Ali ima kdo izkušnje oziroma mnenje kar se tiče marine v Supetarski dragi. Kakša je kod izhodišče, ali je nevarnost kakšnih vetrov, ali je mirna marina, kakšno je osebje, kakšne sanitarije..... Vsem že v naprej hvala
za odgovore
Marina Supetarska draga
Moderatorji: moderator2, moderator
Osebja in same marine ne poznam, kar pa se lokacije tiče pa je in ni zanimiva. Vsekakor je severni del Raba luštna lokacija, pred jugom si popolnoma zaprt, lahko pluješ po zalivu, pa do Loparja, sv. Grgur, Goli, na drugo stran do Raba, pa mimo Luna proti Novalji na Pagu. Meni je ta del jadrana všeč, mi je pa marina odročna, saj je potreben trajekt. Saj vem, da to ni neka strašna ovira, samo v Punatu si iz LJ v 2 urah, v Sup. Dragi pa krepko več... Meni neuporabno, ker velikokrat skočim na barko čez vikend in ne samo 3 x na leto za daljše obdobje. Če pa ti trajekt ni ovira, je meni zelo všeč tudi marina na Cresu. Odlično zaščitena, lepa, zraven je bencinska črpalka, mesto... Tudi izhodišče kar fino, še posebej se po burji lahko skriješ v zalivčke v okolici mesta Cres. Dostop je iz LJ 2 uri do Valbilske, počakaš na trajekt (odvisno od sreče), ko prispeš čez lužo, pa te čaka še 10 minut vožnje preko hriba...
LP
LP
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Ne morem, da nebi napisal mojega mnenja glede marine Supetarska draga-Rab. V to marino zahajam od lanskega oktobra, ko sem postal lastnik enega od plovil z jamborom. V tem času sem urejal malenkosti okoli plovila, tako da sem bil v marini kar nekajkrat na mesec.
Kar se tiče osebja lahko delim samo pohvale. Vsi so zelo prijazni in ustrežljivi in se ne zmrdujejo, če potrebuješ kakšno pomoč. Pred tednom so mi jo dvignili, da sem jo prebarval in moram reči da so se fantje zelo potrudili in da delajo z plovilom tako, kot da je njihovo.
Pred vhodom v marino so ravno v tem času tudi odprli preurejen bife, ki nudi sedaj tudi hrano, ki je zelo okusna in cene so zaenkrat na istem nivoju kot pri nas, če greš ven jest. Porcije dovolj velike in zelo okusno. Restavracije v marini ne poznam. Sanitarije so to zimo kompletno preuredili tako , da bodo v kratkem na voljo za uporabo. Kaj nam pripravljajo ne vem. Vem le to, da že prejšne sanitarije niso bile slabe in da so bile tudi čiste. V marini prevladujejo predvsem Nemci in nekaj Slovencev.
Zaenkrat mi je splošen vtis o marini zelo všeč. Razen, da so zopet dvignili ceno...
Bojim pa se sledečega. In to je vreme. Admin pravi, da je zaliv varen pred Jugom. Se bojim, da temu ni tako, ker jugo v zalivu v zelo kratkem pasu naredi že precej lepe valove in ne upam si pomisliti, kako zgleda zadeva na vhodu v zaliv. Kako vpluti v pristanišče pri močnem jugu je verjetno poglavje zase. Nazadnje je bil jugo tako močan, da mi delavci zaradi vetra niso upali postaviti plovila z dvigalom v vodo. Tudi burja zaokroži preko hribov, ki načeloma varujejo Supetarsko drago in zapiha iz iste smeri kot Jugo. In spet valovi in težave pri vplutju v marino...
Kako pa se bo moje predvidevanje o vremenu izkazalo v resnici, pa vam sporočim po prvomajskih praznikih, ko nameravam nekaj dni "skitati" okoli otoka Rab.
Pa še ena slikca neposredne bližine marine Supetarska draga z Grgurjem in Golim otokom v ozadju.

Kar se tiče osebja lahko delim samo pohvale. Vsi so zelo prijazni in ustrežljivi in se ne zmrdujejo, če potrebuješ kakšno pomoč. Pred tednom so mi jo dvignili, da sem jo prebarval in moram reči da so se fantje zelo potrudili in da delajo z plovilom tako, kot da je njihovo.
Pred vhodom v marino so ravno v tem času tudi odprli preurejen bife, ki nudi sedaj tudi hrano, ki je zelo okusna in cene so zaenkrat na istem nivoju kot pri nas, če greš ven jest. Porcije dovolj velike in zelo okusno. Restavracije v marini ne poznam. Sanitarije so to zimo kompletno preuredili tako , da bodo v kratkem na voljo za uporabo. Kaj nam pripravljajo ne vem. Vem le to, da že prejšne sanitarije niso bile slabe in da so bile tudi čiste. V marini prevladujejo predvsem Nemci in nekaj Slovencev.
Zaenkrat mi je splošen vtis o marini zelo všeč. Razen, da so zopet dvignili ceno...
Bojim pa se sledečega. In to je vreme. Admin pravi, da je zaliv varen pred Jugom. Se bojim, da temu ni tako, ker jugo v zalivu v zelo kratkem pasu naredi že precej lepe valove in ne upam si pomisliti, kako zgleda zadeva na vhodu v zaliv. Kako vpluti v pristanišče pri močnem jugu je verjetno poglavje zase. Nazadnje je bil jugo tako močan, da mi delavci zaradi vetra niso upali postaviti plovila z dvigalom v vodo. Tudi burja zaokroži preko hribov, ki načeloma varujejo Supetarsko drago in zapiha iz iste smeri kot Jugo. In spet valovi in težave pri vplutju v marino...
Kako pa se bo moje predvidevanje o vremenu izkazalo v resnici, pa vam sporočim po prvomajskih praznikih, ko nameravam nekaj dni "skitati" okoli otoka Rab.
Pa še ena slikca neposredne bližine marine Supetarska draga z Grgurjem in Golim otokom v ozadju.

Lahko dodam par informacij, ker sem lani dopustoval s svojim "kondomčkom" tik ob marini. Marino sem uporabil samo za spust in dvig čolna, za ta dva stika z zaposlenimi v marini lahko rečem, da so zelo prijazni.
Kar se tiče burje, se mi je zdel zaliv mirnejši kot pa npr. Punatski (kjer tudi vsako leto dopustujem), ko je pihala taka burja, da je imel trajekt probleme, se jo je v zalivu komaj čutilo. Res pa je da ko se zapelješ iz zaliva, še posebej v smeri Krka, tam pa udari pošteno. Domačin kjer sem bil, je rekel, da je v zalivu največji problem lahko tramontana (ki jo nisem doživel), je pa marina za takim valobranom, da verjetno ni problem.
Pohvalim lahko še zelo dobro restavracijo na drugi strani zaliva, ki ima priveze in se je prav prijetno tja zapeljat ("ta velki" z byboat-i, jaz sem se z mainboat-om
) in popapcat.
Kar se tiče burje, se mi je zdel zaliv mirnejši kot pa npr. Punatski (kjer tudi vsako leto dopustujem), ko je pihala taka burja, da je imel trajekt probleme, se jo je v zalivu komaj čutilo. Res pa je da ko se zapelješ iz zaliva, še posebej v smeri Krka, tam pa udari pošteno. Domačin kjer sem bil, je rekel, da je v zalivu največji problem lahko tramontana (ki jo nisem doživel), je pa marina za takim valobranom, da verjetno ni problem.
Pohvalim lahko še zelo dobro restavracijo na drugi strani zaliva, ki ima priveze in se je prav prijetno tja zapeljat ("ta velki" z byboat-i, jaz sem se z mainboat-om
Sup.Draga
Zdravo gorenjc
a mogoče veš kako se kliče restavracija z pomolom ...
Hvala in pozdrav
a mogoče veš kako se kliče restavracija z pomolom ...
Hvala in pozdrav
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Restavracija se mi zdi da je Admiral je pa v Supetarski dragi vse polno privat pomolov za katere ni problema izven sezone so pa na manjši globini tko da jadrnice pozor. Se mi pa tdi marina dovolj zavarovana sploh pred burjo lani sem preživel tisto tahudo burjo v Avgustu privezan za ribiško barko v bližini restavracije pa smo spali brez problema. Je pa hudo okol rta Sorinj na vhodu v Drago , jugo ima dosti odprtega morja da lahko naredi velike valove za burjo so pa Senjska vrata bliz.
LP Marjan
LP Marjan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov