Marina Vrsar

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

BlazV

Marina Vrsar

OdgovorNapisal/-a BlazV » To Avg 09, 2016 16:02

Pozdravljeni vsi skupaj !

Po 20. letih v marini Izoli resno razmišljam o migraciji v Hrvaško Istro.

Zanima me kakšne so vaše izkušnje z marino Vrsar/Novigrad. V Novemgradu imamo mesto že zagotovljeno, v Vrsarju smo pa na čakalni vrsti že več časa. Pozna kdo mogoče razloge za tako dolge čakalne vrste oz. pozna kdo način, kako se tej čakalni vrsti izogniti ?

V naprej hvala za informacije ! :)

B.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 09, 2016 22:14

500 eur reši marsikaj, le pravega je treba najti oz povprašati domače ;)
https://medisken.si
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Avg 09, 2016 23:47

:lol:
Tudi kaka prijateljska večerja pomaga.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Avg 10, 2016 08:22

V Vrsarju je naš član "zeja". Povprašaj ga kako in kaj.
Trenutno bo v celi Istri malček pizdar..e, ker jeseni začnejo renovirati ACI Rovinj in morajo vse barke zapustiti marino do spomladi. Spomladi pa jemljejo nazaj le nad 12m :!: Tako, da zna povpraševanje po alternativah v okolici porasti.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » To Avg 16, 2016 21:56

kr en napisal/-a:V Vrsarju je naš član "zeja". Povprašaj ga kako in kaj.
Trenutno bo v celi Istri malček pizdar..e, ker jeseni začnejo renovirati ACI Rovinj in morajo vse barke zapustiti marino do spomladi. Spomladi pa jemljejo nazaj le nad 12m :!: Tako, da zna povpraševanje po alternativah v okolici porasti.

A ti to resno?
Od kod tebi takšne informacije?
Barko imam namreč v Rovinju in ne vem nič o tem, da bo do spmladi potrebno zapustiti marino. Res je, da se govori o prenovi marine, ampak to se govori že vsaj 10 let.
Če je to res je čista jeba, saj imam 10m in me po tvoje po obnovi ne bodo vzeli nazaj ali kako? Bom naslednjič malo povprašal o tem vodsvo v marini, da vidim kako stvari stojijo. Ne želim si pa v drigo marino, saj mi Rovinj daleč najmolj odgovarja....

Lp
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Avg 16, 2016 23:58

Texu stisnete kak euro v roko pa boste imeli sonce 365 dni na leto :mrgreen:

Sicer pa je vrsarska marina luštna, majhna, lepo urejena, dobro zaščitena, parking ni problem, mestece je simpatično, fantje v marini so prijazni..izhodišče za izlete ni slabo.. Kaj dosti z njo ne sfališ pomoje. Je kar dosti Slovencev v marini tudi..
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Avg 17, 2016 00:43

Jaz sem bil v marini Vrsar 1 leto, sedaj pa že 5 let v marini Izola.

Osebje prijazno, marina ima nad recepcijo OK restavracijo, marina urejena, celo servis v marini je OK, Slovencev nas ni bilo veliko, ti je bil pa vsakokrat vsak pripravljen priskočiti na pomoč, lepo mestece ... je pa nekaj več vožnje glede na slovenske marine (zame je to ključni razlog, da se držim Izole), pa pozimi je Vrsar dokaj opustelo mesto.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Avg 17, 2016 06:56

glens napisal/-a:
Barko imam namreč v Rovinju in ne vem nič o tem, da bo do spmladi potrebno zapustiti marino. Res je, da se govori o prenovi marine, ampak to se govori že vsaj 10 let.
Če je to res je čista jeba...
Lp

Povprašaj v recepciji. Podaljšali naj bi valobran (ker pontoni ne nudijo zaščite pred severnimi vetrovi), odstranili enega od vmesnih pontonov. Tako bodo dobili več prostora za večje barke in renovirali hotel. V bistvu bodo marino kvantitativno pomanjšali, s tem pa pridobili prostor za večje barke.
Gosti si lahko izberete kakšno drugo ACI marino za prezimit, nato pa se vrnete. Le interes jim bo dvigniti kvaliteto, zato naj ne bi imeli cenika izpod
12 m. Le preveri!

Možno pa, v kolikor se že 10 let govori, da res ne bo to še to jesen. Čeprav delovali so zelo suvereno.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Avg 17, 2016 10:13

kr en napisal/-a:
glens napisal/-a:
Lp

Povprašaj v recepciji. Podaljšali naj bi valobran (ker pontoni ne nudijo zaščite pred severnimi vetrovi), odstranili enega od vmesnih pontonov. Tako bodo dobili več prostora za večje barke in renovirali hotel. V bistvu bodo marino kvantitativno pomanjšali, s tem pa pridobili prostor za večje barke.
Gosti si lahko izberete kakšno drugo ACI marino za prezimit, nato pa se vrnete. Le interes jim bo dvigniti kvaliteto, zato naj ne bi imeli cenika izpod
12 m. Le preveri!

Možno pa, v kolikor se že 10 let govori, da res ne bo to še to jesen. Čeprav delovali so zelo suvereno.

Jaz imam tudi podobne info... Preveri ker me res zanima.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Avg 17, 2016 17:02

evovii napisal/-a:
kr en napisal/-a:
glens napisal/-a:
Lp

12 m. Le preveri!

Jaz imam tudi podobne info... Preveri ker me res zanima.

ACI Rovinj
Včeraj poslušal direktorja (ali nekaj takega) po radiu in pravi, da jo bodo prenovili v marino s 5 zvezdicami. Z 10m te bodo seveda vzeli nazaj, samo cene bodo od 12m naprej x 5 zvezdic :wink:
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » To Sep 06, 2016 17:46

Preveril kako in kaj je z renovacijo ACI Rovinj. Govoril sem z vodstvom marine in dobil vtis, da niti niso nabolj suvereni glede prenove.
Zadeva je doka hecna oz. neresna, saj še sami ne vedo točno kako in kaj, renovacija pa se naj bi se pričela oktobra, vendar pa še v petek, ko smo se pogovarjali niso znali povedati niti okvirnega datuma do kdaj je potrebno zapustiti marino.
Bo pa to po prenovi kar huda marina za petične goste, če jim bo uspela zastavljena vizija. V kratkoročnem planu želijo spraviti povprečno dolžino privezanih plovil na 16m, v nekaj letih pa preko 18m. Glede prenove je pa tako, kot je napisal kr en. Malo bodo prerazporedili pontone, kvantitativno zmajšali marino in na ta račn dvignili kvaliteto vezov. Me pa prav zanima, kašne bodo nove cene letnih privezov.
Meni osebno je zares škoda, saj bo za mojih slabih 10m verjetno cena letnega priveza prehuda oz. ne bodo zaželjene manjše barke od 12m.
Me prav zanima ali jim bo uspelo napolniti marino s tako velikimi barkami oz. kam bodo sedaj šle vse manjše. Če je kdo od vas že hodil v marini, je verjetni opazil, da je skoraj večina sedaj privezanih bark krepko pod 12m.

Po drugi strani pa je realno gledano je skoraj nemogoče v manj kot mesecu izprazniti marin, ki ima privezanih 400 plovl!
Pustimo času čas in bomo videli kako se bo stvar razvijala.

Medtem pa zbiram ideje, kje v Istri privezati barko, če bo treba zapustiti Rovinj. Bom vesel vsakih informacij in predlogov.
Lp
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Sep 06, 2016 20:18

glens napisal/-a:
Medtem pa zbiram ideje, kje v Istri privezati barko, če bo treba zapustiti Rovinj. Bom vesel vsakih informacij in predlogov.
Lp

Jaz bi na tvojem mestu povprašal v Poreču, dokler je še čas. Lani je bil še plac za kakšno plovilo. Sem govoril z direktorjem, a meni ni bilo pogodu. Drugače pa je Poreč podoben Rovinju. Ne tako lep, a podobna scena. Si v mestu, med vrvežem, kavarnami, restavracijami, skratka ponudbo.

Itak pa Rovinj, kar se obrobne ponudbe in nasploh urejene okolice (radij15km), nima para na Jadranski obali.
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Sep 06, 2016 20:39

Tudi jaz ti svetujem,da si čimprej najdeš vez. Tudi pri nas v Verudi je baje že veliko povpraševanje navtikov iz marine Rovinj.
Mest pa v marinah po Istri ni prav veliko.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Sr Sep 07, 2016 11:59

V Červarju je še plac :wink: tam te čaka sonce, sonce in samo sonce... pa še mal bližje je ...
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Sep 07, 2016 17:08

Ali ima mogoče kdo kakšna poznanstva v ACI Pomer? So mi rekli, da imajo vse polno vendar pa, ko sem bil za vikend dol sem videl kar nekaj prostih mest...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta