Cena boje
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Cena boje
Mljet luka Pomena, mooring 5€/m.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Morajo biti pa Lucice res nekaj posebnega , posebej v glavah ko imas cenik od 2-44ft 100 eur, postanek podnevi pa 50
WTF
Tezava je da se s takimi glavami normalni ne morejo zastopit, saj se miselnost razvlece na vse strani, v trgovino, kafic, sladoled, vodo, smeti...
Pol pa ce ti jermen sname samo sebi skodis
Ce bo slo takole je pametno odpreti se temo " Caveat boje in privezi"
WTF
Tezava je da se s takimi glavami normalni ne morejo zastopit, saj se miselnost razvlece na vse strani, v trgovino, kafic, sladoled, vodo, smeti...
Pol pa ce ti jermen sname samo sebi skodis
Ce bo slo takole je pametno odpreti se temo " Caveat boje in privezi"
pojdi se z bikom bost!
Ilovik pred vasjo dvignili na 4€/m.
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Dokler bodo vse boje polne se to ne bo nehalo....Še bolj bodo požrešni
- 1stofficer
- Admiral
Niso samo boje. V Klimnem ne morš v trgovino, brez da bi placal parkplac, enako lokali naokoli. Enako velja za vse ki imamo barke na privezih. Niti popusta ne dobis ali kake ugodne sezonske karte za parkirat avto. Naokoli so na vsak mozen vogal postavili kolicke, zadnje tedne limajo kazni vsak dan. Prav smesno se mi zdi, odganjajo ljudi. Ce je to turizem, pa tudi prav. Ne mislim placevat parkplaca da grem v stacuno ali na drink
Kmalu se bo videlo, če je Hrvaška uporabila pravi tržni model za turistično panogo.
Letos je v Nemčiji fuzbal in se ven vlečejo, da jih je zaradi tega doslej obiskalo 30% manj Nemcev in Slovencev.
Evropski ekoludizem se očitno končuje in počitnice z letalsko karto kmalu ne bodo več stigmatizirane... pa bomo videli kako bo potem v lepi naši in tudi pri nas.
Letos je v Nemčiji fuzbal in se ven vlečejo, da jih je zaradi tega doslej obiskalo 30% manj Nemcev in Slovencev.
Evropski ekoludizem se očitno končuje in počitnice z letalsko karto kmalu ne bodo več stigmatizirane... pa bomo videli kako bo potem v lepi naši in tudi pri nas.
Ravno zaradi takšnih piratov ( včasih sem govoril, da jih na vodi še nisem srečal, na kopnem pa nebroj), sem preprosto opustil Hrvatijo... In s tem tudi morjeplovstvo...
Hvala na razumevanju
SR 290 napisal/-a:Kmalu se bo videlo, če je Hrvaška uporabila pravi tržni model za turistično panogo.
Prqv to zgodbo so nam prodajali na m.losinju. Letos je za vse kriv fuzbal, ..... kakorkoli je veliko manj turistov kot obicajno.... Sezone pa je še za max 40dni
Kaj pa vem, kot poročajo v novicah je precej več ljudi na cesti (in s tem najbrž tudi po gostilnah, lokalih, ...), kot lani.
https://siol.net/novice/svet/prometni-strokovnjaki-svetujejo-kdaj-je-najbolj-pametno-potovati-na-morje-in-nazaj-638529
Ne verjamem da se bo fuzbal kaj dosti poznal pri Hrvatih.
In dokler imajo toliko kandidatov za lupit, bi bilo neumno, da jih nebi
Mene bolj moti, da že težko najdem kako relativno prazno uvalo. Lahko grem na bojo ali pa v gužvo, kjer se razni Italijani in Nemci sidrajo vsega nekaj centimetrov stran.
https://siol.net/novice/svet/prometni-strokovnjaki-svetujejo-kdaj-je-najbolj-pametno-potovati-na-morje-in-nazaj-638529
Ne verjamem da se bo fuzbal kaj dosti poznal pri Hrvatih.
In dokler imajo toliko kandidatov za lupit, bi bilo neumno, da jih nebi
Mene bolj moti, da že težko najdem kako relativno prazno uvalo. Lahko grem na bojo ali pa v gužvo, kjer se razni Italijani in Nemci sidrajo vsega nekaj centimetrov stran.
Saj dokler imajo komu zaračunat jim dam čisto prav, ampak za njih bi bilo dobro da bi dvigali cene z razmislekom.
Izgovori o fuzbalu... so dobri za politike, za denarnico ponudnikov pa niti ne.
Drugače pa meni za nedeljo 7. julija tole https://www.skylinewebcams.com/sl/webca ... rtini.html tudi ne deluje ravno polno turistov.
Izgovori o fuzbalu... so dobri za politike, za denarnico ponudnikov pa niti ne.
Drugače pa meni za nedeljo 7. julija tole https://www.skylinewebcams.com/sl/webca ... rtini.html tudi ne deluje ravno polno turistov.
Malo brskam po tem ceniku na e-Navtiki. Večina cen je obupno previsokih. Bi bilo za povprašat koncesionarja, ali v ceno spada tudi zajtrk. Zanimiva cena je za boje v zalivih Osibova in Lučice na Braču. Pred dvemi leti, po podatkih iz e-Navtike je bila cena boje 200 kun na DAN. Letos je v obeh zalivih, za plovilo od 5 do 13m 100€ na dan, kar pomeni podražitev za cca 330%. Ne da so izgubili kompas, nekam so ga zakopali. Občutek imam, da se želijo čimprej približat številkam, katere so veljale, ko so imeli kune. Po njihovem razmišljanju, ne more nekaj kar je bilo v kunah 15 kun, po uvedbi eura , stati samo 2 eura. Vsaj 5, ali še rajši 6. Ciljna vrednost, za naslednji dve leti, je pa verjetno 15, da bo isto kot v kunah.
Jadranje je odklop
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Ne dolgo tega nazaj sem v Avstriji v Heilingenblutu za dve osebi z odličnim zajtrkom plačal 95€.
Noč na boji se nikakor ne more primerjati s tako vrhunsko turistično ponudbo.
Ko me hoče kdo na suh nategnt potem enostavno tja ne grem. Največ bo izgubila lokalna skupnost.
Mi pa bi se morali organizirat in bojkotirat uporabo boj.
Noč na boji se nikakor ne more primerjati s tako vrhunsko turistično ponudbo.
Ko me hoče kdo na suh nategnt potem enostavno tja ne grem. Največ bo izgubila lokalna skupnost.
Mi pa bi se morali organizirat in bojkotirat uporabo boj.
Mislim, da Hrvatje niso nič krivi in pač lupijo ker lahko. Tudi ti, ki to bereš bi lupil na osnovi nekaj betonskih klad, nekaj deset metrov vrvi in nekaj malega verig, če bi imel to možnost. "I tata bi sine, i tata..."
Kakšen koli protest je vnaprej obsojen na propad, pa četudi se vsi privatni lastniki bark naenkrat spuntajo, ker celo sceno kvarijo čarterji. Ti so rak rana navtike na vzhodni obali Jadrana! Zaradi njih se je povišala cena sidrišč v marini, ker jih večino oni zakupijo. Zaradi njih se je podražilo praktično vse kar je na dopustu povezano z navtiko.
Tem hrčkom v glavnem zamerim njihov odnos do kupca! Najprej plačaš, potem pa z mrkim pogledom pričakuje, da se mu boš opravičil, ker ti je revež moral zaračunat, ko se privežeš ga pa vrže iz tira, ker pričakuje, da si boš premislil in odšel drugam. Plačal si itak že in on te ne rabi več. Odveč si mu! Delaš mu gnečo.
Ko prideš nekam v Alpe tudi konkretno plačaš, ampak ker so med odiranjem prijazni in ti gredo na roko, lepo veselo plačaš in odideš zadovoljen kot NikolaT iz gostilne v kraju Sveta kri pod Velikim Klekom. V računu je zajet tudi trud, ki ustvari vtis prijaznosti in na koncu je veselje na obeh straneh enačaja.
Kakšen koli protest je vnaprej obsojen na propad, pa četudi se vsi privatni lastniki bark naenkrat spuntajo, ker celo sceno kvarijo čarterji. Ti so rak rana navtike na vzhodni obali Jadrana! Zaradi njih se je povišala cena sidrišč v marini, ker jih večino oni zakupijo. Zaradi njih se je podražilo praktično vse kar je na dopustu povezano z navtiko.
Tem hrčkom v glavnem zamerim njihov odnos do kupca! Najprej plačaš, potem pa z mrkim pogledom pričakuje, da se mu boš opravičil, ker ti je revež moral zaračunat, ko se privežeš ga pa vrže iz tira, ker pričakuje, da si boš premislil in odšel drugam. Plačal si itak že in on te ne rabi več. Odveč si mu! Delaš mu gnečo.
Ko prideš nekam v Alpe tudi konkretno plačaš, ampak ker so med odiranjem prijazni in ti gredo na roko, lepo veselo plačaš in odideš zadovoljen kot NikolaT iz gostilne v kraju Sveta kri pod Velikim Klekom. V računu je zajet tudi trud, ki ustvari vtis prijaznosti in na koncu je veselje na obeh straneh enačaja.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Se strinjam s SR 290. Čarterska flota, ki naj bi bila na Hrvaškem največja na svetu, je tista, ki diktira tempo cen v navtiki. Je pa grozno tole videti, kaj vse se dogaja s temi čarteristi. Tudi letos sem preplul od Raba do Lastova in nazaj in videl marsikaj, ki nima veze z navtiko. Vedno manj je lokacij, kjer se lahko počutiš kod navtik.
No pa da ne smetim, Ilovik cena boje 4 eur/meter.
No pa da ne smetim, Ilovik cena boje 4 eur/meter.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta