Monteray 9.60 m

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

atilone
Admiral

Monteray 9.60 m

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Maj 14, 2008 15:06

Z zanimanjem sem pogledal oglas. 9.60 m se sliši kot prava jahta. Ko pa sem videl to majceno notranjost, nisem mogel verjet, da ima tale gliser 9.60 m. Zakaj proizvajalci navajajo dolžino plovila z vsemi "potrebnimi" in nepotrebnimi dodatki. Če bi na premcu bila tro meterska cev, kaj jaz vem, recimo za sušenje perila, bi prišli na skupno dolžino 12.6 m.
Spredaj ta dolgi umetni kljun, vzadaj pa od zadnjega dela plovila, torej od naslonjačev še cca. 1.2 do 1.5 m nepotrebne glomaznosti, pa izgubiš okrog 2 m uporabne površine. To me spominja na velike škatle pri bombonjerah, ko pa jih odpreš pa pet krat neseš v usta, pa je škatla prazna.
Seveda prodajalci oz. proizvajalci na ta račun lahko postavijo večjo ceno. Tako na zelo drag način prodajo poliester in barvo, pa par kosov letvic eksotičnega lesa. Ne me narobe razumet. Ni moj namen kritizirat ponujeno plovilo na Malih oglasih. Nikakor ne ! Vsak človek ima svoj okus in tako je tudi prav !
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 14, 2008 18:02

Ja ja Atilone, imaš kar prav...
Ampak moraš pa priznati, da ni vse v uporabnosti. Veliko dajo ljudje tudi na design. In ta je pri lepih bombonierah odličen, podobno tudi pri nekaterih plovilih. Žal pa gre vse to na račun uporabnosti...

Se je kdo kdaj sprehodil po Pičuljanu? Saj je lepa barka, samo prostornost??? Recimo 830 je barka dolga 9.50m, njena cena je astronomskih 200.000 in več EUR. Kaj pa uporabnost? Mah prostora notri je ravno toliko, kot na kakšnem Pikijevem Elan 18 cabin... Ni da bi govoril. Pa to je notranjost... Kaj pa kokpit? Spet je hudičevo majhen za tako barko... Pač zaokrožena krma spet naredi svoje.
No je pa Pičuljan lep! :D

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti