Tudi sam podobno razmišljam. Omenjeni gospod me je pač zvečer ob piru prepričeval v to zgodbo, kako ima pokrite vse stroške in mu ostane cca 3000-5000E, odvisno od sezone. Sam sem tudi bil deljenega mnenja, saj sem do sedaj plul samo z čarter jadrnicami in se je tudi že zgodilo, da sem v tednu jadranja 5 dni šraufal po barki, da smo lahko sploh koliko toliko normalno pluli. Zatrjeval je, da imajo v čarterju samo Nemce in Avstrijce in so barke bistveno bolj očuvane od onih, ki jih rentajo madžari,....
Res pa je, da je njegova barka izgledala kar v redu, salon, spalnice zelo očuvano, v jadra, škote, vinče, motor pa se nisem spuščal.
Se pa popolnoma strinjam z vami, preživljati dopust na barki, kjer ne veš, kaj vse se je dogajalo......

Po drugi strani pa spet razmislek, če ti čarter pokriva vse stroške (po moji oceni bo za jadrnico vsaj 6000E fiksnih stroškov-marina, servisi, registracija, zavarovanje,..), kar pa tudi ni mai denar. Dilema vedno obstaja. Konec koncev, če bi imel čas, 2-3 mesece preživet na barki, je druga zgodba, za naše 4 tedne pa???
Sem pa mislil, da ima kakšen naš član kakšno takšno kombinacijo in bo lahko direktno povedal svoje izkušnje.
Novinec, če ni skrivnost, koliko so tebi "cuknili" za tvojo bavario? Cene na netu se mi za čarterje zdijo previsoke, moraš pa še plačat PDV in seveda še precej vložit, Novinec nam je lepo napravil poročilo.