Režimi v marinah na hrvaškem

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mcar
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana - S Istra

Režimi v marinah na hrvaškem

OdgovorNapisal/-a mcar » Pe Mar 27, 2009 09:50

Opozorilo za tiste, ki še ne veste, kakšni režimi so v HR marinah.
S prijatelji smo razkropljeni po marinah od Umaga do Verude. Tako kot vsako leto si tudi letos pomagamo s pripravo plovil na sezono.
Zataknilo se pa je, ko smo začeli pripravljati plovila v marini Veruda pri Puli. Direktorica marine nam je povedala, da lahko plovilo, ki je v marini pripravlja le lastnik. Vsaka druga oseba, ki ni ožji sorodnik pa se smatra kot delavec na črno. V marinah lahko pripravo plovil opravljajo le servisne službe, ki imajo pogodbo z njimi. Za vsakega pomagača mora lastnik plačati 400Kn+PDV :evil: na recepciji, sicer sledijo sankcije, tudi odstranitev plovila iz marine.
Sprašujem, kako lahko lastnik plovila, ki je na stojalih cca 1,5 metra visoko, sam odstrani težko Bravo III , Bravo II, Alpha One nogo?
Tako da tisti, ki sami pripravljate plovila mogoče ni odveč vprašati na recepciji, saj so denarne kazni velike.
Sam sem se prvič soočil s to problematiko. Mogoče pa je ta režim že dalj časa v veljavi in sam tega do sedaj nisem vedel.

LP
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Pe Mar 27, 2009 10:11

Ma sej res ne morš verjet, res se jim je treba smejat kakšne majo upam, da bodo čim prej v evropi, da se jih bo zjebal bando pokvarjeno če to ni diskriminacija pol ne vem kaj je.

Pa se kurčijo za vinjete !!!!
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Pe Mar 27, 2009 10:16

Ko sem se delal za Ferretti Group, so nas v Punatu nekajkrat kar posteno pritisnili z zahtevami po placilu, nato smo se pogodili na 200kn po osebi, ker smo bili pooglasceni servis za barke v SLO in CRO.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Mar 27, 2009 11:44

Jaz zadevo rešujem z popisom posadtke ki je potrdi luški kapetan. Hkrati pa se vsi tudi prijavimo v marini. Taksa je tako že obračunana v letnem vezu.
Slabost pa je , da ti to zmanjšuje število vpisov. Če pa so to prijatelji ,ki z njimi pluješ pa tako ni problema :lol: Nikakor pa ne smeš reči ,da si pripeljal obrtnika ker je lahko tudi za njega zadeva zelo neugodna če pride inšpekcija.
Razen če nima delovne vize :shock:
FISHING & SAILING IS LIFE
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Mar 27, 2009 11:57

Gregor,

pol pa jaz nebom smel tebi naslednji vikend pomagat :cry: Upam, da me ne kaznujejo ko bom poleg pivo pil :lol: :D :lol:
Dobro jutro Hrvaška :!: upam , da me ne kaznujejo ko po morju smeti poberam . Saj to vendar delam na črno. Me je pa nekoč nek pametnjakovič vprašal ko sem barval antifavling če to delam na črno. Pa sem mu odgovoril , da naj dobro pogleda saj je bil antifavling vendar moder :lol:
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Mar 27, 2009 16:52

No tako, zdej pa mamo izgovor a? Ne bo šlo tako gladko.
lpg

p.s. sem te že dodal na popis osoba :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Pe Mar 27, 2009 20:01

Mcar, to je v veljavi že kar nekaj časa, koliko pa prakticirajo je pa vse odvisno od marine do marine.

Vidva, Gregor in El Capitano pa se nikar ne bojta, ker dol je itak vse kavbojsko. Po moje, da bosta vidva delala in bodo mornarji zraven pivo pil :D :D

Je pa res že neke par let, ko pride v Šimuni tisti privatnik iz reke, in mora plačevat takso za delo v marini.

Ja fantje, čakamo in čakamo, evropa bo naredila svoje :D :D
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Mar 27, 2009 21:07

Pozdravljeni
Kako sem vesel ,da sem lani odpeljal barko iz verude.
V Izolo me nihče ne gnjavi z ničem.
Ko bodo pa v Erropi ,pa kr pozabite ,da se bodo spremenili,takšni bodo kot sedaj ali pša še hujši.
lp
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » So Mar 28, 2009 17:19

V Evropi ti prijatelj ne sme pomagati graditi hiše ali šraufati avta... To je namreč čisto normalno, za preprečevanje dela na črno. Ko udarijo inšpektorji (gradbišče ali dvorišče obkolijo kakor vojska), so namreč vsi zidarji ali mehaniki sami najboljši prijatelji. Vse je odvisno od tega, koliko striktno katera država izvaja zakonodajo.
Kako pa je v naših marinah?
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » So Mar 28, 2009 18:29

Morda se je najbolje dogovoriti za dvig v kaki drugi marini. Tako vsaj nekateri delajo. LP
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Mar 28, 2009 18:43

Problem je v tem, ko nekateri ne ločijo. Ali ti prijatelj pomaga nanašati antifouling na lastniško barko ali pa pravi mehanik (brez prijavljene obrti) servisira vse barke počez. Povrhu je pa zaposlen v kaki navtični firmi, ki ga seznanja z aktualnimi novostmi ter ima celoten tehnični suport. Stavim, da vsak od nas pozna kakšnega. Mar ne ?

lp

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Mar 28, 2009 23:07

Fantje
Ladjedelnica Izola je SUPER DE LUKSE...Dvigalisti so OK,v recepciji je super prijazna in luštna punca.Ko sem barval ob enih zjutraj me tudi niso gnjavili.Če je slabo vreme, ti kak dan tudi ne štejejo za plačilo...Malo so slabše sanitarije pa to se da vzeti v zakup.Je pa topla voda,da se lahko stuširaš po prašnem delu...Ddor ima možnost priti sem rihtat , se mu splača.
LP Iztok
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Mar 29, 2009 11:42

Pozdravljeni
Se strinjam s tabo Polanc,zelo vredu osebje,ambient ,blizina trgovin (merkur,obi)navtičnih trgovin ,tudi v ladjedelnici je ena (kava iz avtomata 25 centov),blizina Trsta.Skratka zelo v redu.
lp
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » Ne Mar 29, 2009 13:15

No, pri trgovini imam malo pomislekov, saj ni med najcenejšimi, je pa za rešit situacijo.
gregstr
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gregstr » Ne Mar 29, 2009 21:39

Ja svašta :?

S tem, če mi frend pride pomagat antifauling mazat pa res nisem mislil, da bom imel probleme. Lani jih tudi nisem ...
Ma ja ... da ga vidim junaka ...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta