Test plovila v Nici urgentno!

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Kariera
Viceadmiral

Test plovila v Nici urgentno!

OdgovorNapisal/-a Kariera » Po Jun 22, 2020 19:00

Saga se nadaljuje. Kolega je zaaral čoln v Nici. Invictus 9m, Volvo 350km mašina. Za jutri je bil zmenjen, da ga gre en forumaš, ki se ukvarja s pregledi in prevozi čolnov, v Nico in pregleda ter pripelje čoln v Slo. No, ravnokar mu je za jutri odpovedal, razlog....ni poznan... :roll: Kdaj lahko? Ne more točno rečt... :roll: :oops: Lastnik in broker v Nici popi....

A mogoče pozna kdo kakšno firmo/osebo tam doli, ki bi jutri, pojutrišnjem pregledala čoln...prevoz bi pa že organizirali post festum. Če ne se boji, da bo zapadla ara!

Hvala za kakršnokoli pomoč.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

Re: Test plovila v Nici urgentno!

OdgovorNapisal/-a pešekan » Po Jun 22, 2020 19:47

Preveri če so začeli letet iz benetk za nico pa si v enem dnevu lahko tja in nazaj.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Po Jun 22, 2020 20:18

Evo, tile so se oglasili na telefon ob 19.30h... 8) http://interfacemarine.com/surveys/pre-purchase-survey

Jutri vizualni pregled ter plov...650€... :D
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Jun 23, 2020 09:41

brez zamere,

ampak mislim da bi lahko šel sam pogledat, a jo je kar po netu zaaral? poleg tega kaj ima broker in prodajalec za popizdevat? eni ste res mal za luno. bo sedaj bojan kriv če bo čoln zanič? dokler ima kupec denar, je kralj. in ne prodajalec.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 23, 2020 11:03

kr3mn1 napisal/-a:brez zamere,

ampak mislim da bi lahko šel sam pogledat, a jo je kar po netu zaaral? poleg tega kaj ima broker in prodajalec za popizdevat? eni ste res mal za luno. bo sedaj bojan kriv če bo čoln zanič? dokler ima kupec denar, je kralj. in ne prodajalec.

Točno tako.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Jun 23, 2020 12:42

Ah dejte fantje. Nobenega Bojana nisem omenjal...?? Čoln je star dve leti, ja zaaral ga je po netu...marca pred korono...potem je tole prišlo. Vsi roki po pogodbi za preostanek kupnine so šli že mimo, po pogodbi bi prodajalec aro lahko že zdavnaj pobral. Pa je seveda ni. Ogled in test je bil dogovorjen teden vnaprej, s tem so povezani stroški tudi na strani prodajalca in brokerja...To da popoldne pred dogovorjeno storitvijo le-to odpoveš brez pametnega razloga?? Tudi jaz bi popi...Pa ni problem, ker se je zadeva rešila.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Jun 23, 2020 13:11

Kariera napisal/-a:

Ah dejte fantje. Nobenega Bojana nisem omenjal...?? Čoln je star dve leti, ja zaaral ga je po netu...marca pred korono...potem je tole prišlo. Vsi roki po pogodbi za preostanek kupnine so šli že mimo, po pogodbi bi prodajalec aro lahko že zdavnaj pobral. Pa je seveda ni. Ogled in test je bil dogovorjen teden vnaprej, s tem so povezani stroški tudi na strani prodajalca in brokerja...To da popoldne pred dogovorjeno storitvijo le-to odpoveš brez pametnega razloga?? Tudi jaz bi popi...Pa ni problem, ker se je zadeva rešila.

malce offtopic - kaj pa tebe točno zanima, kaj je razlog. bi spremenilo situacijo? če bi broker mel kupca, bi pobral aro pa rekel hvala lepa in prodal čoln. tako pa najbrž nikogar nima.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Jun 23, 2020 15:03

kr3mn1 napisal/-a:
Kariera napisal/-a:

malce offtopic - kaj pa tebe točno zanima, kaj je razlog. bi spremenilo situacijo? če bi broker mel kupca, bi pobral aro pa rekel hvala lepa in prodal čoln. tako pa najbrž nikogar nima.

Vse v redu, pregled zrihtan z zgornjim izvajalcem, ga ravno izvaja. Ostalo nima veze. Vsak pa odgovarja zase in za svoja dejanja in nosi svoje rizike... kupec, prodajalec, posrednik, surveyor, prevoznik...
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Ne Jun 28, 2020 21:38

Porocaj kako gre zadeva, ker me.zelo zanima. Po moje ima vse elemente natega.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Če Jul 02, 2020 08:11

Naj še moja malenkost malo pokomentira malo to zadevo, ker sem vpleten. V galvnem ja, jaz sem bil odgovoren za sam prevoz barke in res sem moral zaradi višje sile odpovedati prvotni datum prevoza omenjene barke, kot tudi še en prevoz. Zelo je neugodno tudi meni ko se dogovorim z stranko in se potem ne opravi tega, ampak kot sem omenil, je bila vmes višja sila, o kateri ne bi rad razglabljal, stranki je bilo to tudi lepo obrazloženo. Kar se same are tiče, je tako, da sem imel jaz osebno v Franciji tudi že zaarano barko od 12.3.2020, kjer je bilo v pogodbi navedeno da se nakup sprovede do 1.4.2020, pa pač do realizacije ni prišlo zaradi corone in sem zadevo zrealiziral 15.6 oziroma 16.6. V takih izrednih razmerah bo vsak normalen prodajalec oziroma broker razumel da se datum zaključka posla prestavi na termin ko bo to izvedljivo.

No kakorkoli, barka v Nici je bila prejšnji teden plačana, vmes se je tvoj kolega tudi pogovarjal/dogovarjal z drugim prevoznikom, no na koncu sem jo jaz naložil včeraj in danes zjutraj je barka lepo v Izoli, brez večjih zapletov. Če se da se vse reši, samo včasih je potrebno malo potrpet in razumet višjo silo, ne pa takoj delati ne vem kakšno galamo.

PS: Ne vem zakaj nekateri skeptiki takoj posmislite da gre za nateg, namreč če se dela z resnimi ljudmi in firmami, je vsaka skrb odveč.

PS2: je pa tvoj kolega drugače slišati en fejst dec, osebno pa čakam ta trenutek v Izoli da ga spoznam :D Pa še prosil me je da se z njegovo barko vozim po Azurni obali, ker je bilo potrebno barko prestaviti iz ene marine v drugo, zaradi samega naklada :wink:

Slika

Slika

Slika
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Če Jul 02, 2020 10:11

All well, that ends well! :)

P.s. Še dobr da tahograf ni obvezen za tvojo kompozicijo... :twisted:
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Če Jul 02, 2020 11:49

Izdredno lepa banja.

Vidim, da uporabljaš precej različnih avtov za prevoz.... A se tako hitro izrabijo?
Hvala na razumevanju
dejmimer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a dejmimer » Če Jul 02, 2020 12:18

Luštno zgleda, čestitke novemu lastniku :)
Na konc ste kar hitro in uspešno tole zrihtal, top.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Jul 02, 2020 12:29

no, kariera, se boš kaj oglasil?
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Če Jul 02, 2020 13:07

kr3mn1 napisal/-a:no, kariera, se boš kaj oglasil?

Sej sem povedal...vse dobro, kar se konča dobro...test je opravil surveyor iz Nice, prevoz pa Bojan. Vmes je bilo nekaj živčne vojne. Čoln je v Izoli. Novopečeni lastnik ima nasmeh do ušes. Pa ti...zadovoljen?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti