alge
Moderatorji: moderator2, moderator
alge
Pozdravljeni;
Obstaja kakšna polir pasta, ali kakršen koli podoben recept, ki bi preprečil nabiranje alg na dnu gliserja, ki je v vodi skupaj največ tri tedne? Če se le da bi rad ta dva ali tri tedne obdržal dno čisto brez antivegetativnega premaza.
Sanje, ali realnost?
Obstaja kakšna polir pasta, ali kakršen koli podoben recept, ki bi preprečil nabiranje alg na dnu gliserja, ki je v vodi skupaj največ tri tedne? Če se le da bi rad ta dva ali tri tedne obdržal dno čisto brez antivegetativnega premaza.
Sanje, ali realnost?
Kaj pa če bi si omislil boat slip? http://www.boatslip.eu/
Na manjši gliser ga je verjetno lažje nameščat, kot na večjo barko.
Na manjši gliser ga je verjetno lažje nameščat, kot na večjo barko.
Lani sem preden sem dal gumi v vodo, celo dno "zbiksal" z avto voskom (s karnuba voskom).
Prvo na roke, drugo pa strojno zapoliral.
Učinek je trajal prva dva tedna perfektno. Če je že bilo kaj alg, so šle vse dol, po krajši plovbi. Potem je učinek popuščal in po enem mesecu smo že drgnili.
In koliko drgnjenja je bilo do konca sezone.
Po mojem, je bil moj recept dober za 14 dni, dlje pa no-go. Najbrž obstaja kakšen boljši material za polituro, ki bi svojo nalogo opravljal tri tedne.
Prvo na roke, drugo pa strojno zapoliral.
Učinek je trajal prva dva tedna perfektno. Če je že bilo kaj alg, so šle vse dol, po krajši plovbi. Potem je učinek popuščal in po enem mesecu smo že drgnili.
In koliko drgnjenja je bilo do konca sezone.
Po mojem, je bil moj recept dober za 14 dni, dlje pa no-go. Najbrž obstaja kakšen boljši material za polituro, ki bi svojo nalogo opravljal tri tedne.
https://vodovod-rh.si/
Marchi napisal/-a:A dobro poliranje s kakšnim "nano" premazom ni dovolj za tri tedne? In seveda redno kopanje z "viledo" po vodni liniji? Na koncu pa temeljito pranje. Kaj drugega mi ne pade na pamet.
Je to res edin nacin za pucanje alg z vodne linije? Meni se jih kar nekaj nabere, sice pol plavam okrog in 'obrisem' dol - ampak ce bi se dalo pa s cim spricnit, bi bilo pa udobnejse
Pozdravljeni.Tudi sam imam plovilo brez antifolinga.Namreč po nakupu plovila,sem to "packarijo" obrusil stran,potem pa spodnji del(sega nad vodno linijo) prebarval z 2K belo barvo.Je pa potrebno po 14 dneh vodno linijo obrisat z viledo.Barva super drži čez gelcot.To prakticiram že na tretjem plovilu,res pa,da plovilo ni nikoli v vodi več kot 14 dni naenkrat.In barve po 3 sezonah nisem še poliral,ker je taka,kot bi jo ravnokar nanesel.Upam pa si trdit,da bi po treh tednih alge z lahkoto spral z gobo in šamponom za pranje.
To je moje mnenje in ni ga lepšega,ko je po pranju dno videti kot iz trgovine. Lp
To je moje mnenje in ni ga lepšega,ko je po pranju dno videti kot iz trgovine. Lp
Sicer ni sled teme ampak s kaksno barvo in kako si barval dno ko si af dal dol?
Bral se tudi o barvah ki naj bi bile tako narejene da je oprijem alg na njih tezji.
Verjetno pa ne pomaga se taka barva ali af ce imas coln v umazani vodi kjer je priloznost za zarascanje toliko vecja in ce ne das vsaj tu in tam malo po gasu.
Bral se tudi o barvah ki naj bi bile tako narejene da je oprijem alg na njih tezji.
Verjetno pa ne pomaga se taka barva ali af ce imas coln v umazani vodi kjer je priloznost za zarascanje toliko vecja in ce ne das vsaj tu in tam malo po gasu.
elbarto napisal/-a:Sicer ni sled teme ampak s kaksno barvo in kako si barval dno ko si af dal dol?
Af sem postrgal dol,nato sem dno obrusil na grobo in nato na fino.Potem sem z pištolo nanesel 5 slojev 2K (dvokomponentne) poliuretanske barve(ni neka profi barva za plovila,uporablja se večnamensko) in to je to.Pa brez kakšnih prajmerjov in temeljne barve.Barva prime kot je treba in to direkt na gelcoat.Povilo večkrat na sezono nalagam in spuščam na drči,pa ni nikjer nič razpokalo oz.odstopilo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti