vez v Rovinju

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

vez v Rovinju

OdgovorNapisal/-a glens » Če Maj 19, 2011 10:47

Pozdravljeni!

Zanimame, če ve kdo za kakšno vrjanto za vez v Rovinju oz v bližini. Glede na to, da imam doma razkopano pasaro, ki letos vrjetno še ne bo videla morja, se bom poleti podil z gliserjem Dargo fiesta 540.

V Rovinju imam svoj vez, vendar je stvar v tem, da ima pasara HR registracijo, Fiesta pa SLO. Ker sem na forumu bral, da bojo letos poostrili nadzor (tujec v marino), me zanima, kje bi se dalo v Rovinju zrihtat vez na tak način, da ko pridem dol, dam čoln v vodo, ga imamo potem teden dni na vezu, nato pa ga peljem na parcelo na vikend in tako nekaj krat na leto. Takšno sem imel navado tudi s pasaro.
Zadevo pa bi rad imel urejeno, ker ne želim imeti problemov z oblastmi.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 19, 2011 13:05

naredi si eno hrvaško registracijo za čez, pa imej na komunalnem vezu :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Če Maj 19, 2011 15:20

Pa saj bo vrjetno na koncu res tako :D

Ma sedaj pa resno, pač rad bi imel vse lepo po regelcih in me zanima, če mogoče kdo ve, ali je tam kje v tistih kampih možen privez tako za nekajkrat za kak teden. Zaželjeno bi bilo kje v kamu polari, vilas robin, veštar, lahko pa tudi na tisto stran proti limskemu kanalu. Pač tu nekje v bližini rovnja, rako, da se da z avtom zraven, ker v Rovinju je katastrofa s parkingom.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 19, 2011 21:38

Svetujem ti da obrneš GSM in pokličeš po kampih in vprašaš, potem pa nam zaupaj rezultat :D
Sicer pa je ponekod tako, da če nisi gost kampa, potem ne dobiš veza...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Če Maj 19, 2011 22:14

Tex napisal/-a: ...sicer pa je ponekod tako, da če nisi gost kampa, potem ne dobiš veza...

Saj v tem je problem, ker nisem gost kampa in pomoje ne bom dobil kje kar tako veza. Sem misli, če mogoče kdo na forumu ve za kako varianto oz. koga je treba poklicat, da se zadeva uredi.
Seveda pa ne pričakujem, da bo vez zasonj, da ne bo slučajno izpadlo, kot da iščem neke krivine in se hočem izognit plačilu. Želim, da bi bilo vse lepo legalno, saj lahko nelegalno vežem tudi na svoj vez, vendar ne želim kakšnih nevšečnosti.
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Maj 20, 2011 22:18

Kaj tes nihče ne hodi v bližino rovinja, da bi nam povedal, kako ima urejen vez?
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Maj 21, 2011 16:13

V AC Polari sem bil kar nekaj let redni gost.Tukaj je urejeno tako z privez, da si se potopil, našel primerno utež v morju , si gor zvezal svojo bojo, in ta vez je bil tvoj dokler si bil tam.Je pa tudi možnost da si vzel bojo od campa, nekaj je bilo za plačat in si imel vse urejeno.Videl sem tudi ljudi, ki so prišli z plovili in bili nekaj dni na boji, koristili wc-je od kampa.....skratka niso bili prijavljeni v kampu.
Mislim, da tukaj nebi bil problem se vezat.Prideš z plovilom, se potopiš, najdeš utež, gor bojo in že koristiš morje.

Če pa slučajno pride do kakega sranja z plovilom (kar se je zgodilo ravno meni v tem kampu) in ugotovijo da nisi gost kampa potem pa nevem kako se ta stvar izteče :?
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » So Maj 21, 2011 18:55

bolid napisal/-a:Če pa slučajno pride do kakega sranja z plovilom (kar se je zgodilo ravno meni v tem kampu) in ugotovijo da nisi gost kampa potem pa nevem kako se ta stvar izteče :?

No in kako se je to izteklo za tebe in kaj je pravzaprav bilo?
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Maj 21, 2011 19:05

glens napisal/-a:No in kako se je to izteklo za tebe in kaj je pravzaprav bilo?

Preberi si
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... potopljene
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » So Maj 21, 2011 19:20

A to je bolilo tvoje plovilo,. Sem spremljal temo, vendar mi sploh ni kapnilo, da bi stvari povezal.
Mislim svašta, kaj vse se živemu človeku pripeti. Drugače pa zaradi takšnih stvari hočem imeti privez urejen, ker če ga dam na svojega, bom vsak dan s stahom gledal, če čoln še pluje.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Maj 21, 2011 19:52

Rešitev za miren spanec je samo FUL KASKO :!: Pa še tle imaš lahko sitnosti :cry:
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Maj 27, 2011 17:16

A kakih koncesionarjev pa ni v bližini Rovinja, kjer se pobere cca 10-20 kun/m/dan, kot je to navada južno od istre? Naprimer, v baški sem včasih se tudi vezal in je lani mislim da bilo 15kun/m/dan. A je kaj v tem stilu tudi v okolici Rovinja?
springer

OdgovorNapisal/-a springer » To Jun 07, 2011 20:49

v vilasu imaš privez za cca 20-30 kun na dan, lahko te dajo na bojo in te nato oni brezplačno vozijo do čolna in nazaj
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » To Jun 07, 2011 21:02

Kje v vilasu pa? A so postavli boje tam med dvema pomoloma, ki sta spodaj na linku in ali moraš biti v kampu, da lahko imaš tam čoln?
Pa cena je tudi nekam zasoljena, je pa vseeno bolje to kot pa nič :D .

Pa hvala za pomoč, še več takšnih :D

Še link: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=45.0 ... 1&t=h&z=18
Uporabniški avatar
glens
Admiral

OdgovorNapisal/-a glens » To Jun 28, 2011 13:41

Še vedno nimam kakšne pametne variante za privez v Rovinju.

Prosim za pomoč, ker se dopust naglo približuje.

Kje pa potem ostali vežete plovila v okolici Rovinja? A nihče ne hodi v Rovinj na dopust z barko?

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov