Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a bojan11 » So Sep 12, 2020 15:33

fakinx napisal/-a:No, tudi jaz sem ugriznil metek in šel z ženo na barko. Tokrat ne bova eksperimentirala in se vračava v roku 48ur.
So me pa na meji najprej naši skenirali, potem Hrvati, vpisali v njihov “Enter Croatia” in vse skupaj je trajalo skoraj pol ure (za 5 vozil pred mano). Za nalašč nisem nič spraševal, samo čakal kaj bo.
Glede na “obdelavo” nimam šans, da se (tokrat) švercam. Prehod Metlika.
Je pa zanimivo, da me celo poletje ni nihče spraševal glede spletne prijave za vstop v CRO. Sedaj pa je policajka težila in z hudo muko vpisala moje podatke.
Res so dvoličneži....

Metlika in Vinica sta cela katastrofa, oz vse po PS-u. Prehajam mejo cca 2-3 krat tedensko. Vceraj preckal v Dragonji ven in not brez vsake kontrole. Metlika in Vinica vedno vse po reguli.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Sep 12, 2020 15:36

v četrtek ob 7.00 prečkal mejo v Sečovljah, samo scan dokumentov na SLO starni, na HR strani mahal
nazaj vceraj okol 20.00 vprašal je kako dolgo sva bila, kje imava dokaz o samo 48 urnem zadržanju na hrvaškem in to je to 2 minuti in sva bila preko
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Sep 12, 2020 20:03

Js sem nekajkrat izpolnjeval tale EnterCroatia, potem pa moje prijave dva krat zaporedoma ni bilo v sistemu kljub temu da sem dobil potrdilo. Zdaj ne pisem vec. Tudi liniji enter Croatia na Jelsanah ne delujeta. Cakas isto ali se dlje
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Sep 14, 2020 06:25

No, sva se vrnila v roku (1h pred 48).
Na meji spet scan pri Hrvatih in naših. Vinica.
Našemu policaju sem v roke porinil osebni, vpisni list in “prijavu brodice”. Vprašal samo kako dolgo naju ni bilo in je bil z odgovorom 47h povsem zadovoljen. Nobenih drugih dokazil ni rabil.
Me je pa v petek poučila hrvaška policistka, da lahko odklukaš na spletni prijavi neko opcijo “večkratni vstop” in baje velja 3 mesece....
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Po Sep 14, 2020 08:09

Tokrat se nisem mogel izogniti gužvi, nedelja 18h smer Istra-Portorož, kolona od rondoja tako na Dragonjo kot na Sečovlje. Zberem Dragonjo, ker je 0,5km bližje in s tem krajša kolona, pa računam, da lahko kako vstopno stezo več odprejo (optimist). Čakal sem 66minut, pridem do policaja vzame osebni, ju potegne skozi kos plastike, ki ni nikamor priklopljen, nima elekterike, nima lučke... prebere moj "čudni" priimek, me skenira na ploščatem skenerju, hoče vlasnički list in to je to. Moje prepričanje je da na tisti plastiki drgnejo kartice, da ja vsaj mislimo, da so nas kao "poskenirali". Bedno, patetično...

Dan prej-sobota, ko sem šel na Sečovljah iz Istre v Portorož okoli poldneva me ni skeniral, pa sem prosil če lahko poskenira in je seveda po enaki plastiki potegnil osebni, nisem bil poozoren kabli ali ne ali...; ampak usput je pa jezikal "Sem vas poskeniral ampak sedaj ste izkoristili bonus 48 ur za letos in vstop ne bo več možen" Vrne osebni in mu z nasmeškom odgovorim "ja seveda"
Dan kasneje na Dragonji ni vedel za moj izstop, očitno ni evidentiran, nobenih težav pri vstopu in izstopu razen kolone. S takšnim lajanjem, blebetanjem in nekredibilnim delom ter zavajanjem uradnih in celo pooblaščenih oseb se zgublja še tisto malo kredibilnosti-če je sploh še kaj je.
Aja ne morem se izogniti še neučinkovitosti dela na mejnem prehodu, en policaj pač naredi kolikor naredi. Recimo 2 naredita 2x več, ampak komandirju, vodji, nadrejenim pa nikoli še ni padlo na pamet, da bi trije lahko naredili še več, mogoče celo štirje... vedno jih nekaj "preseneti" že dve desetletji kar se vozim čez mejo. Čakanje, bencin, onesnaženje, slaba volja...neučinkovitost. Pa če je kdo pozabil 3 leta nazaj ure čakanja ker od takrat naprej bo treba čisto vse skenirat...
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Po Sep 14, 2020 09:43

No.1, saj ni potrebe po več odprtih vstopnih stezah, velika večina Slovencev itak ne gre na Hrvaško, ker bi "fasali" karanteno, tisti pa, ki greste, boste pa že potrpeli, saj ste se imeli "fajn" tistih 48 ur, vmes pa lahko razmišljate, kako boste šli čez pet dni spet nazaj.
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Po Sep 14, 2020 09:54

Wisdom napisal/-a:No.1, saj ni potrebe po več odprtih vstopnih stezah, velika večina Slovencev itak ne gre na Hrvaško, ker bi "fasali" karanteno, tisti pa, ki greste, boste pa že potrpeli, saj ste se imeli "fajn" tistih 48 ur, vmes pa lahko razmišljate, kako boste šli čez pet dni spet nazaj.

Ampak enako se življenje vedno ustavi na Dragonji, redkeje na Sečovljah... ta del posla jim ne gre. Kakorkoli gledano pa korkol bi se tista 2 policaja napram tisočim morala vsem smilit... onadva delata tisti, ki pa jih usmerjajo, določajo pa ne vem s katerega planeta so.
Gladiac
Kapitan korvete
Kraj: Smlednik

OdgovorNapisal/-a Gladiac » Po Sep 14, 2020 10:13

Malo sem zmeden :D

Greš lahko vsaki vikend za 48 ur dol ali samo, da pripraviš stvari na zimovanje, se pravi 1x?
Pustimo zdej vprašanje ali res skenirajo ali ne :D

"Sem vas poskeniral ampak sedaj ste izkoristili bonus 48 ur za letos in vstop ne bo več možen"

LP
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Po Sep 14, 2020 10:16

Gladiac napisal/-a:Malo sem zmeden :D

Greš lahko vsaki vikend za 48 ur dol ali samo, da pripraviš stvari na zimovanje, se pravi 1x?
Pustimo zdej vprašanje ali res skenirajo ali ne :D

"Sem vas poskeniral ampak sedaj ste izkoristili bonus 48 ur za letos in vstop ne bo več možen"

LP

Namenoma je zmeda, prepovedano ni iti večkrat (pomeni da je dovoljeni); izrecno izpostavljeno pa tudi ni da je to za večkrat. Namenjeno naj bi bilo za urediti barko/nepremičnino, eni to naredijo enkrat v 48 urah, drugi pa nikoli ne končamo.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 14, 2020 10:27

hodiš lahko skoz dol. ni omejitev.
politika. jebanje folka...
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Sep 14, 2020 12:03

Za nami je še eno izredno lepo časovno okno 48 ur, ki smo ga lahko izkoristili za pospravljanje. Ker pospravljanja nikoli ni konec, si želimo da bo vreme pospravljanju tudi v prihodnje naklonjeno. :wink:
A si tisti, ki pospravljate v Umagu ali okolici vzamete kaj oddiha in vmes skočite na kavo v Sečovlje?
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Po Sep 14, 2020 12:15

Evo Martini Krpani, od danes še 2 izjemi ne rabijo Covid testa:

https://www.uradni-list.si/glasilo-urad ... O7NUmY#top

Izjeme 11, 14 nimajo covid testa, spremeni se 13 tko da če je žena dol jo greš lahk pogledat ipd manevri :D
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » Po Sep 14, 2020 13:27

Se lahko na meji pri nas obrneš in greš nazaj v HR? Če bi šel dol za en teden in potem nebi šlo čez na meji s temi 48 urami, a se lahko na meji obrnem in grem nazaj dol preden me da v karanteno?
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Sep 14, 2020 16:38

"
Dan kasneje na Dragonji ni vedel za moj izstop, očitno ni evidentiran, nobenih težav pri vstopu in izstopu razen kolone.

Samo če ti poskenira osebno bi naj to imel zabeleženo ! Ker potem res ni nobenih dokazov kdaj si prestopil mejo ?
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 14, 2020 17:54

pa dajte se potrudit in prebrat stran, dve, tri nazaj!

vse smo že “rešili”.
pejte na morje na Hrvaško

S četrtkom gremo na rdeč seznam in faking vprašanje je, kako bodo reagirali Hrvati...
To bo postal problem! Ne pa teh 48ur mater

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov