Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Sep 25, 2020 10:54

Kot je enkrat lepo reku Igor Vidmar - Darker. Imamo takšno oblast, ki si jo zaslužimo in ki smo jo izvolili. Kje in kdaj in smo 'skrenuli' vsi skupaj, pa ne vem...
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Pe Sep 25, 2020 17:07

1stofficer napisal/-a:Izpadu je pateticen, pa se voditeljica ga je fejst sprovocirala. Lahko bi bla sicer mal bolj nevtralna in vodila debato v nek ' take home message' , da bi ljudje koncno meli kaj od tega. In ne le razprtije kot zadnje case o pravzaprav vsem karkoli poslusas

Tale kvazi novinarka "gospa Erika" zna samo kokodajsat. Samo provocira in išče enostavne odgovore na zapletena vprašanja. Če ne dobi pričakovanega odgovora v enem stavku sogovornika prekine in mu zabriše, da nima odgovora, ne zna ali noče odgovoriti. Sploh ne želi priti do odgovorov ampak želi samo dodatno mešat drek in prilivat olje na ogenj. Najbolj vesela pa je ko doseže, da na koncu vsi vpijejo en čez drugega. To je raven Jerry Springer Showa in ne nacionalne televizije. V tem trenutku je treba ljudi pomirit, prosit jih na sodelovanje, da pozabijo na egoizem in začnejo razmišljat o družbi kot celoti. To pa kar počne ta baba in urednik teh oddaj na RTV pa je samo dodatno pogrevanje strasti in pošiljanje napačnih signalov ljudem. Žalostno.
Čez kakšno uro je spet na vrsti prehod meje s Hrvaško. Bomo videli kako bo šlo tokrat. Napetost raste, adrenalin pumpa, papirji pripravljeni, maske, razkužilo....
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Sep 25, 2020 18:21

EDO napisal/-a:Čez kakšno uro je spet na vrsti prehod meje s Hrvaško. Bomo videli kako bo šlo tokrat. Napetost raste, adrenalin pumpa, papirji pripravljeni, maske, razkužilo....

A to se vračaš v Slovenijo po več kot 48urah, da taka vznemirjenost?
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Pe Sep 25, 2020 18:24

EDO napisal/-a:Tale kvazi novinarka "gospa Erika" zna samo kokodajsat. Samo provocira in išče enostavne odgovore na zapletena vprašanja. Če ne dobi pričakovanega odgovora v enem stavku sogovornika prekine in mu zabriše, da nima odgovora, ne zna ali noče odgovoriti. Sploh ne želi priti do odgovorov ampak želi samo dodatno mešat drek in prilivat olje na ogenj. Najbolj vesela pa je ko doseže, da na koncu vsi vpijejo en čez drugega. To je raven Jerry Springer Showa in ne nacionalne televizije. V tem trenutku je treba ljudi pomirit, prosit jih na sodelovanje, da pozabijo na egoizem in začnejo razmišljat o družbi kot celoti. To pa kar počne ta baba in urednik teh oddaj na RTV pa je samo dodatno pogrevanje strasti in pošiljanje napačnih signalov ljudem. Žalostno...

Dober opis "gospe Erike" in njenih sodelavcev :!:

To je zelooo daleč od novinarstva, ampak oni RTV "ne dajo" :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Sep 25, 2020 19:15

Erika prihaja s PopTV. Populisticna, rumena in senzacionalisticna televizija. Na nacionalki bi lahko izbrali koga bolj profesionalnega.

Sicer pa je bil izbor gostov precej dober. Od nasprotnikov do linije trde roke. Z izjemo gospoda s Primorske, ki je samo izrazal dvome in Kreka, ki tezko argumentira svoje izjave in se pusti sprovocirat, je blo slisat dobre govore.

Skoda, dober novinar bi znal vse skupaj zapakirat v nekaj koristnega in uporabnega...
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Pe Sep 25, 2020 23:23

al napisal/-a:
EDO napisal/-a:Čez kakšno uro je spet na vrsti prehod meje s Hrvaško. Bomo videli kako bo šlo tokrat. Napetost raste, adrenalin pumpa, papirji pripravljeni, maske, razkužilo....

A to se vračaš v Slovenijo po več kot 48urah, da taka vznemirjenost?

Ne, sem šel na Hrvaško. Vračam se v nedeljo. Ampak, danes je bila zgodba sledeča: pridem na mejo (Jelšane) - nikjer žive duše. Qga je pa sedaj?!. Prvo kar mi je padlo na misel - med tem ko sem se peljal so nas ziher dali na rdeč seznam. Čez čas se le primaje ven policaj in vpraša osebno, jo povoha in pravi o.k.lahko greste. Jaz pa: kaj pa dokazilo o lastništvu (med tem seveda maham s papirji) in pravi da ga ne zanima, jaz: kaj pa zadnjič, ko so jih študirali kot jedilni list? policaj: to je bilo zadnjič, sedaj so navodila drugačna. Jaz: ???? Pravi da če to zahteva lahko faše kazen 800 eur in da mu na misel me pade da bo karkoli gledal razen osebne (v tej fazi pogovora je bil že rdeč v faco od jeze - pa ne na mene). O.k., pametno rečem in vprašam: kaj pa 48 ur? Policaj: na vas je da dokažete da ste se res vrnili pravočasno ampak kaj velja za dokazni material, pravi, ni določeno. O.k. rečem in hočem odpeljat pa pravi, shranite listek cestnine ali pa sms, bo dovolj (jeza je popustila, spet je bil miren, meni se je malo smilil) Odpeljem...meja je spet prazna.
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
al

OdgovorNapisal/-a al » So Sep 26, 2020 07:14

No saj za vstop na Hrvaško ne bi smelo biti problemov.

Za nazaj pa je očitno odvisno od policaja.
Zakonsko nima podlage, da te da v karanteno, če mu pokažeš list o nepremičnini, plovilu na Hrvaškem.
Dokazovanje ure prestopa meje se mi zdi, da ne pije vode...

Virus je postal politična zadeva.
Če koga zanima kako je preboleti covid, me lahko vpraša. Na kavo prinesem tudi slike svojih pljuč prej/potem (iz Golnika).
Je zajebano ampak nikakor si to ne zasluži ustrahovanja, kot se dogaja pri nas in po svetu.

Uživajte življenje in ne glejte medijev in to noro štetje okuženih.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 26, 2020 07:49

A ti si prebolel korono Al? Veš, da si prvi, ki ga (osebno) poznam, da jo je fasal.

al napisal/-a:Uživajte življenje in ne glejte medijev in to noro štetje okuženih.

Se strinjam.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Sep 26, 2020 08:03

Da.
Nisem želel tega izpostavit a za razliko od “izkušnje širjenja strahu” jaz lahko širim izkušnjo bolezni.
Ne bom limal svojih izvidov sem, lahko pa jih predložim komu v dokaz, da me spet kak član ne obtoži kaj vem česa.
Sicer pa jih je par tukaj vedelo, da sem to imel...
Pišem “to”, ker po mojih izkušnjah še nekaterim pulmologom ni najbolj jasno... Ampak za TV je treba marsikaj povedat.

Disclamer: nimam FB, nisem dovzeten za teorije zarot, virus “priznavam”, natakanem masko kjer želijo (ne zahtevajo)...Nikakor pa se ne strinjam z omejevanjem svoboščin. Rečte temu egoizem... komot..

Dovolj o tem.

Pejte na morje. Uživajte (dokler lahko :mrgreen: )
Jutra so najlepša zjutraj
pis ljubav bok
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Sep 26, 2020 08:16

Forest for the trees

Pa se noben ne vpraša bo smiselnosti ukrepa? Če je ukrep prehoda meje s Hrvaško imel (trhle) temelje, jih zadnje čase ni več... na 1M prebivalcev imamo več na novo okuženih!
https://vodovod-rh.si/
al

OdgovorNapisal/-a al » So Sep 26, 2020 08:26

nesmiselen je
a ker je večina prestrašenih deluje.
deluje, da ljudje ne derejo na mejo.

za virus pa itak da ne
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Sep 26, 2020 08:28

Roberth1 napisal/-a:Pa se noben ne vpraša bo smiselnosti ukrepa?

Jaz sem se že zdavnaj nehal spraševati o smiselnosti ukrepov. Najraje se sploh ne pogovarjam o koroni, ker se je zaradi nje še lažje skregat, kot zaradi politike. Zdrava pamet je bila prva žrtev korone.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Sep 26, 2020 09:03

H2O napisal/-a:

Jaz sem se že zdavnaj nehal spraševati o smiselnosti ukrepov. Najraje se sploh ne pogovarjam o koroni, ker se je zaradi nje še lažje skregat, kot zaradi politike. Zdrava pamet je bila prva žrtev korone.

word!
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Sep 26, 2020 09:25

.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Sep 26, 2020 10:24

H2O napisal/-a:

... vedno več nas tako misli, ukrepov se pridržujemo, kolikor je pač možno ... :? :? Na morje, na čoln, kjer ne bi imel stika z nikomer, ne morem, pač nimam stalnega priveza, a službeno sem pa pri 7-8 strankah na dan, doma, pri njih, v spalnicah, dnevnih sobah, dotikajoč se njihovih stvari, ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti