OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Nov 02, 2008 18:58
Očitno so slike na forumu sprožile kar nekaj polemike in nekaj vprašanj.
Zlatko83 in Val imata vse prav in Zakon pravi natančno tako kot sta napisala. Pa vendar ima vsaka zgodba svoj začetek in svoj konec. Vsaka zadeva ima svojega sodnika in tožnika. V tej zadevi bi uspel še največji laik in dobil bi tožbo. Pa vendar se poraja vprašanje, Kdaj? Tožba, pritožba,... strokovno mnenje, še enkrat tožba,.... še enkrat pritožba,... šeenkrat novo mnenje, še enkrat..... Jebi ga (upsss)
Pa naj še to razložim.
Plovilo sem kupil od človeka, ki je državljan Slovenije, poleg tega pa sem plovilo našel na netu, ki ga je prodajalo neko podjetje iz Slovenije, ki se ukvarja s prodajo rabljenih plovil. Naj še omenim ZELOOOOO pomemben podatek. V oglasu je bilo navedeno, da ima plovilo 270 ur, sam sem jih opravil cca 15 ali 20 (sedaj se ne spomnim več točno) ko pa so na servisu motor priklopili na računalnik je ta pokazal 470 ur!!!!! Torej je bilo skoraj 200 ur "nazaj zavrtenih", čeprav je bilo na števcu res 270 ur. V oglasu je bil naveden letnik 2001, prav tako je bil napisan ta letnik v registraciji plovila, pa vendar, ko sem šel na kolena in pogledal zadnjo ploščico na barki, je bilo na koncu navedeno 00, kar pomeni letnik 2000. Nemudoma sem kontaktiral s proizvajalcem in dobil sem podatek, da je bilo plovilo narejeno konec leta 1999, v Evropo uvoženo leta 2000, k slovenskemu dilerju. Pred nakupom smo zadevo uskladili in uredili podatke, tako, da je ostal letnik 2000, za kar se je znižala tudi kupnina.
Naj še povem, da je prodajalec plovila fizična oseba, ta pa je to plovilo vzel v račun, ker je prodal večje plovilo, tako da je dobil poleg razlike v ceni še to plovilo, ki pa ga ni uporabljal in "baje" tudi ni kaj dosti vozil.
Ko se mi je to pripetilo, sem takoj obvestil prodajalca (v roku treh dni), za kar pa on ni želel sprejeti odgovornosti. Tako sem plačal sodno zapriseženega cenilca na hrvaškem in le ta je napisal strokovno mnenje in na podlagi tega sem zadevo predal odvetnikom. Z vljudnostnim dopisom, je odvetnik prodajalca obvestil in ga pozvali k odgovornosti. On je napisal ugovor odvetniku, da je plovilo samo dobil kot del kupnine in ga preprodal....da o motorju nima pojma. zato bi jaz moral tožiti prodajalca on njegovega prodajalca,.... Najlažje bi bilo tožiti posrednika, torej družbo, ki je oglaševala plovilo in sodelovala pri prodaji. Tu bi definitivno najprej uspeli. Pa vendar smo slovenci zadrt narod in najraje delamo zadeve brez računa, da je ceneje. Tako je tu še ta možnost padla v vodo. Zato je bila zadeva zrela za tožbo in tožiti bo potrebno prodajalca. Tu se je vmešala še moja žena, ki se ni želela "vlačiti" po sodišču (naj navedem, da sem to plovilo pisal na njo, ker sem sam imel še staro na sebe), zato smo zadevo umaknili in pač "požrli" 12.000 Eur za nov motor in opravljeno delo, ter servis, pa plačilo cenilca, odvetnika, parkrat sem šel v zadar na servis, telefoni, pogovori po telefonu, moj čas, ure, gorivo,... Vse skupaj cca 15.000 EUR. Veliko denarja sem v življenju "izgubil", pač bom še tega požrl in vsaka šola nekaj stane. Ta je bila draga (še vedno ne najdražja), zato pač življenje teče dalje in se ne ukvarjam več, kdo in kako me je nategnil...
Po tej nesrečni zadevi sem v roku 14 dni kupil novo plovilo z garancijo pri uradnem slovenskem prodajalcu in z dvema motorjema. Tako delam še naprej in pravkar se odločam že za naslednje, večje plovilo. Nič več rabljenih plovil in nič več rabljenih avtomobilov. Vse novo, garancija,... itd.
Tako, tu je moja zgodba in moja razlaga. Moje staro plovilo je popravljeno v "nulo", ter čaka svojega novega lastnika.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)