Pomoč "E kategornika"

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Hobofob
Višji štabni praporščak

Pomoč "E kategornika"

OdgovorNapisal/-a Hobofob » So Maj 07, 2011 17:43

Pozdravljeni,

V petek, 20. 5., bi moral v popoldanskih urah peljati nov 5.5 meterski bowrider Four Winns H180 iz Ljubljane proti Puli. Čoln bo registriran v SLO in bo prvič šel "preko meje".

Zaradi lastne neumnosti sem seveda spregledal dejstvo, da ima moj BMW X1 NDM 2160 kg, kar v kombinaciji z NDM prikolice vsaj 1500 kg pomeni, da rabim E kategorijo. Tudi če bi si sposodil lažji avto, sem glede na novi hrvaški zakon brez E kategorije v prekršku ...

Moja prošnja je sledeča - a gre mogoče kdo, ki ima E kategorijo, tisti dan v mojo smer? Oziroma če bi mi ga kdo pomagal spraviti vsaj čez mejo, ker se moja pot lahko konča že tam? :)

Hvala za ideje :)
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » So Maj 07, 2011 18:50

kaj ni lažje po morju,
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » So Maj 07, 2011 20:52

jaz imam E kat. in takrat ne grem v tvojo smer :mrgreen:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Maj 09, 2011 14:45

Tole bo mal težje. Če bi se mal prilagodil, bi šlo lažje. Mam "E", ampak tako, kot večina ne grem glih takrat v to smer. Sem pa v preteklih 14 dnevih šel dol vsaj 5 krat. Zadnjič včeraj ( do Valkanele).
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
urosr
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a urosr » Po Maj 09, 2011 16:43

Si prepričan da za nas EU velja njihov zakon, ker sem prebiral nekaj na spletu, in so hrvatje pisali, da so njih policaji zaj***** čehov pa ne?

Pa še to, jaz sem 14dni nazaj peljal čez mejo prikolico 1750kg NDM moje vozilo pa ima NDM 2150kg, res pa je da imam izpit B z kodo 96, torej lahko peljem skupno NDM 4250kg, pa me še vprašal ni policaj kako pa kaj.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 10, 2011 07:33

Ko te bo vprašal, pa ne boš imel bo prepozno.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » To Maj 10, 2011 10:17

urosr napisal/-a:Si prepričan da za nas EU velja njihov zakon, ker sem prebiral nekaj na spletu, in so hrvatje pisali, da so njih policaji zaj***** čehov pa ne?

Velja jurisdikcija države v kateri se nahajaš :!: , pa je to CRO, USA, ali Afganistan :D
Drugo pa je toleranca do tujcev, ki jo lahko upoštevajo iz raznoraznih vzrokov.....
Če smo iz EU, potem veljajo predpisi za celo EU - CRO pa bo morala oz. v glavnem je že, pred vstopom zakonodajo uskladiti..
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Maj 10, 2011 14:09

Saj nima veze EU ali hrvaška, saj ga lahko že 100m od doma ustavijo policisti in dobiš kazen da te mine. Na hrvaškem je po moje več možnosti da prideš brez kazni skozi oz. za nižjo kazen.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
Kiky
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a Kiky » Sr Maj 11, 2011 02:53

Morjeplovci da ustrelim malo off topic;tisti ki ste opravljali izpit e k b kako to poteka? kaj moraš samo par ur opraviti in izpit al kako in koliko stane 1 ura vožnje?
Se odločam da bi tudi jaz to opravil ma je časa bolj malo.

Hvala in lp
LP Kiky

MORJE JE ZDRAVILO ZA DUŠO!!!!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Maj 11, 2011 04:43

@Kiky...

Opraviti moraš zdravniški pregled, 22 ur CPP in izpit...
Po "lanskem" novem zakonu je tako, da 7 ur ni vec dovolj
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Sr Maj 11, 2011 07:10

Lahko greš pa naredit unega ki je do 4250kg. Narediš 10 ur, brez CPP, brez zdravniškega. Ok izpit na koncu vseeno delaš. Jest sem se glih na tega zdej prijavil.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Sr Maj 11, 2011 09:15

goahead napisal/-a:Lahko greš pa naredit unega ki je do 4250kg. Narediš 10 ur, brez CPP, brez zdravniškega. Ok izpit na koncu vseeno delaš. Jest sem se glih na tega zdej prijavil.

Daj povej malo več o tem (mislim da je to neka koda 92 ali nekaj takšnega?) , saj sem jaz lani spraševal, pa sem dobil odgovor, da je potrebno vse; CPP, nekaj ur vožnje in zdravniški,...
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » Sr Maj 11, 2011 09:54

glens napisal/-a:
goahead napisal/-a:Lahko greš pa naredit unega ki je do 4250kg. Narediš 10 ur, brez CPP, brez zdravniškega. Ok izpit na koncu vseeno delaš. Jest sem se glih na tega zdej prijavil.

Daj povej malo več o tem (mislim da je to neka koda 92 ali nekaj takšnega?) , saj sem jaz lani spraševal, pa sem dobil odgovor, da je potrebno vse; CPP, nekaj ur vožnje in zdravniški,...

Če si prepričan, da ne boš imel kakšnih naknadnih želja je to v redu...
Jaz vseeno mislim da je bolje opraviti pravi E k B... saj gremo počasi iz krize in enkrat bo želja po malo večjem čolnu, potem pa je potreba po malo večjem avtu in hitro si preko 4250 kg NDM...
Vložiš malo več "sovdov" pa obnoviš CPP (ne škodi) pa si miren dokler ne bodo želje presegle 7500 kg NDM :D .
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Sr Maj 11, 2011 11:43

Se popolnoma strinjam s tvojimi trditvami. Tudi sam sem ze pomislil na to. Kadar bodo pa želje presegle 4250kg, bo pa takrat barka že v marini. Že zdaj razmišljam o tej potezi, pa sem komaj na 6,20m. Mogoče drugo leto. Tako, da za enkrat mislim, da sem se pravilno odločil.
MARKO1977
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MARKO1977 » Sr Maj 11, 2011 22:58

Trenutno opravljam B+ E kategorijo. na začetku me je pri plačilu kar malce ujezilo, saj moraš odšteti kar nekaj evričkov.
Sedaj pa sem pri predavanju CCP-ja kar zadovolen, saj ne boste verjeli koliko se je zakon spremenil.
- vožnja E kategorije, označba prevoza,

A ste vedli da z novim zakonom je potrebno pri lahkem priklopniku ali polpriklopniku imeti v zimskem času zimsko opremo ?

A ste vedli da pri odklonitvi alkotesta ali kakega drugega testa avtomatično presežeš 18 točk ?
A ste vedli da polpriklopnik mora imeti profil gume 2mm in ne kot avto 1,6mm

Skratka vsaki dan našega predavatelja presenečamo z dodatnimi vprašanji...

Smo pa se tudi nasmejali ko je eden od kandidatov komentirav nov zakon o spremembi veljavnosti vozniškega dovolenja iz 80 na 70 let ." A potem ne smemo potrditi pokojninske reforme ?"
Moje osebno mnenje je da bi država morala brezplačno zagotoviti obnovo CCP-ja in varno vpožnjo na 10 let. saj stem mislim da starejši ljudje ( ne me slabo razumet ) obnovili prometne znake.

Potrebno se je balce zamisliti..... A lahko iz topa istrelimo kaj pomeni " zagledamo dva varnostna trikotnika na vozišču ?"
Menim da 80 %voznikov ne ve.

Skratka svet je tako naravnan da mora biti delež umrlivosti tudi iz naslova prometnih nesreč.
Saj če bi svetovno vodstvo " drugega izraza ne vem " pritisnilo na proizvajalce avtomobilov in vgradilo GPS naprave ter povezalo na avtomobilski računalnik, bi si upal trditi da skupaj z senzorjem alkotesta na vozilu zagotovili CCA 90 prometnih nesreč s smrtnim izidom manj.
Seveda ne vgradijo saj zavarovalnice bi propadle,avtomobilska industrija tudi, kleparska da ne govorimo,prav tako tudi bolnišnice in pogrebni zavodi.............

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov