zlivčki, plaže in otoki okrog Murterja- pomoč
Moderatorji: moderator2, moderator
zlivčki, plaže in otoki okrog Murterja- pomoč
Pozdravljeni,
letos sem mislil letovati pri Zadru, sedaj pa me je boljša polovica prepričala za Murter v mesecu avgustu!
Prosim vas za pomoč in to kje so kake dobre plaže in zalivčki saj bom rental tudi gumenjaka 4.8m in 50 KS, da malo popestrim dopust, tako da so kornati in ostali otoki tudi pri roki!
Hvala za priporočila že vnaprej.
Lep pozdrav
Aleš
letos sem mislil letovati pri Zadru, sedaj pa me je boljša polovica prepričala za Murter v mesecu avgustu!
Prosim vas za pomoč in to kje so kake dobre plaže in zalivčki saj bom rental tudi gumenjaka 4.8m in 50 KS, da malo popestrim dopust, tako da so kornati in ostali otoki tudi pri roki!
Lep pozdrav
Aleš
Re: zlivčki, plaže in otoki okrog Murterja- pomoč
stajerc33 napisal/-a: da malo popestrim dopust, tako da so kornati in ostali otoki tudi pri roki!
Lep pozdrav
Aleš
"zlivčki" se zlijejo in nastane ....
Meni je zelo všeč zaliv na jugu Ista, pa eden na vzhodni strani Unij.
Priporočam!!!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
..samo PAZI na Vrgadi iz smeri Murterja so ob tem prehodu(rdeča stena cca.6-7m),v morju velike skale,klade slab meter pod gladino.Vsak hoče priti skoraj do plaže,tudi nekaj čolnov je ponavadi sidranih-vezanih in je ZELO varljivo-res če boš hodil tam okoli glej v vodo in pazi!!
Sem tudi jaz imel rentan čoln brez gps-tehnike in še ne boste verjeli zraven so mi dali"avto karto",no in se pripeljem v zaliv počasi in mi kar vsi po vrsti začnejo mahati,jaz "butl" pa maham nazaj,dokler moja ne reče,da smo nekam plitvo
Sem tudi jaz imel rentan čoln brez gps-tehnike in še ne boste verjeli zraven so mi dali"avto karto",no in se pripeljem v zaliv počasi in mi kar vsi po vrsti začnejo mahati,jaz "butl" pa maham nazaj,dokler moja ne reče,da smo nekam plitvo
Nasproti severnega rta Murterja ja majhen otoček Žminjak. Lep zalivček s konobo na obali. Drugače je na samem Murterju kar nekaj manjših zalivov. Vzami si en dan in ga obkroži, nekaj boš našel. Če hočeš bolj obljudeno plažo, je na JZ delu Murterja zaliv Koširina z mivko na dnu. V zalivu je avtokamp. V soseščini proti jugu, so v bližini otoki Tijat, Kaprije, Kakan, Žirje. Na splošno boš imel v bližnji okolici precej razgibanih otočkov, s hitrim čolnom, ob ugodnem vremenu, kar precej dela za raziskovalno žilico.
Jadranje je odklop
kr en napisal/-a:Na Vrgado moraš it, pa še blizu je.
No, jaz bom skoraj vsak dan tam, deset dni v avgustu. Upam.
Glede plitve vode pa je tako, da je res enih 100m pred tisto steno en tak 50m dolg in en meter širok pas, kot ene stene, ki je samo pol metra pod gladino. Malo prej pa je en tak "skalovnik", kjer je še gor kup starega železa in bližje od tistega ne smeš zaviti proti obali, ko pa si že bližje, pa spet globina vode naraste na varno. Če boš videl na čolnu "našo" zastavico me kar pocukaj za rokav, pa bomo spili pa rekli kakšno.
Guma je guma, zaenkrat.
Janadino, vidim, da Vrgado poznaš. Jez sem peljal že neštetokrat mimo, pa je vedno prevladal nek drugi cilj, tako, da tam še nisem bil. Pa tudi ko je bila v planu, se je nekaj neplanirano spremenilo. Daj, prosim, napiši kakšna je Vrgada, gledana z očmi morjeplovca, tudi za take, ki imamo ugrez 180 cm. Upam, da bom potem dobil nekaj več motivacije, da jo obiščem.
Jadranje je odklop
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov