Poraba vode v marinah za pranje

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Kovač
Admiral

Poraba vode v marinah za pranje

OdgovorNapisal/-a Kovač » Ne Jul 25, 2021 05:44

Ne morem mimo tega, da ne bi napisal sledečega in mogoče vsaj komu nabijem malo slabe vesti.

Ko si na barki v marini imaš seveda čas gledat kaj počne folk okoli tebe in ZELO me zmoti to, da nekateri perejo svoja plovila že prav na bolano... Kaj pa ekologija, poraba pitne vode..?

Za piko na i , pa zadnjič vidim enga frajerja k je mel nekaj ur napeljano vodo v jahtico, in njega ni blo gor, voda pa je tekla na boku lepo ven. Kot bi čistil rezervoar za vodo je zgledalo.

Eni mi delujejo, kot da jim je pranje element sprostitve in voda pa kr teče in teče.

Ja, vse razumem, mora bit oprano od soli, vendar, začnimo že enkrat gledati malenkost bolj osveščeno na vse skupaj.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

Re: Poraba vode v marinah za pranje

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Jul 25, 2021 07:39

1 kubik meter vode ima ceno okoli 1EUR. Da steče 1 kubik po pol cole gardena cevi (15m) traja cca 30-40 min. Če je gor še nastavek pa še enkrat toliko. Toliko za občutek o oškodovanosti marin, ki te mirne duše opi**iji za 100 kubikov vode na dan.

Drugo! Voda je dobrina, ki se ne more trajno hraniti (z razumnim ekonomskim vložkom). Tako se mora obračati. Voda je brezplačna, plača se distribucija…. in takse, trošarine, prispevke,…. Ki se jih deli na vodo po kubiku in po dimenziji odjemnega mesta. Tako se obračunava dejanska poraba in potencialna poraba, zaradi katere je potrebno zagotoviti ustrezne kapacitete na javnem delu.

Pod črto - buče. Kar pa najbrž ni čudno, ko se že nekaj časa vodo uporablja v politične namene. Vas zanima zakaj je voda kar naenkrat postala TEMA?
Ker je v njeni distribuciji in ceni, ki so jo ljudje pripravljeni plačati še velik RVC. Že sedaj se v ceni futra nešteto golazni…. A te bo v bodoče še več…. Sploh ko bo vernikov (recimo gospod, ki je odprl temo) še več. Branilci vode. Po mojem si boste začeli dajati čine. Ljubitelj vode 1. red, …. Branilec vode sa dvije štrajfne….
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jul 25, 2021 07:57

Roberth1 napisal/-a:Voda je dobrina, ki se ne more trajno hraniti (z razumnim ekonomskim vložkom). Tako se mora obračati.

Razen tega je Slovenija ena najbolj vodnatih evropskih držav in ima vode na pretek. Pa "jahtaši" jo v marini Portorož plačujejo v zlatu. Ampak nekatere očitno moti čisto vse, kar počnejo :roll:. Sploh jadralce.

Sloveniji ne primanjkuje vode, ampak strpnosti do drugih. Še dobro, da sem prodal barko in me nihče več grdo ne gleda, ko jo perem :roll:
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Jul 25, 2021 20:35

Ravno Slovensko morje je hendukepirano na poročji vodooskrbe. Rižana je preobremenjena. (NE)Uporaba Istarskega vodovoda je stvar prestiža.

To se bodo še zavrteli miljoni za trajno rešitev… pa civilne iniciative… kakorkoli, uporabniki bodo oskrbo preplačali za slabih 100% (razsoljevanje ali Hubelj)… so pa tudi veliko cenejše rešitve, a tam ne bo možnost pravih pogodb….!
https://vodovod-rh.si/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti