Res so smešni. Sicer me niso ustavili, ampak sem malce opazoval. Bi bilo kar nekaj posnetkov smešnic.
Najprej imajo "akcije" navadno, ko piha burja, na morju pa nobenga. Pol pa v cajtngih prebereš, kak je bla akcija uspešna
V Verudi čakajo na pumpi, not pa priglisira gumanjak, menda okrog 10KM, ampak z tremi čehi glisira 10Nm, recimo. Seveda je to glisiranje na prepovedanem območju. Policaji mahajo, čehi jim mahajo nazaj in se lepo peljejo mimo njihove barke

Policaji z njihovo grdosijo za njimi, še vedno si mahajo drug drugim, eni ustavljajo, drugi jih pozdravljajo. Čehi lepo čez boje v kopališče, policaji skoraj uničili boje in štrik, hehe. Do srca sem se nasmejal. Pol pa je izgleda le nekdo na obali objasnil čehom, za kaj se gre in je eden priplul nazaj do plocajev.
V medulinskem zalivu italijančki na gumenjaku lepo glisirajo ven. Kapetanija se zapelje proti njim eden maha na premcu. Italijani se mrtvo hladno izognejo ladji kapetanije in naprej. Po moje so ga še preklinjali, ker je plul na njih, oni pa so lepo glisirali v kurzu. Seveda normalno kapetanija popizdi, pa gas za njimi. Najprej so motorji samo ružli, kadilo se je črno, kot da plujejo na premog, no, pa se je le njihova ladja začela počasi premikat. Ampak italijančki so že bili pri Ceji. Kako se je končalo, ne vem, ampak, spe sem se nasmejal.
Včasih pa v kontrolo pripeljejo še zraven tamočnega gumenjaka, takrat pa ni heca. Z gumenjakom samo pobirajo dokumente, na ladji, privezani na pomolčku v Medulinskem kampu pa imajo pisarno in blagajno