nakup vozniškega
Moderatorji: moderator2, moderator
nakup vozniškega
Danes sem imel zadnji tečaj sedaj čakam na rok, ki bo v kopru,pa mi je eden ponudil vozniško za 100 e.Zdj me pa zanima če je res da ima polovica kupljenih voznišk na moirju?Pa če je res takšena vozniška vpisana v primeru preverjanja.ali lahko sploh na hrvaškem preverijo evropsko vozniško?ne vem zakaj kopujejo tolk te vozniške ker pa je čist izi se za naučit pa še koristno je...
Re: nakup vozniškega
tim napisal/-a:Danes sem imel zadnji tečaj sedaj čakam na rok, ki bo v kopru,pa mi je eden ponudil vozniško za 100 e.Zdj me pa zanima če je res da ima polovica kupljenih voznišk na moirju?Pa če je res takšena vozniška vpisana v primeru preverjanja.ali lahko sploh na hrvaškem preverijo evropsko vozniško?ne vem zakaj kopujejo tolk te vozniške ker pa je čist izi se za naučit pa še koristno je...
Tistemu, ki ti ponuja izpit za 100€ povej, da uradnega in pravega narediš za nekaj malega več. Poleg tega ti nobenih 100€ ne bo nadomestilo znanja in pa še posebej slabe vesti...
Le pojdi na zagovor in ne bluzi s preprodajalci
Green to green or red to red, safely go ahead!
Glede na to da listino o usposobljenosti za voditelja čolna praviš vozniški izpit ti svetujem da ga raje naredi in to s tečajem, ni panike na odprtem morju ko ni nobenega in je mirno morje in dovolj globoko.
Problem nastane ko ti kao kar naenkrat zapiha od nekje....
Jaz sem hrvaškega kupil ker sem ruknil na našem(ja jebi..ga nisem karte niti pogledal med učenjem in nisem šel na tečaj) a se mi je mudilo na dopust in ni bilo časa še za en termin a sem takoj ko sem lahko nadudlal(tomi hvala za pomoč na kartah) in šel narediti našega.
Problem nastane ko ti kao kar naenkrat zapiha od nekje....
Jaz sem hrvaškega kupil ker sem ruknil na našem(ja jebi..ga nisem karte niti pogledal med učenjem in nisem šel na tečaj) a se mi je mudilo na dopust in ni bilo časa še za en termin a sem takoj ko sem lahko nadudlal(tomi hvala za pomoč na kartah) in šel narediti našega.
Ja itak da ga bom naredu, sm bil na predavanjih ter skoraj vse vem sam lučke se naučim pa vozle..zanima pa me ali te kupljene vozniške tudi vpišejo v register,ker za tasta ki ima 50l pa vrjamem da ga bo teško naredil zato bi mu ga kupil.tast bo tud šel na predavanja sam nauču se pa ne bo detajlov,da bi ga naredu...Vsekakor pa tega ne odobravam!!!!!
Kupljen izpit je zakonsko enakovreden tistemu, ki ga opraviš s predavanji in testom... In zakaj tast ne bi mogel opraviti izpita? Pri 50 letih ne funkcionira več? Potem tudi za na morje ni. Detajli so tisti, ki so najpomembnejši. Motor zna vžgat vsak, ki ima v roki dovolj motorike da obrne ključ, detajli kot npr pravilno sidranje, poznavanje vetrov itd itd so pa tisti, brez katerih ne moreš na morje.
Grega295 napisal/-a:Tex napisal/-a:Jaz imam pa kupljenega, pa je super !
A kdo prodaja se za GMDSS al kako že je ?
Škoda, da se še za srednjo šolo ne da kupit spričevala, a ne?
ja seveda, kar vse po vrsti kupi pa se potopi na vodi
ne odobravam nakupa kakeršnekoli listine
če bi bilo po moje bi moral vsak pred odhodom na morje in skupaj z teorijo opraviti praktični del na vodi
Tex napisal/-a:Jaz imam pa kupljenega, pa je super !
A kdo prodaja se za GMDSS al kako že je ?
Hej Tex, brez zamere, ampak uživaš čin admirala, pa daješ take nasvete, ki niso vredni pol šalce slane vode in za povrhu še začetnikom, sorry
Daj, saj verjamem, da si verjetno hotel izpast frajer, ampak tole se mi zdi pa približno tako, kot bi pubertetniuku svetoval, naj si kupi izpit za motor in potem gre probat, do kolk si upa pognat... Ker bo itak to naredil, ti se mu boš pa pol smejal, ko ga bodo reševalci pobiral, al kaj???
Če si se pa zajebaval, potem pa sorry za kritiko, ampak v tem pisanju nisem razbral nobene zajebancije, res ne...
lp
Green to green or red to red, safely go ahead!
Fantje, ok, da me ne boste še naprej pljuvali
ali pač...
Ne želim izpadat nikakršen frajar, toda....
Izpit sem naredil tako kot ostali, v Kopru, in imam uradno opravljenega ! Pravim,da sem ga kupil, saj sem ga plačal,pravim pa,da sem ga kupil, ker oprostite, če se je pa kdo naučil navtičnih veščin in stvari,ki jih potrebuješ kot (pomorščak,kapitan,mornar, ne vem kaj naj napišem)
Pri izpitu za vozilo te dejansko naučijo to stvar uporabljati,kaj pa pri navtiki ? Plačaj pa vozi,pa se potopi !
Če opraviš izpit, in nekaj let ne pluješ, takoj polovico pozabiš (pa ne mi sedaj govorit,da ni res)
Je pa največja svinarija, pri opravljanju izpita za plovilo, da te un pajac tam jebe o motoroznanstvu,(me zanima kaj bi on storil,če bi mu počakal en motor,svečko bi menjal, pa razliko med dvotaktnim in štiritaktnim motorjem bi tulil sredi morja)tudi tisti pri kartah so packi ( res je ,da so potrebne, in je prav da jih znamo uporabljat, vendar, danes smo leta 2011 in vsak majmun že lahko kupi GPS in tudi ga !
Edina pametna stvar je signalizacija, in uporaba vrvi,pa še kaj se najde, ampak to pa pozabiš, če ne uporabljaš !
Torej fantje kje je fora izpita, ki je praktično KUPLJEN in ne OPRAVLJEN !
Strinjam se, da bi morali imeti tudi praktično stvar, pa tudi če je z 3 metrskim guminjakom !
vidim, je pa itak več kot polovica takih, ki ima opravljen izpit, pa se ne zna sidrat,naprej pa raje ne bom...
In ja, če bi se še enkrat odločal za izpit, bi ga najverjetneje kupil, in sam predelal čtivo, katero pa je dobro napisano v skriptah !
Ne želim izpadat nikakršen frajar, toda....
Izpit sem naredil tako kot ostali, v Kopru, in imam uradno opravljenega ! Pravim,da sem ga kupil, saj sem ga plačal,pravim pa,da sem ga kupil, ker oprostite, če se je pa kdo naučil navtičnih veščin in stvari,ki jih potrebuješ kot (pomorščak,kapitan,mornar, ne vem kaj naj napišem)
Pri izpitu za vozilo te dejansko naučijo to stvar uporabljati,kaj pa pri navtiki ? Plačaj pa vozi,pa se potopi !
Če opraviš izpit, in nekaj let ne pluješ, takoj polovico pozabiš (pa ne mi sedaj govorit,da ni res)
Je pa največja svinarija, pri opravljanju izpita za plovilo, da te un pajac tam jebe o motoroznanstvu,(me zanima kaj bi on storil,če bi mu počakal en motor,svečko bi menjal, pa razliko med dvotaktnim in štiritaktnim motorjem bi tulil sredi morja)tudi tisti pri kartah so packi ( res je ,da so potrebne, in je prav da jih znamo uporabljat, vendar, danes smo leta 2011 in vsak majmun že lahko kupi GPS in tudi ga !
Edina pametna stvar je signalizacija, in uporaba vrvi,pa še kaj se najde, ampak to pa pozabiš, če ne uporabljaš !
Torej fantje kje je fora izpita, ki je praktično KUPLJEN in ne OPRAVLJEN !
Strinjam se, da bi morali imeti tudi praktično stvar, pa tudi če je z 3 metrskim guminjakom !
vidim, je pa itak več kot polovica takih, ki ima opravljen izpit, pa se ne zna sidrat,naprej pa raje ne bom...
In ja, če bi se še enkrat odločal za izpit, bi ga najverjetneje kupil, in sam predelal čtivo, katero pa je dobro napisano v skriptah !
Nazadnje spremenil Tex, dne So Jun 18, 2011 20:47, skupaj popravljeno 1 krat.

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Ma ne nism dobr razlozu...Sm hoto rečt da on itak nikol nebi brez mene vozu.To bi bilo kak dan bi vozu v 10 dneh pa ful kumplicera da nima izpita...Itak meni osebno so bila predavanja zelo koristna ter so skoraj nujno potrebna,ki bi jih vsak moral opravljati kljub temu da ima kupljen izpit..Exorcist napisal/-a:Kupljen izpit je zakonsko enakovreden tistemu, ki ga opraviš s predavanji in testom... In zakaj tast ne bi mogel opraviti izpita? Pri 50 letih ne funkcionira več? Potem tudi za na morje ni. Detajli so tisti, ki so najpomembnejši. Motor zna vžgat vsak, ki ima v roki dovolj motorike da obrne ključ, detajli kot npr pravilno sidranje, poznavanje vetrov itd itd so pa tisti, brez katerih ne moreš na morje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti