Uvoz plovila iz USA
Moderatorji: moderator2, moderator
Uvoz plovila iz USA
Pozdravljeni,zanima me če kdo obvlada uvoz plovila iz USA in kako to poteka, v primeru da na plovilu ostane usa zastava, kolko so cene prevozov z ladjo.Vsake imformacije bom zadovoljen. Gledal pa sem to plovilo..
http://www.yachtworld.co.uk/boats/1986/ ... ted-States
Re: Uvoz plovila iz USA
pešekan napisal/-a:Pozdravljeni,zanima me če kdo obvlada uvoz plovila iz USA in kako to poteka, v primeru da na plovilu ostane usa zastava, kolko so cene prevozov z ladjo.Vsake imformacije bom zadovoljen. Gledal pa sem to plovilo..
Če rabiš prevoz iz ZDA v Sloenijo me kar kontaktiraj po zs ali preko telefona. Cena prevoza zavisi od kubiture ki jo čoln zaseda, se pravi največja dolžina x največja širina x največja višina. Poleg tega je tudi odvisno kje v ZDA se čoln nahaja, ker ga je potrebno prepeljati v luko, to pa tudi stane. Tako da je res najbolje če me kontaktiraš in ti lahko pripravim kakšno ponudbo.
Tex napisal/-a:Problem je tudi,da je to barka z Flyem, in rata veliko "kubikov"![]()
Še večji problem je, če ne gre skozi tunele potem po evropi !
Pri tej barki to ne predstavlja takega problema, ker ni tako visoka. Imam enega Bayliner 288 s flyjem letnik 2005 in radarskim lokom na flyju, pa sem ga čisto komot dobil dol.
Tudi večje barke smo že vozili, naprimer Sea Raya 14, 5 m x 4,5 širine in 4,3 višine. Vse se da samo je treba prej temeljito preračunat.
Za Carverja kateri je predmet te teme mislim da glede na to da je barka 1986 letnik uvoz ne bi bila racionalna odločitev. Ampak vsak zase ve. meni je bilo kar hudo ker sem moral enkrat plačati več za prevoz in ostale stroške kot pa za barko, samo kaj čem, kupil sem v kompletu in si ne moreš nič pomagat.
Ja, ne saj se popolnoma strinjam, da vse gre, ampak, kot si napisal, problem nastane, ko se prevozu enormno zviša cena, oz reciva, ko je prevoz za polovico barke, če ne že za kar celo
Problem takega Carverja je, da jih pri nas ni
Bi se pa našel kak bay z flyom ali kaj podobnega...
Problem takega Carverja je, da jih pri nas ni

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Hotel sem samo,da daš fantom številko za predstavo,
ker folk gleda barke po yachtworldu,ali pa reciva v U.S. potem pa jo kupuje tukaj, in ti pravi "ja tam so pa po toliko" pa čeprav tudi tam gleda najcenejšo...
Pa poglejva točno tole :
Carver stane 11.500 $ kar je 8500eu ! prevoz pa je 15.000eu, torej skoraj 2x toliko !
Pri nas recimo pa bi bil tak Carver 20-25 jurčkov... in še vidiš ga lahko...
Ampak nekoga prepričat, da bo tukaj ceneje, ni teorije, ker bo rekel, v u.s. je pa 8500, prevoz bo pa 2-3 jurčke
Edino, če je točno taka barka ( zaradi ročne v stranišču)
želja, potem ne gre drugače...
ker folk gleda barke po yachtworldu,ali pa reciva v U.S. potem pa jo kupuje tukaj, in ti pravi "ja tam so pa po toliko" pa čeprav tudi tam gleda najcenejšo...
Pa poglejva točno tole :
Carver stane 11.500 $ kar je 8500eu ! prevoz pa je 15.000eu, torej skoraj 2x toliko !
Pri nas recimo pa bi bil tak Carver 20-25 jurčkov... in še vidiš ga lahko...
Ampak nekoga prepričat, da bo tukaj ceneje, ni teorije, ker bo rekel, v u.s. je pa 8500, prevoz bo pa 2-3 jurčke
Edino, če je točno taka barka ( zaradi ročne v stranišču)

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov