakaj potem gre na morje naj bo zasidran v marini, kjer ni valov.

Nekje vmes pa ta foušija za stranske motorje. Pa naj jih vgradi, če bi jih rad, če pa mu ne paše pa pač ne, kaj nas briga kako bo on parkiral.

Potem pa te ''šale'' o klunu in premcu... Vsak reče kot mu paše, ali kljun ali premec ali pa kakšna druga izpeljanka.

Ko sem bral ta članek me je kar zmrazilo, ob njegovi hvali jadranja, bontona, šampanjčka itd. Morjeplovskega bontona sigurno ne premore. Če pa za šampanjček nima naj pa vodo pije.

LP Marolt
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Jul 27, 2012 16:21

CAR napisal/-a:. Še mal pa bo kdo začel deliti Morjeplovce na Bosance in Slovence.

Sej se že sam teb ne upamo povedat kam spadaš :lol: :lol:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 27, 2012 21:41

Ma res je šest strani, ampak niti eden od teh, ki so tu kaj napisali, ni padel na provokacijo 'hlaponarji proti rjuharjem oziroma obratno.

Kar zadeva to, se njemu, članku - in drug drugemu okrog tega - samo režimo :lol: :lol: :lol:

Kar zadeva zares pa o forumu Morjeplovec kaj pove to, da MM - hlaponar - iz dna srca napiše za rjuharja, ki že 88 let zrači rjuhe po morju

Naj me kokla v rit brcne, ce jih danes nisem videl izpluti iz pirana!
V oči sta mi padla, ker sta edina izplula že iz marine z jadri!!

VSA ČAST!
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Pe Jul 27, 2012 22:48

Ni ga čez lepo plovbo z jadri, pa lahko bedaki razglabljajo kar hočejo. Mene se to ne dotakne. Ne vem, zakaj se sploh sekirate. Butl je butl, jaz pa vem, kaj sem jaz in kaj imam rad in tega si pač ne dovolim vzeti. Še najmanj od nekih zafrustriranih novinarjev, ki ne vedo, kaj bi pisali, da bi dosegli normo.
Dober veter in mirno morje.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jul 29, 2012 11:47

Uffff, sreča, da smo Morjeplovci na povsem drugem nivoju in nam je vsa ta pisarija g. Bauerja bolj malo važna. Dokazali ste tudi, da med nami ni problema, kot si ga on predstavlja... Zanimivo, kajne?

Nekako me grabi, da napišem en uraden članek na njegov komentar, pa bom seveda to poslal tudi v uredništvo Financ. Res je, nisem novinar, pa zato napišem bolj tako-tako, se je pa tudi g. Bauer lotil dinamike fluidov, obsodil vse motornjakarje, da o tem nimajo pojma in vse jadralce, da to obvladajo. Pismo rosno, govorim na pamet, samo se mi zdi, da g. Bauer ne zna zapisat niti splošne plinske enačbe, dela se pa "doktorja", kako on ve, zakaj jadrnica lahko orca...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti