OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Dec 20, 2011 22:24
Ja res je, logično mi je, da plačaš carino in DDV, ni mi pa logično, da morač to plačati tudi na prevoz. Mislim, da bi morali imeti neke razpredelnice koliko je tezko in koliko je res bil prevoz. Ker palčuje se carina ravno zaradi tega, ker bi pisalo drugace vrednost materiala 100€ postnina pa 900€...
Moram pa reci, da v zadnjem casu opazam, da se trgovci bolj prilagajajo glede cen. Ne sicer velike firme, manjse pa.
Ko je v drugi temi aktualno, recimo ribiško opremo se ne splača več naročati iz tujine, ker so pri nas cene primerljive, ce niso malo pobaras in pade se kaksen procent. Ostaja edino, ker vsega se pri nas pač ne da dobiti...
Danes sem iskal rezervne dele za Nissana, verigo, vodilo, zobnik... Nazadnje sem najceneje dobil v Sloveniji.
Nekje pavsalno velja, da se ne splača zajebavati(sploh iz Amerike) ce je razlika 10-15%.
Meni je nekako prislo v navado, da ko nekaj iscem pokazem nasemu dobavitelju za koliko dobim zunaj in predlagam neko sredino, da imava od tega vsak nekaj. In oba sva zadovoljna.
Edit: Treba je vedeti, da se posiljatelj lahko tudi zmoti ali se zmotimo pri narocilu mi.
Dam en lep primer. Narocal sem dele za menjalnik za USA vozilo, res, proti nasim cenam 70% ceneje. Prodajalec je po nesreci zapakiral v paket drug tork konverter.
Seveda je podjetje priznalo napako in del sem lahko zamenjal, vendar... vse postnine bi moral kriti sam. Tudi vrnes lahko brez razloga itd... Samo postnine pa ostajajo...