Voda v barki preko zime

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

Voda v barki preko zime

OdgovorNapisal/-a boss » To Sep 13, 2011 10:32

Še eden post na varianto dodatkov :D .

Lani sem preko zime do vrha napolnil vodni tank z vodo, 150 L. Vendar je letos, ko smo začeli barko uporabljat, imela voda prvih par sekund poseben vonj, po kislem. Prva dva rezervoarja, potem je bilo ok. Vodo sicer uporabljamo samo za šutiranje, se oproščam, tuširanje :lol:, ker če bi bila voda dobra za piti, bi žabe imele 100 kil, a ne?

Zdaj pa ne vem, kaj naj letos? spet napolnim, ali spraznim - posušim in kako? Naj še napišem, da imam poleg 150 L vodnega tanka še 30 L inox bojler, ki je vezan na isto vodo.

Slišal pa sem, da kot za gorivo obstajajo tudi aditivi za vodo, uporabljajo jih hribolazci, vendar nikjer ne najdem prave informacije.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 13, 2011 10:37

Jaz pred zimo vedno ispraznim tank... še posebej pa pipe in tuš na krmi, ki ga ob zmrzali najprej "raznese".
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 13, 2011 10:43

Tudi jaz izpraznim tanke.
Spomladi pa najprej v vse tri tanke najprej dam od Yachticona Clean-a-tank (za vodni kamen itd..), počakam teden, nato spraznim in dam notri Yachticon Pur-a- tank.
Predvsem vodni kamen se mi zdi problem, ker mi je na bojlerju en ventil zapacal in ga moram menjat.
Pa ne pozabi očistiti filtrov (če jih imaš) za vodo.

Idealna rešitev bi bila novi tanki in watermaker. Nikoli ne bi več tankal brozge s pomolov (predvsem na oddaljenih otokih).
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Sep 13, 2011 11:15

brane40 napisal/-a:Jaz pred zimo vedno ispraznim tank... še posebej pa pipe in tuš na krmi, ki ga ob zmrzali najprej "raznese".

Tako je, tank za vodo je treba popolnoma izpraznit (tudi črpalko vode), če ne tvegaš zamrznjenje. Najbolje, da kar preko tuša stočiš vse ven, tudi iz cevi.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » To Sep 13, 2011 16:17

v rezervoar daš cca na(tako naredim jaz) 200l ene dva deci alkoholnega kisa in limonin sok cca i limon stisneš,voda ostane uporabna.
jaz jo tudi pijem,če je rezervoar čist noter tankaš pitno vodo,sicer pa hribolazci uporabljajo klorove tablete ampak klor je agresiven in dokler je v vodi uničuje kovinske dele.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Sep 14, 2011 20:57

Sprazni tank, spomladi natoči 10 l kisa za vlaganje, odpri pipe, da kis priteče, zapri in pusti pol dneva. Nato kis izprazni preko pip, nekajkrat natoči cca 30 l vode v rezervoar in ga sprazni (probaš, da ni več okusa po kisu)in zadeva je rešena. Tako vsaj jaz delam že nekaj let in imam čiste inox tanke ter nesmrdljivo vodo.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov