OdgovorNapisal/-a No. 1 » Po Sep 14, 2020 08:09
Tokrat se nisem mogel izogniti gužvi, nedelja 18h smer Istra-Portorož, kolona od rondoja tako na Dragonjo kot na Sečovlje. Zberem Dragonjo, ker je 0,5km bližje in s tem krajša kolona, pa računam, da lahko kako vstopno stezo več odprejo (optimist). Čakal sem 66minut, pridem do policaja vzame osebni, ju potegne skozi kos plastike, ki ni nikamor priklopljen, nima elekterike, nima lučke... prebere moj "čudni" priimek, me skenira na ploščatem skenerju, hoče vlasnički list in to je to. Moje prepričanje je da na tisti plastiki drgnejo kartice, da ja vsaj mislimo, da so nas kao "poskenirali". Bedno, patetično...
Dan prej-sobota, ko sem šel na Sečovljah iz Istre v Portorož okoli poldneva me ni skeniral, pa sem prosil če lahko poskenira in je seveda po enaki plastiki potegnil osebni, nisem bil poozoren kabli ali ne ali...; ampak usput je pa jezikal "Sem vas poskeniral ampak sedaj ste izkoristili bonus 48 ur za letos in vstop ne bo več možen" Vrne osebni in mu z nasmeškom odgovorim "ja seveda"
Dan kasneje na Dragonji ni vedel za moj izstop, očitno ni evidentiran, nobenih težav pri vstopu in izstopu razen kolone. S takšnim lajanjem, blebetanjem in nekredibilnim delom ter zavajanjem uradnih in celo pooblaščenih oseb se zgublja še tisto malo kredibilnosti-če je sploh še kaj je.
Aja ne morem se izogniti še neučinkovitosti dela na mejnem prehodu, en policaj pač naredi kolikor naredi. Recimo 2 naredita 2x več, ampak komandirju, vodji, nadrejenim pa nikoli še ni padlo na pamet, da bi trije lahko naredili še več, mogoče celo štirje... vedno jih nekaj "preseneti" že dve desetletji kar se vozim čez mejo. Čakanje, bencin, onesnaženje, slaba volja...neučinkovitost. Pa če je kdo pozabil 3 leta nazaj ure čakanja ker od takrat naprej bo treba čisto vse skenirat...
Wellcraft 2600 Martinique