garmin-hitrost
Moderatorji: moderator2, moderator
-
Bouges Nina
- Admiral
garmin-hitrost
Pozdravljeni,
imam eno butasto vprašanje, pa me vseeno zanima za znoret. Naša barčica po podatkih testa motonavis premore s 115 KM motorjem 29 vozlov. OK. Ampak Garmin (nov in nova kartica) pa nam kaže 40-43 pri glisiranju. Če poskušamo po Garminu pluti 20-25, barka "rije". Zdaj pa tisto vprašanje, ki bo butasto. Ali morda Garmin (421S) kaže km/h ali kn/h???? Ker smo pridni in se v Pašmanskem kanalu držimo omejitve 10 - nečesa in to res nikamor ne gre.
HVALA!
imam eno butasto vprašanje, pa me vseeno zanima za znoret. Naša barčica po podatkih testa motonavis premore s 115 KM motorjem 29 vozlov. OK. Ampak Garmin (nov in nova kartica) pa nam kaže 40-43 pri glisiranju. Če poskušamo po Garminu pluti 20-25, barka "rije". Zdaj pa tisto vprašanje, ki bo butasto. Ali morda Garmin (421S) kaže km/h ali kn/h???? Ker smo pridni in se v Pašmanskem kanalu držimo omejitve 10 - nečesa in to res nikamor ne gre.
HVALA!
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
No lepo, da se je uredilo in si vse našla...
Ob tem pa pripomba za vse, ki tole berete!!!
Hitrost je lahko izražena v:
1. [km/h] - kilometer na uro
2. [mph] - miles per hour (kopenska milja na uro!!!)
3. [Kn] - vozel ali navtična milja na uro
Oznaka je samo vozel in nikakor ne more biti "vozel ne uro"!!! To ne obstaja, 1 vozel, ki ga zapišemo kot [Kn] je isto, kot 1 navtična milja na uro, ki jo lahko zapišemo kot [NM/h].
Jasno?
Ob tem pa pripomba za vse, ki tole berete!!!
Hitrost je lahko izražena v:
1. [km/h] - kilometer na uro
2. [mph] - miles per hour (kopenska milja na uro!!!)
3. [Kn] - vozel ali navtična milja na uro
Oznaka je samo vozel in nikakor ne more biti "vozel ne uro"!!! To ne obstaja, 1 vozel, ki ga zapišemo kot [Kn] je isto, kot 1 navtična milja na uro, ki jo lahko zapišemo kot [NM/h].
Jasno?
-
Bouges Nina
- Admiral
NEEEEEEEEEEE!!!!
Pusti ti pri miru tiste kopenske milje!!! To na barki nima kaj iskat!!! Razen na ameriških jezerih, pa na čolnih ameriškega porekla (tudi na mojem) je brzinomer v mph, vendar ga nikoli ne pogledam...
Če piše Kh, je to skrajšano za km/h. Ti pa najdi Kn in bo OK.
Najdeš pa v meniju, tam bo pod enotami nastavitev:
Nautical miles, Knots, Meters.
To pomeni, da so razdalje v navtičnih miljah, hitrosti v Kn (vozlih), globine pa v metrih!!!
Na voljo imaš verjetno še tisoč drugih kombinacij, vendar za plovbo po Jadranu bo prava samo ta!
Pusti ti pri miru tiste kopenske milje!!! To na barki nima kaj iskat!!! Razen na ameriških jezerih, pa na čolnih ameriškega porekla (tudi na mojem) je brzinomer v mph, vendar ga nikoli ne pogledam...
Če piše Kh, je to skrajšano za km/h. Ti pa najdi Kn in bo OK.
Najdeš pa v meniju, tam bo pod enotami nastavitev:
Nautical miles, Knots, Meters.
To pomeni, da so razdalje v navtičnih miljah, hitrosti v Kn (vozlih), globine pa v metrih!!!
Na voljo imaš verjetno še tisoč drugih kombinacij, vendar za plovbo po Jadranu bo prava samo ta!
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti