Se ne bi branil takih ohišij, pa seveda nova tehnologija pod pokrovom
http://www.smalloutboards.com/antiques.htm
oldies-goldies
Moderatorji: moderator2, moderator
nuvolari napisal/-a:hm ja teli OMC Cobra ali kateri so, videl sem jih predvsem na starejših barkah. a to so bili motorji pred Mercruiserjem in Volvotom? pa sta ga pol onadva pojedla al zakaj je propadel?
To glih ne bi rekel, da je OMC obstajal pred Volvotom. Tovarna Volvo, je namreč začela z proizvodnjo marine programa že leta 1907.Osnova, je bil motor izdelan v tovarni Penta, katero, je radi finančnih težav, "popapal" Volvo. Od takrat tudi ime Volvo Penta (marine program ).Potem kasneje je V - P, kot osnovo začel uporabljat motorje od Peugeot-a.
LP
nuvolari napisal/-a:hm ja teli OMC Cobra ali kateri so, videl sem jih predvsem na starejših barkah. a to so bili motorji pred Mercruiserjem in Volvotom? pa sta ga pol onadva pojedla al zakaj je propadel?
Tole kar si videl OMC Cobra so bili notranji motorji, ki jih je proizvajal OMC. Jaz pa sem govoril o izvenkrmnih. Johnson in Evinrude sta bila blagovni znamki OMC za zunajkrmne motorje. Zelo so se proslavili v vojaški industriji, kjer so s svojimi "Sea Horse" motorji prepričali marsikatero mornarico, da je uporabljala prav njihove motorje. Tako ima take motorje ameriška vojska, tudi jugo armija jih je imela...
No drugi del OMC, ki je proizvajal Z pogone je popapal Volvo, s česar je nastala noga SX. No tako so švedi vsaj prišli do spodobne noge, saj je bilo tisto njihovo sranje eno pravo "sranje"... No v grupaciji OMC je bilo tudi kar precej proizvajalcev čolnov, ki so nekateri propadli, drugi pa so prešli v last drugih, npr. Genmar... Divizija Johnson/Evinrude, pa je prešla v last Bombardier-a, spet ta pa je po nekaj letih razpadel na sekcijo, ki se ji reče BRP (Bombardier Recreational Products)...
Glede starosti OMC, pa je tako, da če se ne motim, je Evinrude naredil sploh prvi izvenkrmni motor, bilo pa je to v prih letih 20 stoletja, mislim, da 1905 ali pa celo 1903, ne me držat za besedo...
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti