Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja
Robert, lepo bi bilo, da imaš prav, to so vse ugibanja, bomo videli, kaj bo pokazal čas ... ampak, še nobenega na vrhu nisem slišal, da bi omenil, kakšen oz. kateri pa sploh je kriterij, ko se bomo lahko začeli vračat v normalno življenje, četudi postopoma, niti še noben novinar tega ni vprašal, oziroma, kaj pomeni ven iz najhujšega...in če, pa se začne krivulja zopet dvigovat, kako se bodo odločili potem, koliko je še tu neznank...ali bo to št. novih primerov dnevno pod 10, ali tedensko 30 , ali 14 dni brez novega primera, noben ne ve oz. ni omenil ?? Kdaj se recimo jaz in podobna branža lahko vrnemo v normalno opravljanje dela...ko je ogromno dela, servisov, sem dnevno pri 4-8 strankah, doma, v njihovih dnevnih sobah, spalnicah, prijemam njihove stvari in hodim od enega do drugega, jaz lahko okužim ohoho ljudi, poleg svojih domačih, pa če še nevem kako skrbim za zaščitno opremo...itd...
Nazadnje spremenil pinosat, dne Ne Mar 29, 2020 11:14, skupaj popravljeno 3 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Težko je sedaj ko krivulja raste, pisat kaj bo če bo, ko bo padala in kako bo treba ravnati takrat
Glede na sedanje stanje, ko se večina ljudi drži navodil menim, da bodo pristojni tudi takrat podali ustrezna navodila
Sicer pa upajmo, da vse skupaj čim prej mine
Ostanimo zdravi
Glede na sedanje stanje, ko se večina ljudi drži navodil menim, da bodo pristojni tudi takrat podali ustrezna navodila
Sicer pa upajmo, da vse skupaj čim prej mine
Ostanimo zdravi
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Prej ali slej se bo potrebno vprašati komu koristi zaprtje mej, med državami kjer je okuženost podobna? Naprej je potrebno ugotoviti uspešnost ukrepov in če/ko ugotovimo, da so ukrepi, ki ne izključujejo potovanja zadostni, bo potrebno omogočiti potovanja.
Vsekakor manjka en pomemben podatek! To je količina okuženih v aktivnem prebivalstvu. Nekateri ocenjujeo, da je okuženih ali so okužbo premagali že četrtina prebivalstva. Kakorkoli, potrebno je dobiti referenčni podatek. Random testiranje tistih, ki menijo da so zdravi ali pa se jih drži klasičen prehlad. Tako prideš do osnovnih podatkov za odločanje. Slej ko prej bo vladi ustrezalo imeti ovce pod strahom in z izkazovanjem njihovega truda. Če se bo dalo ukrepe (vsaj v mili obliki) držati do volitev so zmagovalci...
Pa pustimo to.
Upam, da bodo ukrepi uravnoteženi in usmerjeni temu, da ne pride do koncetriranega vrhunca epidemije. Vsi ukrepi bi naj bili namenjeni le temu. Saj je jasno, da bo korono moralo preboleti vsa 90% ljudi? ... ali pa cepivo....
Upam na razum, čeprav vidim kar nekaj razlogov in motivov, da bi se odločevalci odločali drugače.
Glede na to, da se Hrvati zavedajo svoje občutljivosti od turizma, sem prepričan, da bodo na vsak način poskušali “rešiti” vsaj glavno sezono.
Vse bo pa pokazal čas!
Vsekakor manjka en pomemben podatek! To je količina okuženih v aktivnem prebivalstvu. Nekateri ocenjujeo, da je okuženih ali so okužbo premagali že četrtina prebivalstva. Kakorkoli, potrebno je dobiti referenčni podatek. Random testiranje tistih, ki menijo da so zdravi ali pa se jih drži klasičen prehlad. Tako prideš do osnovnih podatkov za odločanje. Slej ko prej bo vladi ustrezalo imeti ovce pod strahom in z izkazovanjem njihovega truda. Če se bo dalo ukrepe (vsaj v mili obliki) držati do volitev so zmagovalci...
Pa pustimo to.
Upam, da bodo ukrepi uravnoteženi in usmerjeni temu, da ne pride do koncetriranega vrhunca epidemije. Vsi ukrepi bi naj bili namenjeni le temu. Saj je jasno, da bo korono moralo preboleti vsa 90% ljudi? ... ali pa cepivo....
Upam na razum, čeprav vidim kar nekaj razlogov in motivov, da bi se odločevalci odločali drugače.
Glede na to, da se Hrvati zavedajo svoje občutljivosti od turizma, sem prepričan, da bodo na vsak način poskušali “rešiti” vsaj glavno sezono.
Vse bo pa pokazal čas!
https://vodovod-rh.si/
Pa da lepo in toplo vreme pospeši oz. skrajša čas do rešitve tega sranja...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
- 1stofficer
- Admiral
Hrvasko gospodarstvo je odvisno od turizma. S tega vidika bodo poskusali cim prej odpret meje, morda postopoma in selektivno. Kdaj je tezko ugibat, mislim in seveda upam, da po prvomajskih.
Sem pa precej siguren, da bomo letos poleg kopalk, meli bele fleke na kozi zaradi mask. To se mi zdi zelo dober zascitni ukrep poleg rokavic in razkuzevanja. Bi pa upal celo spekulirat, da jih vlada trenutno ne zahteva od ljudi ker jih preprosto ne more zato ker tega ni za kupit. Ce gledam namrec Kitajce, so zaceli pocasi sproscati omejitve, a vsi hodijo naokoli z maskami !
Sem pa precej siguren, da bomo letos poleg kopalk, meli bele fleke na kozi zaradi mask. To se mi zdi zelo dober zascitni ukrep poleg rokavic in razkuzevanja. Bi pa upal celo spekulirat, da jih vlada trenutno ne zahteva od ljudi ker jih preprosto ne more zato ker tega ni za kupit. Ce gledam namrec Kitajce, so zaceli pocasi sproscati omejitve, a vsi hodijo naokoli z maskami !
Nazadnje spremenil 1stofficer, dne Ne Mar 29, 2020 13:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Zgledovat se bomo morali po kitajcih, ker bojo prvi to dal skoz. Mi je en možak že februarja rekel, da letos ne bo turizma po celem svetu, je poročen z Tajko in ima informacije vsakodnevne iz azije. Je pa njegov posel povezan z turizmom.Letos je turistična sezona izgubljena, nekaj bo pomagala EU, nekaj lastne države, veliko je bo v velikih težavah, sploh tisti ki nimajo rezerv , in imajo kredite.
morje, morje...
igor11 napisal/-a:Zgledovat se bomo morali po kitajcih, ker bojo prvi to dal skoz. Mi je en možak že februarja rekel, da letos ne bo turizma po celem svetu, je poročen z Tajko in ima informacije vsakodnevne iz azije. Je pa njegov posel povezan z turizmom.Letos je turistična sezona izgubljena, nekaj bo pomagala EU, nekaj lastne države, veliko je bo v velikih težavah, sploh tisti ki nimajo rezerv , in imajo kredite.
Turizem se bo začel na začetku, od lokanega h globalnem. Spet bomo poleti na bazenih, pa v Sori, Savi, Dravi, potem nas bodo vabili z ekstra popusti v slovenska zdravilišča in terme ... Potem se bo pa mogoče kdo opogumil in začel ponujat potovanja v tujino. Potovali bomo z avti, manj z množičnimi prevoznimi sredstvi.
Množični dogodki, kot so koncerti, športne prireditve ipd. bodo s 3x manj gledalcev za 3x dražjo ceno. Razmak med sedeži pa to.
Barke bodo zaželjena destinacija, ker bodo izolirani otoki, kamor boš šel na počitnice s preverjeno in izbrano posadko. Protokoli vkrcanja posadk po marinah bodo določeni, tako da ne bo gneče.
Tako nekako, morjeplovsko optimistično. Upam, da mi ne razblinite sanj.
Cepivo bo na voljo v roku kakega leta. Potem bo še trajalo, da ga proizvedejo dovolj, da določeno količino odkupi Slovenija, da naredijo način razdeljevanja (bolj kritični prej), pa da potem še dejansko pocepijo ljudi (ne moreš imeti polnih čakalnic).
Skratka, šele ko bo cepivo na voljo, je realno, da spet sproščeno zadihamo, prej ne. Ena do dve sezoni sta za turizem večinoma izgubljeni. Kako se bo globalni turizem pobiral naprej, pa je odvisno še od posledic krize in manj razpoložljivega dohodka.
Skratka, šele ko bo cepivo na voljo, je realno, da spet sproščeno zadihamo, prej ne. Ena do dve sezoni sta za turizem večinoma izgubljeni. Kako se bo globalni turizem pobiral naprej, pa je odvisno še od posledic krize in manj razpoložljivega dohodka.
I beg to differ!
Za čas rute bo dovoljen vstop na Hrvaško... zagotovo pa bodo neki pogoji!
Izgubljene sezone? V navtiki rabimo ravno to, skoraj prazno morje, da inkasanti ne bodo prec prleteli, ko se boš prikazal vezu ali boji,..
Bega me, da noben ne razmišlja o tracking po telefonu in spremljanje tvojih prejšnjih stikov z obolelimi...
Za čas rute bo dovoljen vstop na Hrvaško... zagotovo pa bodo neki pogoji!
Izgubljene sezone? V navtiki rabimo ravno to, skoraj prazno morje, da inkasanti ne bodo prec prleteli, ko se boš prikazal vezu ali boji,..
Bega me, da noben ne razmišlja o tracking po telefonu in spremljanje tvojih prejšnjih stikov z obolelimi...
https://vodovod-rh.si/
- 1stofficer
- Admiral
Roberth1 napisal/-a:Bega me, da noben ne razmišlja o tracking po telefonu in spremljanje tvojih prejšnjih stikov z obolelimi...
Evropska demokracija kaj takega ne bo sprejela. Dokler nau vojne al pa mrtu folk na ulicah zarad virusa...
Tista smer od Roberth me zanima, mene niti slučajno ne moti če je zaprto čisto vse, samo mejo naj hrvati odprejo in je vse ok.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Se strinjam z Grega295. Mi delamo v sluzbi vse projekcije trajanje Korona virusa do konec leta. Vec kot virus me skrbi kako bo preneslo to gospodarstvo, ekonomske posledice bodo pa tako in tako katastrofalne. Samo padec delnic na svetovnih borzah je ze odnesel tisoce miljard dolarjev.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kot je nekdo napisal tudi Random testiranja bi morali uvajati, da bi dobili bolj realno sliko.
Zna biti težko, pa vendar neke vrste svetovni reset mogoče celo potrebujemo.
Zna biti težko, pa vendar neke vrste svetovni reset mogoče celo potrebujemo.
Roberth1 napisal/-a:Za čas rute bo dovoljen vstop na Hrvaško... zagotovo pa bodo neki pogoji!
predlog je, da se karantena na Hr podaljša do konca junija.... tko da
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Matej ziher. Kot sem že stokrat omenil. Hrvati ne bodo zaradi nas, kihodimo maj in junij na morje in smo obupno slabi potrošniki, reskirali glavne sezone. Zato bo HR zaprta vse do glavne sezone. To pa je julij/avgust.
O, bog daj, da se motim.
O, bog daj, da se motim.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov