S 1.7.2011 se ukinja mejni prehod Izola

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

S 1.7.2011 se ukinja mejni prehod Izola

OdgovorNapisal/-a andrejv » Če Jun 30, 2011 14:35

Tole PR sporočilo je ravno padlo v moj mailbox:

Zaradi majhnega prometa in neustrezne infrastrukture za delo mejnih organov se z jutrišnjim dnem ukinja mejni prehod za mednarodni morski promet Izola (Isola).

Vlada je 16. junija 2011 sprejela sklep, da se izda Uredba o spremembi Uredbe o določitvi mejnih prehodov za mednarodni in meddržavni promet Republike Slovenije na zunanji meji Evropske unije, s katero se ukinja mejni prehod za mednarodni morski promet prehod Izola (Isola). Sprememba uredbe je bila objavljena v Uradnem listu RS, št. 47/2011.

Mejni prehod se zaradi majhnega prometa in neustrezne infrastrukture za delo mejnih organov ukinja v soglasju z Občino Izola, ki je upravljavec in vzdrževalec mejnega prehoda. Mejni prehod za mednarodni morski promet Izola (Isola) je namreč "sezonski" mejni prehod. Promet potnikov in plovil v mednarodnem prometu je bil na tem mejnem prehodu prisoten le med poletno turistično sezono, tj. julija in avgusta, v ostalem času obratovanja pa na mejnem prehodu tudi več dni ni pristalo nobeno plovilo.

Edina ''večja'' povezava, pa še to občasna, je plovba katamarana – potniške ladje Prince of Venice, ki pluje na relaciji Hrvaška-Slovenija-Italija in nazaj. Policija bo tudi po ukinitvi mejnega prehoda za mednarodni morski promet Izola (Isola) v okviru zakonskih možnosti zagotavljala mejno kontrolo v primeru plovbe katamarana Prince of Venice.

Še naprej pa ostajata 24 ur dnevno odprta mejna prehoda za mednarodni morski promet Piran (Pirano) in Koper (Capodistria), kjer se v primeru prestopa državne meje na morju opravlja mejna kontrola.

Lep pozdrav!

Mag. Vesna Drole
Sektor za odnose z javnostmi

Generalna policijska uprava
Ministrstvo za notranje zadeve - Policija Štefanova 2
1501 Ljubljana
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jun 30, 2011 17:35

Ali z drugimi besedami, "Ko vas je.. morjeplovci! Znajdite se kakor veste in znate."

Racionalizacijo predlagam tudi jaz. Ne odjavljajte in prijavljajte se več v SLO. Plujte prosto, pod svobodnim soncem!
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Jun 30, 2011 18:36

Meni se zdi ta odločitev zelo racionalna in pohvalna, saj res ni neke potrebe, da se plačuje toliko zaposlenih v državni upravi tam, kjer za to ni neke potrebe. Upam, da se bomo racionalno začeli obnašati tudi na drugih področjih državne uprave predvsem tam, kjer zaposleni praktično nimajo kaj delat.

Nazadnje mi je prijateljeva žena povedala, da v eni od uprav manj kot 5% ljudi dela celih 6 ur, ostali pa svoje delo opravijo v pol do ene ure največ ure in pol in nato se nimajo kam dat. Odgovornosti prelagajo en na drugega, da se ne bi preveč izpostavljali in bili tako ob stolček ... in LAHEK ZASLUŽEK. Da to je realnost NAŠE DRŽAVNE UPRAVE.

Ob osamosvojitvi je Školč obljubil, da bomo v samostojni državi administracijo in državni aparat obdržali v tedanjem okviru, vsekakor pa ne več kot z 20.000 zaposlenimi. No danes jih je skoraj 200.000. Upam, da čimprej vse propade, da agonija ne bo tako boleča kot v Grčiji.
LP NT
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Jun 30, 2011 20:18

Bravo NT. Se podpišem pod tvojo izjavo!
Ne vem koliko morjeplovcev dela v javni upravi in ne ciljam na nobenega. A se bo JU vseeno morala strezniti in se zmanjšati, pa čeprav bodo tako nastalo še več brezposelnih. Mogoče se pa preizkusijo v gospodarstvu. :D :D
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jun 30, 2011 20:52

Z vidika morjeplovca bi mi pasalo, da mi sploh nikjer ne bi bilo potrebno pristajat. Dovolj bi bila najava odhoda preko VHF, patrulja na morju pa bi delala štih probe, če je vse ok kar je najavljeno preko VHF. Zaradi mene tudi e-odjava prijava ali kaj podobnega. To bi bila racionalizacija.
Zaposlene iz Izole niso odpustili ampak so jih prerazporedili.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Jun 30, 2011 22:48

Nikola Tesla napisal/-a:Upam, da čimprej vse propade, da agonija ne bo tako boleča kot v Grčiji. LP NT

Si predstavljaš, da pridejo vsi ti ljudje "delat" in z nedelom okužijo še par tistih, ki še delajo.
Rajši si začnem iskat službo v DU, verjetno ne bo nihče okužen :lol:

Mejni prehod v Izoli je bil zadnja leta na dokaj čudni lokaciji in si moral točno vedeti, kje se nahaja. Morda je res najbolje, da se ga ukine.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti