Najmanjša jahta

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Najmanjša jahta

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 27, 2008 22:37

No naslov je malo hudomušen, vendar je zadeva resnična. Slikico mi je na GSM poslal naš "nemo", posnel pa jo je na Elbi. Barka je menda dolga 3,20m in je prava jahtica s hard topom in spalno kabino za dve osebi. Ker je pobarvana v sivo barvo kot policijska plovila, so jo v smehu krstili kot "Najmanjša barka italijanske obalne straže!" :D

Slika

Kaj več bo pa povedal Nemo...

LP
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Sr Maj 28, 2008 14:03

Velikost ni važna samo da gre pa da je volja za vozit volja do morja to je važno
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Sr Maj 28, 2008 14:41

no gobbi a nam boš pokazal kej tvojo lepotico? ;) jo skriva da je kaj hehe
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Sr Maj 28, 2008 15:01

ne ne morem adminu slike poslat da mi jih gor da sam neznam
mi lahko ti pomagaš??
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Maj 28, 2008 15:02

No, danes sem bil pri Gobbiju in sem pogledal slike njegove lepotice. Doooooolga in široka! Tudi Admina, kako skače čez njegove valove sem videl - dobre fotke, ene dve so celo vrhunske.
Sva se zmenila, da bo slikce spravil na forum, če ne, pa mu jih bomo mi.

Nemova fotografija je super, samo mal študiram, kam se dva vležeta? Yahta pa je majhna. Nemo, da nisi ti zgrešeil obalo, pa si slikal albanski policijski čoln????
Za njo je še malo prostora za privez podmornice, samo veslači so že zajeli zrak in se potopili.
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Sr Maj 28, 2008 15:07

Ja eden na drugega se vležeta pa se mata rada ,to je jahta za mladoporočence,ker na tej bi jaz mojo staro hitro zadavo :lol:
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Sr Maj 28, 2008 16:41

a mi jih po mailu ne moreš poslat .tako kot si mi tiste za tistega 2352?
Faby07
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Faby07 » Sr Maj 28, 2008 21:30

Novinec napisal/-a:
Nemova fotografija je super, samo mal študiram, kam se dva vležeta? Yahta pa je majhna. Nemo, da nisi ti zgrešeil obalo, pa si slikal albanski policijski čoln????
Za njo je še malo prostora za privez podmornice, samo veslači so že zajeli zrak in se potopili.

Albanska policija ima dva slovenska colna Blumar!
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

albanska policija

OdgovorNapisal/-a morski volk » Sr Maj 28, 2008 22:42

Razpisni pogoji za nabavo policijskih čolnov albanski policiji:
-bla
-bla bla
- ....

Posebne zahteve
- v plovilu se mora nahajti prostor za tridnevno hrambo bureka
- hard top edino in samo v beli barvi
- zunanji izpuhi z obdelano rozeto

V kolikor še kdo drug pozna podrobnosti iz tega razpisa naj nas z njimi seznani.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Maj 28, 2008 23:06

Faby07, se opravičujem, ker sem nepoučen o albanskih policijskih čolnih. Nisem vedel, da so kupili dva naša. A sta to ona dva ki nam nista nikoli delala in sta bila več na kopnem kot v vodi?
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Sr Maj 28, 2008 23:11

u pizda blumarji pa so dobri sem bil v tovarni in gledal kak jih sestavlajo mam še slike nekje
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 28, 2008 23:29

Novinec, ne vem ali se hecaš ali resno sprašuješ, če mogoče ne veš, potem je Blumar proizvajalec čolnov iz Sežane. Ne zamerit, če sem "kiksnu" in je bil tvoj odgovor hec. :D
No Blumar je luštna barka, cruiser, ki se že nekaj časa proivaja mi je simpatičen, narejen zadovoljivo, tale Hardtop, pa mi nekako ne potegne. Precej barke, vendar nekako ni nekega pravega prostora... Ne vem, verjetno je bila barka že v štartu delana za bolj profesionalno uporabo... No zato je tudi znižana, ima nizko težišče, kar je dobro, na račun tega pa imaš na vsakem valu vklopljene brisalce vetrobranskega stekla.
No glede samega trupa in konec koncev tudi oblike Blumar cruiserja pa nekateri veste od kje prihaja... No ta tovarna pa ni nekaj priznanega v svetu navtike, vsaj po kvaliteti ne. So bile cele štorije na to temo, Seaway pa je po tem dogodku menda uvedel strogi nadzor nad dokumentacijo. :shock: :D

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Maj 29, 2008 00:05

Hec je bil, zato sem napisal "ona dva ki sta bila več na kopnem".....
Dejansko je imela policija en čoln, ki se je kvaril in so ga metali po medijih. Sem pa bil na Blumarjevem sport cruiserju, saj ga imajo razstavljenega na obeh naših sejmih. Meni se ne zdi slab, sploh ker ima sprednjo kabino ločeno. 2006 leta je bil celo v mojem najožjem izboru in sem se s Simonom Bolčičem že malo dogovarjal, vendar po detaljnem premisleku, se nisem odločil zaradi več faktorjev: preveč odkrite plastike v kabini pred posteljo, pohištvo pa je nekako ceneno. Malo me je skrbel tudi tank, premajhen, 380 ali nekaj takega, vem da pod 400 litrov za oba motorja. Primerljiv Bayliner z enim motorjem pa ima 380 litrov za en motor. Kljub svoji takratni ceni 117 jurjev za D3 190 Hp, je bil kar dober. Če pomislim, da je imel takrat zeloooo bogato standardno opremo, skoraj vse v ceni.
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Če Maj 29, 2008 10:54

evo sem ti poslal email
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Maj 29, 2008 15:51

Nisem napisal, da je Blumar slab. Tisto na koncu, ko sem napisal "ta tovarna pa ni nekaj priznanega v svetu navtike", pa ni bilo mišljeno za Blumar ampak za naročnika za ta čoln, ki pa ga ni nikoli dobil... Je pač predčasno po čudnih potih odplaval... :shock:

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: tomaz_slo in 5 gostov