FlyFish - Manta Ray tuba

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

FlyFish - Manta Ray tuba

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Sep 08, 2011 23:39

Iscem omenjeno tubo. Ce slucajno kdo pozna, da bi jo kdo prodajal za pameten denar ali če ve kje se jo sploh še da dobiti. Eventuelno bi si jo tudi samo sposodil za nekaj dni.
Imam namreč strašno željo to še letos poskusiti. Kdor mi jo zrihta ga peljem krog :)

http://www.youtube.com/watch?v=wYyu7n1rlKY&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=1T3e949eRyM
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Sep 09, 2011 07:27

A si zavarovan? :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 09, 2011 08:37

janadino napisal/-a:A si zavarovan? :lol:

Me nocejo nikjer vec zavarovati :)
Pa saj si pravzaprav ne morem nic narediti kar si še nisem...

@primusr hvala za linke, na dveh linkih jih ni, na ebayu so. Rabljenega si ne upam narociti iz amerike. Un nov pa stane postnina do nemcije 225€. V Slovenijo mi ne more obljubit da bi mi poslal (pa razumi amrecina).
In potem skupaj pride 1000€, kar pa je malo prevec.

Se mi zdi, da sem kar se googla tice ze vse izrpal. Vprasanje je bolj, ce je komu slučajno kaj pod roke prislo ali celo, da pozna koga, ki jo ima.
Kot sem rekel, bi kupil ali pa samo sposodil za primerno nadomestilo seveda.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Sep 09, 2011 09:08

Pa misliš da ti mašina to potegne?
Če najdeš dam za benc da me potegneš:)
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 09, 2011 09:46

Z eno osebo bi moralo iti. Imam posnetek, ko so vlekli z Yam80 4T in je slo celo z 2ma na tubi, s tem, da jih je bilo se nekaj se mi zdi na colnu. Pri 22kn je tuba ze v zraku, to pa menim, da ne bi smelo biti problema

Dela pa vse popolnoma narobe, prepocasi dodaja gas in tubo premetava, ker ne dobi dovolj hitro vzgona. Da ne da do konca gas se pa vidi po brazdi.

http://www.youtube.com/watch?v=RnBY5WAIQbk

Ce pa letos ne bi slo, bo slo pa drugo leto z 175 100% dobro :)

Cibro saj ves, da bi bilo zate vlecenje gratis! :)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Sep 09, 2011 11:00

jaz jo imam, no upam da še... sem jo pustil pri nekom na morju, ker je to tako ogromna svinarija, da jo komaj nosiš...

Slika

Ampak boš moral jiti kar zelo hitro da bo šlo po zraku, upam da ti bo čoln to potegnil...

PS: kot vem so jih nehali izdelovat, ker so prenevarne... vsaj tisti naš model...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Pe Sep 09, 2011 11:36

Ja, za WEGO KITE od Sportstuffa (USA) je država prepovedala prodajo ker je bilo ogromno zlomov vratov (!) in smrti... Finta je bila v tem, da tuba ni bila namenjea letenju ampak samo vlečenju po vodi; no hitro pa so ekstremisti skapirali da se dvigne če je dovolj moči... Je blo na youtubu kar nekaj posnetkov kaj so delali z njo, očitno pa je bilo tudi dosti nesrečnežev ki so imeli "neželjen" spust in so si pri tem zlomili vrat... Vem da so KITE metali tudi dol iz USA Ebaya zaradi odločbe države tako da tudi rabljene nisi mogel dobiti...

Flying Manta Ray od Sevylorja pa je že v osnovi namenjena letanju in ima tudi boljše "letalske" sposobnosti kot kite, tako da se mislim da še da dobiti...

Jaz tudi mam tubo od Sporstuffa ki se ji reče MEGA BOWL in je ZAKON ;)

Evo odločbe za KITE: http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml06/06210.html

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 09, 2011 11:49

Ja @Tex, ce je to ta, ki je na sliki je v bistvu Kite tuba, gre v osnovi za klasicno tubo, le da je vecja in nekatere imajo spredaj in od strani žepe, ji zajemajo zrak. Kot je napisal SS ni v osnovi Fly, ampak kite tuba za katero je treba velika hitrost.
Generalno misljenje nase klape, ki delamo piz... po morju ni nek fetis iti z tubo hitro, do 30kn je znosno, vse ostalo ni več uživancija, ampak matranje in modrice, kar pa je bolj za koga, ki ima rad SM.
Mislim, da je tehnika skiperja pri vlečenju bistveno bistveno bolj pomembna od hitrosti. Za varnost in uživanje.
Če pa kdo misli, da se ne da stresti iz tube v dvem minutah kogarkoli in hitrost do 20-23kn pa je dobrodosel pri meni. :) Pa da se razumemo, brez cukanja tube itd... :)
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Pe Sep 09, 2011 11:52

Hahaha to me spominja na moje začetke v navtiki... Tuba + no limits pri hitrosti... Res je, pri KITEu je večji problem pri vozniku... Poškodbe so bile večinoma zato, ker so vozniki prehitro odvzeli gas in reveži na tubi so popadali iz zraka s tubo vred v vodo... Si predstavljate padec iz 15-20m z 3 m tubo?

Brrrr...

Evo enega reveža: http://www.youtube.com/watch?v=2P7qJ6xV-SE

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 09, 2011 12:02

@ss9940 nop, meni tega ne gre očtat. Vsakega peljem tako hitro kot želi, nikoli se nisem nad nikomur izživljal, ker to pokvari zabavo. Če se nekdo boji zmanjsam, le tako bo se kdaj zelel iti na tubo ali poskusiti karkoli drugega. Predstavljaj si, da se sklistiras, potolces ze prvic, ko si na tubi ali smuceh... JAz vem, da ne bi sel nikoli vec.
Pa naj bo to odrasel moski, zenska, otrooci. Pri otrocih se toliko vec.
Mlajsega sina sem prvih 15 munut vlekel z ene 6 vozli, da sem ril...
Po 14 dneh je rekel, skoda, da ne gre hitreje, njega skipam prakticno samo tako še, da ga spravim z tubo pod vodo. Prvic, ko mi je uspelo je hripavo rekel: "to si pa nalasc naredil, a ne? seveda z nasmehom :)

Mi zaenkrat najbolj uzivamo na banani za 2 osebi, tako, da si sam gor. Smo motoristi in poza je najbolj podobna, predvsem pa nagibanje v ovinkih je najbolj pomembno.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Sep 09, 2011 12:18

Ja jaz tudi menjam tubo za banano, drugo leto imamo banano nujno :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 09, 2011 13:20

Slika
- banana je meni najbolj vsec, rabis kar mocan coln, iz špure je ne moreš vršti, oziroma zelo težko. Ko leti iz špure navadno jahač pade dol, ker skače, kipa pa še kaj...

Slika
- tuba breeze tuba brez luknje, jahač je na trebuhi. Tuba strašno premetava, boli vrat in rebra. Tuba dejansko leti po zraku, jahač pod 50 kg je pri tubanju na 25 vozlih večino časa v zraku, ker je cela tuba blazina in teža razporejena po celi tubi. Čolna skoraj ne obremenjuje.

Slika
- tuba scream, trikotna z luknjo po sredini. Za tubo z luknjo hitra tuba, moja zena jo ima najraje, ker je najbolj komot, ker sedis v njej. Se pa zaradi visjega tezisca hitreje obrne, kar se breeze ne, sploh ce jahac malo obvlada.
Za majhne otroke ni primerna, saj pade cel otrok v luknjo in voda prevec tolce po riti

Slika
-sumo tuba prejsnji teden ni bilo casa probat, jo je kolega s svojim colnom, ki je bil podhranjen in je tuba zajemala vodo. Ta vikend jo bom temeljito izprobal, pomojem mora biti nora stvar. Sem pa 100%, da zelooo sprica v obraz, mene to kar moti, vendar... :)
o
teh lahko jaz kaj povem, vec se nisem probal...
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Sep 09, 2011 14:16

http://www.youtube.com/watch?v=yqXNAXz7 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=E1IPnnttL9k&NR=1

Kar nevarna zadeva!
Previdno s tem :wink:

BDW jaz mam tudi takšno trikotno, za otroka potegnit še je za kaj več pa bi moral dat kakšneka konja več na motor ne pa na tubo. :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Sep 09, 2011 14:22

no jaz imam točno tisto, z katero so se pobijali :(
Res je, da je bilo treba brzino da je šla v zraka ja...
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov