Kdaj dati plovilo v morje ?

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

Kdaj dati plovilo v morje ?

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 22, 2008 19:01

Torej, počasi postaja topleje, kdaj boste dali plovila v morje ?

Jaz razmišljam za ta ali pa naslednji vikend,kaj pa ostali ?
Kako gledate na to, večina to naredi za 1.maj

PS: razmišljal sem da bi pustil na čolnu prižgan oljni radiator z termostatom,kot ima prijatelj na barki, sedaj ko je še hladneje, vendar mi to vsi odsvetujejo.

lp.Tex
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Pe Feb 22, 2008 22:40

Prvi vikend v marcu človek božji a ne veš, da se ribiška sezona pod Kornati pričenja z luci že v začetku ožujka.
Z radiatorjem ga pa ne serji lepo te prosim kje si pa to slišal ? Vsak vikend na barko za vmes pa kilo soli v banček in vse bo suho k poper.

lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » So Feb 23, 2008 01:55

no ko smo že pri vlagi, a to daš kar v posodo sol, ali se dobi- ne vem kje sem vidu da se dobi nekaj posebnega da je prav za na barke da vleče vlago nase. mislim da je bla tud ene vrste sol, pa posoda je zgledala kakor cedilo da je pol vlaga dol kapljala..nekak tako je bilo

in kdaj je najboljše dat pol čoln noter, jaz planiram ga dat v sredini aprila, a je takrat še premraz?
lp
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » So Feb 23, 2008 07:28

Pozdrav!
Zdi se mi in praksa tako kaže, da ne velja biti neučakan glede spusta čolna v morje. V dneh do 1. maja je lahko še veliko slabega vremena z orkansko burjo in potem znajo biti problemi. Pa tudi sicer je bolje, da čoln še kar ostane na kopnem. To pa ne velja za ljudi ki so v pokoju ali imajo kakorkoli veliko časa, da so lahko cele tedne na morju.
Dobro je beilo zapisano glede soli, ki vleče vlago. Tudi sam v čoln že leta dajem v plastično posodo sol (suho , kameno) in stvar deluje dobro. Res obstaja še "ena druga varianta", ki jo uporabljajo firme pri transportu občutljivih strojev čez ocean. sam pa ne vidim potreb po iskanju teh rešitev. Lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Feb 25, 2008 19:59

Jah, to z radiatorjem sem videl pri frendu, to prakticira že nekaj let,pa je vse ok ! (Res da nima ravno majhnega čolna) in zdelo se mi je ok.

Pa saj je slabo vreme lahko tudi po 1.maju, in čoln nam lahko pere tako na kopnem kot v morju ? Nič jaz ga bom kar spustil v petek v morje :) kar bo pa bo.

Kar se pa sušilcev za vlago tiče, pa prodajajo v Mercatorju, ene uporabne,v plastični posodi, ki so tudi zavarovani,da se iz njih voda ne izlije !
Sicer pa je najbolj ekološka zadeva sol :)
nuvolari
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Po Feb 25, 2008 20:42

a pol daš kar v posodo sol noter, pa postaviš v čoln brez da bi se kam odcejalo ali kako?
lp
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Feb 25, 2008 20:48

da,
nuvolari
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Po Feb 25, 2008 21:07

in kako sol se da..čimbolj grobo?
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » To Feb 26, 2008 09:29

Jaz imam na barki odstrnjevalec vlage, ki sem ga kupil v Merkurju. Deluje odlično. Za eno sezono porabim dve ''kaseti'' soli, katero kupim v Merkurju. Prilagam tekst iz Merkurjeve internetne strani.

Odstranjevalec vlage HENKEL, Ceresit Stop

Cena: 10,90 €

Dobava: v dveh delovnih dneh.

Za odstranjevanje vlage, vsebina 500 g. Z odstranjevalcem vlage Ceresit obvarujemo dom pred zidno plesnijo, rjavenjem, madeži in neprijetnim vonjem, ki jih povzroča pretirana vlaga. Uporabite ga lahko v starih stavbah, kleteh, garažah, skladiščih, shrambah in bivalnikih. Primeren je za prostore od 15 do 30 m2, zadostuje pa za približno 5 mesecev, odvisno od vlažnosti in temperature zraka. Za ponovno polnjenje je dovolj le nakup kasete.
Jadranje je odklop
Poročnik fregate
Kraj: Piran

OdgovorNapisal/-a » To Feb 26, 2008 21:56

Tiste male posode z tabletami so namenjene bolj za omare v vlažnih prostotih - tam imajo nekaj učinka. Na barki pa po mojih izkušnjah ne. Moj sosed na barki, ki prihaja tudi pozimi za vikende, si je omislil kamin. Nad gorilnikom si je zložil šamotno opeko iz termoakumulacijske peči in ko to vse skupaj segreje, zapre plin, zapre barko in krasno preživi noč na toplem. Pozabila sem dodati, da pred tem na soncu malo posuši dekce in peno, če pa ni sonca, gre pa na pomol za eno uro na elektriko in ventilator.
Pozdrav,
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Po Mar 24, 2008 14:22

:wink: po moje barka ni barka če ni v vodi. Sam jo dvigam samo za barvanje antifaulinga in menjavo cink anod, pa še te včasih zamenjam kar v vodi. :?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti