Pokritost mobilnega omrežja v CRO
Moderatorji: moderator2, moderator
Pokritost mobilnega omrežja v CRO
Zanima me vaše mnenje o pokritosti mobilnega omrežja na hrvaških otokih. Letos sem imel kar precej težav z internetom na Unijah. Telefonski signal je še nekako deloval, internet pa zelo redko. Operater je bil T-Mobile bonbon in A1 Hrvatska. Enkrat je deloval eden, drugič drugi, velikokrat pa nobeden. In to na isti lokaciji.
Kakšne so vaše izkušnje ?
Re: Pokritost mobilnega omrežja v CRO
sslavc napisal/-a:Zanima me vaše mnenje o pokritosti mobilnega omrežja na hrvaških otokih. Letos sem imel kar precej težav z internetom na Unijah. Telefonski signal je še nekako deloval, internet pa zelo redko. Operater je bil T-Mobile bonbon in A1 Hrvatska. Enkrat je deloval eden, drugič drugi, velikokrat pa nobeden. In to na isti lokaciji.
ne vem kaj imaš za ene težave
meni dela vse odlično sem na Unijah (non stop
A1 in T-com
sedaj imam "pokučni nternet" od Tele-2 in je odličen, neomejeno (edini operater, ki ima resnično neomejeno) ker gledamo TV preko interneta in vse ostalo
MareC napisal/-a:sedaj imam "pokučni nternet" od Tele-2 in je odličen, neomejeno (edini operater, ki ima resnično neomejeno) ker gledamo TV preko interneta in vse ostalo
Mare ni neomejeno
Omejitev je 200GB
LP
Boris
Boris
boris1 napisal/-a:MareC napisal/-a:sedaj imam "pokučni nternet" od Tele-2 in je odličen, neomejeno (edini operater, ki ima resnično neomejeno) ker gledamo TV preko interneta in vse ostalo
Mare ni neomejeno![]()
Omejitev je 200GB
sem prejšnji mesec več porabil pa ni bilo problema
- 1stofficer
- Admiral
Domorodci svetujejo A1. Tudi v resnici po Krku in okolici najboljse, sem mel Bonbon, T2 in ne vem kaj se, pa vse slabse. Ma pa A1 pakete in opcije zakomplicirane za pop.... nepregledno. Trenutno imam seheralico 79kn za 7GB. Pa se malo vcasih senkajo podatkov zraven.
Sredi avgusta sem imel cel teden težave. Bil pa sem v Maračolu.
Trenutno je najbolj ugoden Bon Bon Flat 1 teden neomejen prenos za 70kn.
LP
Boris
Boris
Sem vzel naročnino na A1 preko kolega iz Hr, brez vezave, 160 kn/mesec za 100 gb
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Prav pokritost z GSM signalom in omejen prenos podatkov je to kar še vedno DVB-T televizijo postavlja za lokalne programe na prvo mesto po izbiri. Poleg tega je sprejem signalov DVB-T in SAT brezplačen, vsaj free to air ter TV SLO1, SLO2, SLO3, HRT1-HRT4 na Eutelsat 16,0°E....
To pa je pokritost s SAT signalom s Eutelsat 16,0°E.

Nikola T. napisal/-a:Prav pokritost z GSM signalom in omejen prenos podatkov je to kar še vedno DVB-T televizijo postavlja za lokalne programe na prvo mesto po izbiri. Poleg tega je sprejem signalov DVB-T in SAT brezplačen, vsaj free to air ter TV SLO1, SLO2, SLO3, HRT1-HRT4 na Eutelsat 16,0°E....
Hrvašak je ukinila DVB-T signal za zemeljske programe oz ga je nadgradila na DVB-T2 od 27.10. do 12.11. je potekala sprememba , ker mi je TV tukaj v CRO nehal predvajat 8 zemeljskih programov, moral sem dodatno kupiti digitalni sprejemnik DVB-T2
Sam na Hrvaškem imam 280 kanalov na EON TV od Telemacha. Velika prednost je ta da lahko gledam vse programe za 7 dni nazaj 
LP
Boris
Boris
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
MareC napisal/-a:Hrvašak je ukinila DVB-T signal za zemeljske programe oz ga je nadgradila na DVB-T2 od 27.10. do 12.11. je potekala sprememba , ker mi je TV tukaj v CRO nehal predvajat 8 zemeljskih programov, moral sem dodatno kupiti digitalni sprejemnik DVB-T2
Generalno se to še vedno imenuje DVB-T. Nekatere države prehajajo na novejše načine kodiranja, ker so se v startu slabo odločili. Da bi ljudje to lažje razumeli so pač dodali št.2, ki pa ne pomeni, da gre za nov sistem temveč zgolj za dodane sisteme kodiranja znotraj sistema DVB-T (Digitalno Video Oddajanje-Zemeljsko).
Nikola T. napisal/-a:MareC napisal/-a:Hrvašak je ukinila DVB-T signal za zemeljske programe oz ga je nadgradila na DVB-T2 od 27.10. do 12.11. je potekala sprememba , ker mi je TV tukaj v CRO nehal predvajat 8 zemeljskih programov, moral sem dodatno kupiti digitalni sprejemnik DVB-T2
Generalno se to še vedno imenuje DVB-T. Nekatere države prehajajo na novejše načine kodiranja, ker so se v startu slabo odločili. Da bi ljudje to lažje razumeli so pač dodali št.2, ki pa ne pomeni, da gre za nov sistem temveč zgolj za dodane sisteme kodiranja znotraj sistema DVB-T (Digitalno Video Oddajanje-Zemeljsko).
in verjetno nekdo debelo zasluži s prodajo digitalnih sprejemnikovcena se giblje od 30-75€
- Nikola T.
- Admiral
- Kontakt:
Za moje pojme, kot razvojnika, ki projektira elektronske naprave se mi zdi to izjemno ugodna, da ne rečem nizka cena glede na vgrajen material, tehnologijo in delo. To jim uspe zgolj zato, ker so proizvodnje količine enormne. Morda kaj zasluži investitor, če vse proda, kar pa je redko.
A bo ta nov način kodiranja DVB-T2 kaj pripomogel k temu, da bo sprejem še vedno omogočen tudi če se kakšen bit izgubi? Pri analognem sprejemu je na mejnem območju še vedno bila slika, sicer slabše kvalitete. Pri digitalnem pa slika je ali pa je ni..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov