Pokritost mobilnega omrežja v CRO

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
sslavc
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

Pokritost mobilnega omrežja v CRO

OdgovorNapisal/-a sslavc » Pe Nov 13, 2020 20:25

Zanima me vaše mnenje o pokritosti mobilnega omrežja na hrvaških otokih. Letos sem imel kar precej težav z internetom na Unijah. Telefonski signal je še nekako deloval, internet pa zelo redko. Operater je bil T-Mobile bonbon in A1 Hrvatska. Enkrat je deloval eden, drugič drugi, velikokrat pa nobeden. In to na isti lokaciji.

Kakšne so vaše izkušnje ?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Re: Pokritost mobilnega omrežja v CRO

OdgovorNapisal/-a MareC » So Nov 14, 2020 14:03

sslavc napisal/-a:Zanima me vaše mnenje o pokritosti mobilnega omrežja na hrvaških otokih. Letos sem imel kar precej težav z internetom na Unijah. Telefonski signal je še nekako deloval, internet pa zelo redko. Operater je bil T-Mobile bonbon in A1 Hrvatska. Enkrat je deloval eden, drugič drugi, velikokrat pa nobeden. In to na isti lokaciji.

Kakšne so vaše izkušnje ?

ne vem kaj imaš za ene težave
meni dela vse odlično sem na Unijah (non stop :mrgreen: :mrgreen: )
A1 in T-com
sedaj imam "pokučni nternet" od Tele-2 in je odličen, neomejeno (edini operater, ki ima resnično neomejeno) ker gledamo TV preko interneta in vse ostalo
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » So Nov 14, 2020 15:12

MareC napisal/-a:sedaj imam "pokučni nternet" od Tele-2 in je odličen, neomejeno (edini operater, ki ima resnično neomejeno) ker gledamo TV preko interneta in vse ostalo

Mare ni neomejeno :!:
Omejitev je 200GB :mrgreen:
LP
Boris
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » So Nov 14, 2020 15:28

boris1 napisal/-a:
MareC napisal/-a:sedaj imam "pokučni nternet" od Tele-2 in je odličen, neomejeno (edini operater, ki ima resnično neomejeno) ker gledamo TV preko interneta in vse ostalo

Mare ni neomejeno :!:
Omejitev je 200GB :mrgreen:

sem prejšnji mesec več porabil pa ni bilo problema :mrgreen:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » So Nov 14, 2020 15:46

Domorodci svetujejo A1. Tudi v resnici po Krku in okolici najboljse, sem mel Bonbon, T2 in ne vem kaj se, pa vse slabse. Ma pa A1 pakete in opcije zakomplicirane za pop.... nepregledno. Trenutno imam seheralico 79kn za 7GB. Pa se malo vcasih senkajo podatkov zraven.
Uporabniški avatar
sslavc
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a sslavc » So Nov 14, 2020 17:05

Sredi avgusta sem imel cel teden težave. Bil pa sem v Maračolu.
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » So Nov 14, 2020 17:48

Trenutno je najbolj ugoden Bon Bon Flat 1 teden neomejen prenos za 70kn.
LP
Boris
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » So Nov 14, 2020 18:14

Sem vzel naročnino na A1 preko kolega iz Hr, brez vezave, 160 kn/mesec za 100 gb
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Nov 14, 2020 19:31

Prav pokritost z GSM signalom in omejen prenos podatkov je to kar še vedno DVB-T televizijo postavlja za lokalne programe na prvo mesto po izbiri. Poleg tega je sprejem signalov DVB-T in SAT brezplačen, vsaj free to air ter TV SLO1, SLO2, SLO3, HRT1-HRT4 na Eutelsat 16,0°E....

To pa je pokritost s SAT signalom s Eutelsat 16,0°E.
Slika
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » So Nov 14, 2020 19:35

Nikola T. napisal/-a:Prav pokritost z GSM signalom in omejen prenos podatkov je to kar še vedno DVB-T televizijo postavlja za lokalne programe na prvo mesto po izbiri. Poleg tega je sprejem signalov DVB-T in SAT brezplačen, vsaj free to air ter TV SLO1, SLO2, SLO3, HRT1-HRT4 na Eutelsat 16,0°E....

To pa je pokritost s SAT signalom s Eutelsat 16,0°E.
Slika

Hrvašak je ukinila DVB-T signal za zemeljske programe oz ga je nadgradila na DVB-T2 od 27.10. do 12.11. je potekala sprememba , ker mi je TV tukaj v CRO nehal predvajat 8 zemeljskih programov, moral sem dodatno kupiti digitalni sprejemnik DVB-T2
boris1
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a boris1 » So Nov 14, 2020 19:48

Sam na Hrvaškem imam 280 kanalov na EON TV od Telemacha. Velika prednost je ta da lahko gledam vse programe za 7 dni nazaj :D
LP
Boris
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Nov 14, 2020 20:07

MareC napisal/-a:Hrvašak je ukinila DVB-T signal za zemeljske programe oz ga je nadgradila na DVB-T2 od 27.10. do 12.11. je potekala sprememba , ker mi je TV tukaj v CRO nehal predvajat 8 zemeljskih programov, moral sem dodatno kupiti digitalni sprejemnik DVB-T2

Generalno se to še vedno imenuje DVB-T. Nekatere države prehajajo na novejše načine kodiranja, ker so se v startu slabo odločili. Da bi ljudje to lažje razumeli so pač dodali št.2, ki pa ne pomeni, da gre za nov sistem temveč zgolj za dodane sisteme kodiranja znotraj sistema DVB-T (Digitalno Video Oddajanje-Zemeljsko).
Uporabniški avatar
MareC
Admiral

OdgovorNapisal/-a MareC » So Nov 14, 2020 20:09

Nikola T. napisal/-a:
MareC napisal/-a:Hrvašak je ukinila DVB-T signal za zemeljske programe oz ga je nadgradila na DVB-T2 od 27.10. do 12.11. je potekala sprememba , ker mi je TV tukaj v CRO nehal predvajat 8 zemeljskih programov, moral sem dodatno kupiti digitalni sprejemnik DVB-T2

Generalno se to še vedno imenuje DVB-T. Nekatere države prehajajo na novejše načine kodiranja, ker so se v startu slabo odločili. Da bi ljudje to lažje razumeli so pač dodali št.2, ki pa ne pomeni, da gre za nov sistem temveč zgolj za dodane sisteme kodiranja znotraj sistema DVB-T (Digitalno Video Oddajanje-Zemeljsko).

in verjetno nekdo debelo zasluži s prodajo digitalnih sprejemnikovcena se giblje od 30-75€
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Nov 14, 2020 20:14

Za moje pojme, kot razvojnika, ki projektira elektronske naprave se mi zdi to izjemno ugodna, da ne rečem nizka cena glede na vgrajen material, tehnologijo in delo. To jim uspe zgolj zato, ker so proizvodnje količine enormne. Morda kaj zasluži investitor, če vse proda, kar pa je redko.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Nov 17, 2020 08:05

A bo ta nov način kodiranja DVB-T2 kaj pripomogel k temu, da bo sprejem še vedno omogočen tudi če se kakšen bit izgubi? Pri analognem sprejemu je na mejnem območju še vedno bila slika, sicer slabše kvalitete. Pri digitalnem pa slika je ali pa je ni..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov