Seatow članstvo. Vas zanima?

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Marko67
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marko67 » So Feb 02, 2008 21:38

Tale text na začetku dodajam Administrator:

No začelo se je z zanesljivostjo motorjev v drugi temi, potem sem jaz napisal naslednje:
Mogoče še najboljša varianta je Seatow članarina in imaš rešen support z njihove strani. Če kaj crkne pokličeš in fantje pridejo popravit ali pa te odvlečejo v prvo luko. Če zmanjka goriva ti ga pripeljejo... Mislim, da je to kar dobra varianta in precej cenejša od dodatnega motorja.

In ker se je tema razvila, sem jo razdelil v novo temo... Torej sedaj sprašujemo, če vas je več, ki bi vas zanimale usluge Seatow ekipe. Jaz to tretiram kot neko dodatno zavarovanje, ki ob problemih lahko pride še kako prav.

Administrator
-----------------------------------------------

ta pomoč je podobno kot AMZS na cesti

več http://www.seatow-croatia.hr/

ali je kdo to že koristil

lp Marko
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Ne Feb 03, 2008 14:40

Admin, ali so tisti "rumenčki" rumen gumenjak in dva suzija na Krku.
LP Jezuit
Marko67
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Ne Feb 03, 2008 20:09

jezuit napisal/-a:Admin, ali so tisti "rumenčki" rumen gumenjak in dva suzija na Krku.
LP Jezuit

sem najdu še nekaj strani

http://www.ikorcula.net/index.php?optio ... d=88888910

http://www.vjesnik.com/pdf/2005%5C08%5C04%5C21A21.PDF

http://www.crotalk.com/modules/news/art ... oryid=1119

lp Marko
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Ne Feb 03, 2008 20:51

Hvala ti "čoln", ful si se potrudil. Upam, da jih čim manj rabim(o)!!
LP Jezuit
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Ne Feb 03, 2008 20:56

Uf napačno sem napisal pseudonim coln se opravičujem.
LP jezuit
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 03, 2008 22:03

jezuit napisal/-a:Admin, ali so tisti "rumenčki" rumen gumenjak in dva suzija na Krku.
LP Jezuit

Ja to so tisti rumeni frajerji s Suzami na krmi. :D
Sedaj, ko sem bil v Düsseldorfu sem se pogovarjal z enim od vodilnih ljudi pri Seatow v Evropi. No namen je bil, ker se mi dopade varianta, da bi se recimo skupinsko včlanili preko Morjeplovca... No če vas je več, ki vas bi članstvo zanimalo, se bom poskusil zmenit! Cena je 140 EUR/leto, bi pa dobili nekaj popusta, vendar ne pričakovat preveč...
Javite...

LP
jezuit
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a jezuit » Ne Feb 03, 2008 22:13

Kar se mene tiče admin imaš že enega člana. Odpri novo temo in videl boš kakšen bo odziv. LP Jezuit
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Feb 03, 2008 22:30

Evo nova tema je odprta! Sedaj pa da vidimo, koliko je dejansko interesentov. Naj povem, da je zadeva interesantna predvsem za lastnike malenkost večjih plovil, ki zaplujete tudi kam dlje od obale. Torej uporabno je nekje nad 6 metrov dolžine, tisti ki pa imate manjše čolne, vam bo verejtno brez veze dati 140 EUR za nekaj, kar ne boste nikoli rabili...

LP
pu
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pu » Po Feb 04, 2008 06:41

Pozdravljeni!

Ja, to bi bila zelo zanimiva ugodnost za člane!

Me pa nekaj zanima, podane so klicne številke na mobilne telefone in seveda 16 kanal, če imaš postajo.
Kako pa je potrebno javiti svoj položaj, če nimaš GPS-a? Karta?
Mislim da tam lahko odčitaš samo približno,...(morski tokovi, veter,...) Od javljanja pozicije, če jo lahko določiš, pa do prihoda ekipe (sigurno traja cca 1 uro, če so nekje blizu, če pa v matični bazi?) se lahko pozicija nezgode močno spremeni. Verjetno jim je potrebno podati tudi kaj je tažava?

Skratka, zanima me kaj je potrebno podati ekipi, ki te pride reševat, kolike imajo predvidene reakcijske čase in kje imajo baze?

LP
PU
Marko67
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Marko67 » Po Feb 04, 2008 17:16

tudi jaz sem kandidat,

gre za psihološko varnost ko je zraven žena ,otroci

lp Marko
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 04, 2008 22:05

Poglej Pu. Če imaš manjši čoln brez GPS opreme, boš zagotovo plul blizu obale in vedno vedel kje si. Če pa gre za malce večjo barko in jo ubrišeš malo bolj na odprto, pluješ men večjimi otoki, pa imaš zagotovo na barki GPS. In ne samo enega! Eden je pač vgrajen, ponavadi imajo vsi zraven še kakšnega poceni ročnega med opremo barke... No boljši mobiteli že danes premorejo GPS... In če vso to čudo elektronike odpove, si kot skipper barke dolge 10 metrov ne predstavljam, da ne bi vedno natančno vedel kje sem. Pač uporabljaš karte, azimute, če pa si kak svetovni popotnik preko oceanov, pa nebesna telesa in spet lahko izračunaš kje si...
Baz je na jadranu trenutno 5, bodo pa se še razširili. Zagotovo te v jadranu v roku ene ure najdejo, no če si res nekje na najdaljši točki, mogoče uro in pol. Vem da je to dolgo, vendar pomoč vseeno pride, in to brezplačna! Želim vam samo, da bi jo čim manj potrebovali...

LP
pu
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pu » To Feb 05, 2008 06:28

Vse to drži, admin. Vendar me je zanimalo kakšne pogoje navajajo pri iskanju. Sigurno so navedeni kaki pogoji, kakšen obseg je v tej ceni. Na njihovih spletnih straneh to ni navedeno.

Dvomim, da je dovol, da samo poveš sem v tem in tem zalivu,... kaj pa šele nekje na odprtem, ko se ti lahko ob močnem vetru in toku kaj hitro zgodi da si v eni uri daleč stran od točke javljanja. GPS je postal danes že nekaj običajnega na vsaki barki, samo kaj ko ti tudi tisti za nekaj 10K Evrov odpove, potem pride pa v poštev samo kompas in karte. So pa redki da imajo dva GPS-a na barki. Govorim iz lastnih izkušenj.

Nobena težava ni v lepem vremenu, podnevi. V sezoni se vedno kdo najde da pride mimo v pičle pol ure in te odvleče do obale (jadran je izredno majhen), kaj pa če te doleti nevihta, ponoči?

Res, dobro bi bilo vedeti kaj so pogoji in kaj je zajeto v tej ceni.

LP
PU
Marko67
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Marko67 » To Feb 05, 2008 07:26

res bi bilo dobro vedeti še za drobni tisk, ki na njihovi strani ni omenjen
in kolikokrat ti nudijo to uslugo brezplačno

lp Marko
pu
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a pu » Sr Maj 14, 2008 13:13

Pozdravljeni!

Sezona se bliža in ta tema bo kmalu postala zanimiva.
Ali ima kdo kaj več informacij o tovrstnih uslugah na jadranu?

Drobni tisk, kako so odzivni, kontakti,.....

Hvala !

LP
Andrej
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Če Jul 31, 2008 15:32

Super zadeva, žal sem Seatow našel šele zadnjič po detajlnejšem prebiranju foruma. Mislim, da je potrebno najprej plačati članarino za 1 leto po predhodni proučitvi njihovih uslug. Na internetu izgledajo impresivni. Morda ne bi škodila informacija, če je že kdo od članov foruma koristil njihovo pomoč !

Lp in varno plovbo!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti