kuhanje na čolnu
Moderatorji: moderator2, moderator
- od kapitana zena
- Admiral
¨¨!!1
Noben ne čita! Vsem nam je pomembno bit samo vsaj enkrat slišani. (brani). Zato kakamo... Okrog polnoči v soboto, uf... Pa se ne sekiram
živjo...evo se oglašam nazaj....
...drugače pa ja, se oproščam, ker sem mal prehitro napisala kaj sprašujem.
študiram industrijsko oblikovanje in sem si kot problem, ki ga želim rešit zadala situacijo, ko nas med kosilom na barki (nepričakovano) zaziba in nato lovimo...vsak svoj krožnik, svoj kozarec, ta najbolj srečen pa po možnosti še kozico. vem, da se to vse, npr. v rokah držat...sprašujem se pa zakaj, bi, če je lahko kako drugače...
...glede načinov prehranjevanja vas zato sprašujem, da si ustvarim nek vzorec, kakšno posodje je na mizi, kakšni so ti ˝obredi˝ itd.
zaenkrat poznam samo našega, ki je ponavadi pašta...čop čop, pa gremo
tako da...vprašanja?
1. kuhate tudi kosilo, ali ste čez dan bolj na hladnih prigrizkih?
2. kaj ponavadi kuhate? že pripravljena hrana/ kaj bolj konkretnega
ubistvu me najbolj zanimata ti dve stvari.... te podatke pa potrebujem bolj zato, da lahko v nalogi približno opišem situacijo, nekomu, ki je mogoče ne pozna... na nek način predstavim raznolike scenarije, ki se okrog kosila na barki odvijajo... takšni odgovori kot sem jih do zdej dobila, so zato čisto fajn
...drugače pa ja, se oproščam, ker sem mal prehitro napisala kaj sprašujem.
študiram industrijsko oblikovanje in sem si kot problem, ki ga želim rešit zadala situacijo, ko nas med kosilom na barki (nepričakovano) zaziba in nato lovimo...vsak svoj krožnik, svoj kozarec, ta najbolj srečen pa po možnosti še kozico. vem, da se to vse, npr. v rokah držat...sprašujem se pa zakaj, bi, če je lahko kako drugače...
...glede načinov prehranjevanja vas zato sprašujem, da si ustvarim nek vzorec, kakšno posodje je na mizi, kakšni so ti ˝obredi˝ itd.
zaenkrat poznam samo našega, ki je ponavadi pašta...čop čop, pa gremo
tako da...vprašanja?
1. kuhate tudi kosilo, ali ste čez dan bolj na hladnih prigrizkih?
2. kaj ponavadi kuhate? že pripravljena hrana/ kaj bolj konkretnega
ubistvu me najbolj zanimata ti dve stvari.... te podatke pa potrebujem bolj zato, da lahko v nalogi približno opišem situacijo, nekomu, ki je mogoče ne pozna... na nek način predstavim raznolike scenarije, ki se okrog kosila na barki odvijajo... takšni odgovori kot sem jih do zdej dobila, so zato čisto fajn
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
No z moje strani ena taka osnovna jed za vsak dan....
Tale trenutno še plava.... ampak ne več dolgo...
To si pripravljamo moški, ko jadramo, ker je enostavno in se peče samo... še dam kako? Si si lahko ustvarila sliko o mizah v različnih stanjih in različnih delih dneva?
Tale trenutno še plava.... ampak ne več dolgo...
To si pripravljamo moški, ko jadramo, ker je enostavno in se peče samo... še dam kako? Si si lahko ustvarila sliko o mizah v različnih stanjih in različnih delih dneva?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
-
MORNAR51
- Višji štabni praporščak
- Kraj: METLIKA-KLIMNO
Imamo motornjačo s katero se celo sezono potepamo po Jadranu. Redko obiskujemo restavracije se pa zato pri nas na barki redno kuha različna hrana. Zelo redko se zgodi, da bi zaradi zelo nemirnega morja jedli suho hrano za kar je zaslužna moja spremljevalka, ki ji je mala malenkost pripraviti konpletno kosilo. Med ostalim pa si velikokrat postrežemo z ribami. Zajtrk je običajno mleko ali čaj, pečena jajca, namazan kruh in podobno. Večerja pa je ponovno nekaj kuhanega kar ni tako zahtevno in je lažje prebavljivo. Seveda k temu, razen zajtrku, pa sodi tudi prvoklasni cviček ali pa kakšno lepo rosno pivo.
Navigati se mora.
Na jadranju je najboljša varianta lahka in zdrava varianta - že ker je poletje in ti niti ne paše jesti težkih jedi. POnavadi je zajtrk in kosilo na jadrnici, medtem ko je večinoma večerja v restavraciji, včasih pa tudi na jadrnici seveda. Jaz največ kuham morkse jedi, seveda, kot so recimo:
Črna rižota, Hobotnica v solati, Pašta s kozicami(čeprav jih je v dalmaciji kar težko dobiti v ribarnicah), Pašta s skuto, češnjevcem in baziliko, Školjke na rdečo (večkrat jih moram napravit:) ), Rižota z morskimi sadeži, Klasični piščanec v solati, lahko seveda tudi čevapi, ti vedno pašejo
Splača se s seboj na jadranje vzeti knjigo z recepti o pripravi raznoraznih rib na več načinov, ker mogoče dobiš kakšno ribo, ki je še nikoli nisi pripravljal in tam ti dobiš par koristnih nasvetov.
Na morju je super, ker zjutraj ko odrineš iz marine srečaš namorju še kakšnega ribiča, počakaš da potegne mrežo in kupiš ribe pri njemu. Mi smo recim imeli srečo in je prav tisti dan ujel tri raroge...dali smo jih v vodo v hladilno skrinjo in zvečer smo jih prav lepo splekli skupaj s krompirčkom
njami
Drugače pa stalno sadje na mizi posuto z ledom, tudi sladice pridejo v poštev (pannacotte, čokoladni sufleji, ledene kave...., pa tudi pecivo z višnjami sm napravila v pečici).
Tako da kar se tiče hrane na jadranju je res perverzija in ješ kot gospod
Črna rižota, Hobotnica v solati, Pašta s kozicami(čeprav jih je v dalmaciji kar težko dobiti v ribarnicah), Pašta s skuto, češnjevcem in baziliko, Školjke na rdečo (večkrat jih moram napravit:) ), Rižota z morskimi sadeži, Klasični piščanec v solati, lahko seveda tudi čevapi, ti vedno pašejo
Splača se s seboj na jadranje vzeti knjigo z recepti o pripravi raznoraznih rib na več načinov, ker mogoče dobiš kakšno ribo, ki je še nikoli nisi pripravljal in tam ti dobiš par koristnih nasvetov.
Na morju je super, ker zjutraj ko odrineš iz marine srečaš namorju še kakšnega ribiča, počakaš da potegne mrežo in kupiš ribe pri njemu. Mi smo recim imeli srečo in je prav tisti dan ujel tri raroge...dali smo jih v vodo v hladilno skrinjo in zvečer smo jih prav lepo splekli skupaj s krompirčkom
Drugače pa stalno sadje na mizi posuto z ledom, tudi sladice pridejo v poštev (pannacotte, čokoladni sufleji, ledene kave...., pa tudi pecivo z višnjami sm napravila v pečici).
Tako da kar se tiče hrane na jadranju je res perverzija in ješ kot gospod
Aja, in kar se tiče nemirnosti na morju....Zjutraj poješ zajtrk, izpluješ iz marine, jadraš, okrog 12h, 13h se usidraš na lepem mestu za kopanje, medtem pripraviš kosilo. Zato je fino da so kosila takšna, da se čimmanj časa kuhajo, max. 1 uro s pripravo vred. Za večerjo pa isto, okrog sedmih prideš v marino, oziroma se privežeš nekje na nekem otoku v mirnem zalivu okrog sedmih, osmih in začneš pripravjat večerjo.
Meni uspe kdaj kej pripravit že med vožnjo, ampak samo če gremo na motor, če plujemo na jadra, se preveč ziblje vse skup in za moj želodec boljše da nisem v kuhinji
Je pa tko, da se raje ne matramo in lepo počakamo, da se usdiramo in začnemo kuhat.
Meni uspe kdaj kej pripravit že med vožnjo, ampak samo če gremo na motor, če plujemo na jadra, se preveč ziblje vse skup in za moj želodec boljše da nisem v kuhinji
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost