ZIMOVANJE PLOVILA
Moderatorji: moderator2, moderator
ZIMOVANJE PLOVILA
Pozdravljeni,
sem bolj nov tukaj, tako da se že v naprej opravičujem, če je kdo slučajno že kaj na tole temo napisal.
Imam čoln, do 5m dolžine na prikolici, in bi ga radi imeli kje blizu morja (celo leto, oz. vsaj večino leta). Marine so silno drage...drugih možnosti pa niti dobro ne poznam.
mi lahko da kdo kak dober nasvet, kje bi se dalo dokaj varno pustiti čoln preko večine leta? fino je seveda, da je v bližini tudi kak spust. Pristal bi tudi na marino, ki ima seveda normalne cene in ne te, ki sem jih našel na internetu, kjer je samo parkirišče na suhem za mali čolniček letno več kot 1.000 EUR.
Seveda je najboljše, če je kak primeren kraj v Istri, oz. recimo vključno z otokom Krkom.
Prosim za pomoč!
Že v naprej hvala vsakemu za kakršnokoli informacijo.
lp, Rajko
sem bolj nov tukaj, tako da se že v naprej opravičujem, če je kdo slučajno že kaj na tole temo napisal.
Imam čoln, do 5m dolžine na prikolici, in bi ga radi imeli kje blizu morja (celo leto, oz. vsaj večino leta). Marine so silno drage...drugih možnosti pa niti dobro ne poznam.
mi lahko da kdo kak dober nasvet, kje bi se dalo dokaj varno pustiti čoln preko večine leta? fino je seveda, da je v bližini tudi kak spust. Pristal bi tudi na marino, ki ima seveda normalne cene in ne te, ki sem jih našel na internetu, kjer je samo parkirišče na suhem za mali čolniček letno več kot 1.000 EUR.
Seveda je najboljše, če je kak primeren kraj v Istri, oz. recimo vključno z otokom Krkom.
Prosim za pomoč!
Že v naprej hvala vsakemu za kakršnokoli informacijo.
lp, Rajko
Tega je toliko, da je težko povedat. V Istri je teh skladišč na vsakih 500 metrov ob cesti. Če se enkrat ob obali zapelješ od Umaga, Novigrada, Poreča... boš videl cel kup ograj s prikolicami in čolni. Nekateri so boljši, nekateri slabši. Cene so za 5-6 metrov od nekje 200 do 500 EUR, je pa to odvisno predvsem od tega, kaj ti nudijo. Nekje imaš zraven servis, elektriko, vodo (dražje), pri cenejših pa je le zimovanje za ograjo. Dostikrat je vključen tudi kasko za vse kar si tam pustil, seveda pa ne pri cenejših...
Podobno je če se zapelješ čez Krk, boš od mosta do mesta Krk naštel vsaj 5 takih zimovališč. Če pa še malo zaviješ iz magistrale, pa vsaj še dodatnih 10...
Predlagam, da se eno soboto vsedeš v avto in se za enega odločiš. Običajno imajo na ograji napisan GSM na katerem so dosegljivi...
LP
Podobno je če se zapelješ čez Krk, boš od mosta do mesta Krk naštel vsaj 5 takih zimovališč. Če pa še malo zaviješ iz magistrale, pa vsaj še dodatnih 10...
Predlagam, da se eno soboto vsedeš v avto in se za enega odločiš. Običajno imajo na ograji napisan GSM na katerem so dosegljivi...
LP
zimovanje
Pozdravljeni,
najprej hvala za info. Podobno sem opazil tudi sam. Je mogoče kdo, ki lahko pove svojo izkušnjo glede takega načina "hranjenja" plovila v Istri? So kakršni koli problemi tudi morebitne zimske uporabe plovila (npr. za dan dva, in potem zadevo zapelješ nazaj..?
Ima kdo kak info o morebitnih cenovno ugodnih marinah? Seveda bi imel čoln na suhem na prikolici in bi uporabljal spust?
Če ima kdo kako info ali dobro izkušnjo, prosim za informacijo.
Hvala,
lp,rajko
najprej hvala za info. Podobno sem opazil tudi sam. Je mogoče kdo, ki lahko pove svojo izkušnjo glede takega načina "hranjenja" plovila v Istri? So kakršni koli problemi tudi morebitne zimske uporabe plovila (npr. za dan dva, in potem zadevo zapelješ nazaj..?
Ima kdo kak info o morebitnih cenovno ugodnih marinah? Seveda bi imel čoln na suhem na prikolici in bi uporabljal spust?
Če ima kdo kako info ali dobro izkušnjo, prosim za informacijo.
Hvala,
lp,rajko
Hja kar se prijaznosti tiče, boš bistveno bolje sprejet na Krku kot v Istri. Sicer imam sam načelno večinoma dobre izkušnje z Novigradom, vse ostalo pa je bolj klavrno.
Natančno pa ne vem za spuste in priveze po koliko jih računajo v Istri, ker tam nisem ravno domač. Vedno le na brzino obplujem ta meni osebno smotan del obale. Moje srce pa se razneži, ko uzrem Unije, Lošinj, Cres, Krk...
LP
Natančno pa ne vem za spuste in priveze po koliko jih računajo v Istri, ker tam nisem ravno domač. Vedno le na brzino obplujem ta meni osebno smotan del obale. Moje srce pa se razneži, ko uzrem Unije, Lošinj, Cres, Krk...
LP
zimovanje
HVALA za tako hitre odgovore. Upam da bo imformacija prišla prav še kateremu od bralcev foruma.
Predvidevam da kar se samih spustov v morje tiče to na Krku ne bi smelo biti večji problem?
Ker sami priporočate Krk (in tja se bom najprej informativno tudi odpravil), lahko vsaj okvirno koga kdo priporoči, oz. okoli katerega kraja mi je najboljše iskat..? (Krk sam mi do sedaj še ni bil tolko poznan).
Hvala,
Rajko
Predvidevam da kar se samih spustov v morje tiče to na Krku ne bi smelo biti večji problem?
Ker sami priporočate Krk (in tja se bom najprej informativno tudi odpravil), lahko vsaj okvirno koga kdo priporoči, oz. okoli katerega kraja mi je najboljše iskat..? (Krk sam mi do sedaj še ni bil tolko poznan).
Hvala,
Rajko
Eden dosti OK je v Njivicah, če notri zaviješ po tisti enosmerni cesti iz glavne. Potem se pelješ cca. 500 metrov in je na levi strani ograja. Ta je OK, sicer ga ne poznam osebno.
V Malinski je nek cepec, katerega ne priporočam, ne poznam imena, ima pa tudi vse veze v morju na rivi...
Če greš v Krk, imaš sedaj na novo dva. Ko zaviješ iz novega odcepa magistralke desno proti Krku, je takoj na desni en nov. Ne poznam...
Še kakšnih 200 metrov naprej je na levi "v jami", vendar se vidi s ceste drugi nov. Lastnik je slovenec (pravi korošec), ime mu je Leon, smo pa o njemu že govorili tukaj na forumu. Ima tudi koncesijo za boje v FKK kampu Konobe pri Punatu... Je prima dečko, skladišče pa ne poznam, ker ima šele od jeseni...
Naslednji je OK, če se zapelješ še naprej v center Krka, na krožnem prometu prva desno in do konca v klanec (kakšnih 300 do 400 metrov). To je kamp Bor, tudi pošten dečko.
Spet je OK še eden v Korniču. To je kraj na hribčju nasproti vlečnice za smučanje pred Punatom. Tudi ta je OK...
Ja no tole je nekaj, drugač epa pot pod noge...
LP
V Malinski je nek cepec, katerega ne priporočam, ne poznam imena, ima pa tudi vse veze v morju na rivi...
Če greš v Krk, imaš sedaj na novo dva. Ko zaviješ iz novega odcepa magistralke desno proti Krku, je takoj na desni en nov. Ne poznam...
Še kakšnih 200 metrov naprej je na levi "v jami", vendar se vidi s ceste drugi nov. Lastnik je slovenec (pravi korošec), ime mu je Leon, smo pa o njemu že govorili tukaj na forumu. Ima tudi koncesijo za boje v FKK kampu Konobe pri Punatu... Je prima dečko, skladišče pa ne poznam, ker ima šele od jeseni...
Naslednji je OK, če se zapelješ še naprej v center Krka, na krožnem prometu prva desno in do konca v klanec (kakšnih 300 do 400 metrov). To je kamp Bor, tudi pošten dečko.
Spet je OK še eden v Korniču. To je kraj na hribčju nasproti vlečnice za smučanje pred Punatom. Tudi ta je OK...
Ja no tole je nekaj, drugač epa pot pod noge...
LP
Lep pozdrav!
Admin prosil bi te če lahko poveš kakšne izkušnje si imel s tem 'cepcem' v Malinski in kje v Malinski je stacioniran (center?). Letos bom namreč rabil nek prostor predvsem za čez poletje na kopnem ali še bolje v vodi in to najraje v Malinski. Ali je še kakšen v tem kraju, mogoče tudi proti Vantačičem?
Hvala!
LP Blaž
Admin prosil bi te če lahko poveš kakšne izkušnje si imel s tem 'cepcem' v Malinski in kje v Malinski je stacioniran (center?). Letos bom namreč rabil nek prostor predvsem za čez poletje na kopnem ali še bolje v vodi in to najraje v Malinski. Ali je še kakšen v tem kraju, mogoče tudi proti Vantačičem?
Hvala!
LP Blaž
Poglej v Malinski je vse v njegovi lasti. Vsi privezi v vodi so njegovi, tako da mene tam pač ne bo. Nekako je tipičen frajer, ki ne mara turistov, živi pa od njih. Recimo tečen je že, če te ni na privezu, imaš pa plačanega??? Si moraš mislit! Če mu plačaš za 12 mesecev v vnaprej, potem mu je OK in se mu "jebe" zate. Če pa recimo plačaš 4 mesece za čez poletje, potem zahteva, da je tvoj čoln tam??? Ne me vprašat zakaj, tako pač hoče in pravi, da drugače mu težijo, da je še prostor... V glavnem nima smisla izgubljati besed. Drugače pa je tudi važič, kakršnih pa jaz ne maram. So pa njegovi fantje (delavci) zelo OK, dva tudi poznam. Zimovanje ima pa v vasi pred Malinsko, no v bistvu se to drži kar skupaj. Hmm, kako se že reče...??? Mislim, da je Sveti Vid ali pa nekaj takega ta vas, v glavnem nekaj svetega...
Bolj natančno pa okrog Malinske ne poznam, ker me ni tam nikoli nič zanimalo...
LP
Bolj natančno pa okrog Malinske ne poznam, ker me ni tam nikoli nič zanimalo...
LP
Cena je 12 KN/ dan na meter, popusti ga ne zanimajo... No vsaj v prejšnjih letih ga niso. Tako je recimo nekaj kolegov plačalo:
4 mesece * 30 dni * 12 KN * dolžina
Meni je to malo preveč. Če govorimo o dnevnem vezu za recimo 14 dni je drugo, za 4, 5 ali celo 6 mesecev, pa bistveno preveč... To je cena poštene marine ne pa "gradske rive" brez vsakršnega varovanja.
Ja no, če je tako boš pač moral potrpeti z njim. Saj mogoče se poštekata ampak poznam najmanj 10 ljudi, ki se je "spičlo" z njim, sam sem se tudi, dva od teh sta pa tudi kolega... Očitno pa nekateri kar dobro shajajo... Smo pač različni ljudje. Hvala bogu... Sam grem rajši tam, kjer me je lastnik vezov vesel in že odpira prvo pivo, ko me vidi.
LP
4 mesece * 30 dni * 12 KN * dolžina
Meni je to malo preveč. Če govorimo o dnevnem vezu za recimo 14 dni je drugo, za 4, 5 ali celo 6 mesecev, pa bistveno preveč... To je cena poštene marine ne pa "gradske rive" brez vsakršnega varovanja.
Ja no, če je tako boš pač moral potrpeti z njim. Saj mogoče se poštekata ampak poznam najmanj 10 ljudi, ki se je "spičlo" z njim, sam sem se tudi, dva od teh sta pa tudi kolega... Očitno pa nekateri kar dobro shajajo... Smo pač različni ljudje. Hvala bogu... Sam grem rajši tam, kjer me je lastnik vezov vesel in že odpira prvo pivo, ko me vidi.
LP
Malinska
Jaz mam privez - celoletni v Malinski Pa z njim kr dobr sodelujem Zdajle so nabavl nov ponton tako da je luka še bolj zaščitena pa privezov bo več je pa res da je poleti bla polna do zadnjega kotička. Men se zdi da je nasproti marinam dosti bolj poceni Proti punatu glih polovico. Je pa da z takimi morš znat k je nataknjen mu ne hod bliz pa zmeri more met on prav
Men je v redu cel let mam elektriko neomejeno pa vodo tko da sem tud pozim dostkrat dol
Drgač če pa kerga interesira privez na boji se zna kej najdet tud v Omišlju.
Pa lep morski pozdrav jutr grem vohat morski zrak
Marjan
Pa lep morski pozdrav jutr grem vohat morski zrak
Marjan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti