Prevoz
Moderatorji: moderator2, moderator
Prevoz
Pozdravljeni vsi skupaj.
Zanima me,ali ima kdo izkušnje s prevozom barke iz Nemčije?mere so 7,5m dolžina 2,8m širina,teža 2t.Verjetno je potrebno kakšno dovoljenje,če bi šel v lastni režiji,bil bi vesel kakšne uporabne informacije.
Zanima me,ali ima kdo izkušnje s prevozom barke iz Nemčije?mere so 7,5m dolžina 2,8m širina,teža 2t.Verjetno je potrebno kakšno dovoljenje,če bi šel v lastni režiji,bil bi vesel kakšne uporabne informacije.
Nekatere barke se lahko nagne in potem niso več preširoke in jih lahko voziš kot navaden tovor.
To lahko precej poceni zadevo.
To lahko precej poceni zadevo.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
mato napisal/-a:Do 3m širine ni spremstva
Po pravilniku o merah in masah vozil sta lahko avtomobil in priklopnik skupaj dolga do 24 metrov, vendar je potrebno upoštevati, da je največja dolžina priklopnika 12 m. Pri vleki priklopnika, ki je širši od vlečnega vozila, sta predpisani dve dodatni zunanji ogledali, ki sta običajno nameščeni na daljših nosilcih, tako da segata preko širine priklopnika. Širina priklopnika skupaj s tovorom ne sme presegati 2,55 metra
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Sr Avg 31, 2016 09:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Si bom kar tole temo sposodil, ker "prevoz" je zelo generalno.
Imam z anaredit generalko, zmontirat in dat izdelat platformo, skratka ni malo... Roberth1 me je malo posvaril če pustim čoln na depoju bom lahko delaven le vsako soboto 8-12 ko so odprti, kar pa mi niti malo ne ustreza.
Prišel sem do zaključka, da bi bilo najbolje barko spraviti "domov" oz. vsaj v LJ. Ne vem če je kje kaka ugodna varianta za zimovanje pa da je varovano?
Druga meni najbolj všeč pa je kar ob hiši kjer imam eno parkirno mesto širine 3,3m in dolžine 11m in dostop z ene strani na ostalih straneh pa je ograja in hiša. Skratka v ta 3,3m in 11 dolžine bi rad "zarinil 26ft barko, ki je široka 2,6m in to še tako, da je s krmo obrnjena na ven. To bo po moje utopija ampak če čem dat motor vn in not pol drugače ne morem.
Glavno vprašanje je če je sploh možno na kak način kako prikolico spraviti zadaj vn in čoln postaviti na klocne?
Imam z anaredit generalko, zmontirat in dat izdelat platformo, skratka ni malo... Roberth1 me je malo posvaril če pustim čoln na depoju bom lahko delaven le vsako soboto 8-12 ko so odprti, kar pa mi niti malo ne ustreza.
Prišel sem do zaključka, da bi bilo najbolje barko spraviti "domov" oz. vsaj v LJ. Ne vem če je kje kaka ugodna varianta za zimovanje pa da je varovano?
Druga meni najbolj všeč pa je kar ob hiši kjer imam eno parkirno mesto širine 3,3m in dolžine 11m in dostop z ene strani na ostalih straneh pa je ograja in hiša. Skratka v ta 3,3m in 11 dolžine bi rad "zarinil 26ft barko, ki je široka 2,6m in to še tako, da je s krmo obrnjena na ven. To bo po moje utopija ampak če čem dat motor vn in not pol drugače ne morem.
Glavno vprašanje je če je sploh možno na kak način kako prikolico spraviti zadaj vn in čoln postaviti na klocne?
Wellcraft 2600 Martinique
bojan11 napisal/-a:V osnovi je vse mozno, pri tebi je kljucno vprasanje ce ti dostop pri hisi omogoca da se prikolico z colnom parkirati na ta prostor. Zlozim ti ga lahko potem jaz z posebnimi prenosnimi dvigalkami za nalaganje plovil.
Lahko pa ti tudi uredim zimovanje na dolenjskem.
Videl ta prostor, super urejeno, prostorno, imas vse kar potrebujes od infrastrukture in verjamem, da ti tudi majstri tam lahko kako stvar pomagajo, svetujejo. Iz ljubljane od oka pol ure.
Priporočam!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
navtik_borut
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov