kuhanje na čolnu

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

tancka
Naddesetnik

kuhanje na čolnu

OdgovorNapisal/-a tancka » Pe Feb 22, 2013 13:52

živjo :D

enkrat sem se že nekej oglašala po tem forumu in povedala, da se za faks ukvarjam z obedovanjem na čolnu, stabilnostjo posode in podobnim...

pa mam še eno vprašanje... rada bi si ustvarila nek vzorec, približno koliko in kaj se na čolnu kuha. oziroma o načinih prehranjevanja.

glede na to, da se ukvarjam bolj z dopustniki, me zanimajo bolj podatki iz te strani v smislu:

- kuhate tudi kosilo? na sidru ali v marini?
-kaj kuhate? ....nekaj na hitro ...npr testenine in pripravljene omake, ali so to večje specialitete
-ali so kosila( zaradi vročine in podobnega) bolj hladna...
ala nekaj namazat na kruh ipd. in je bolj pomembna večerja?

vnaprej hvala za odgovore?
rada se obrnem kar na ta forum, kjer nas je veliko na kupu in hitro pridem do več stališč ;)
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Feb 22, 2013 14:04

meni najbolj paše roštilj pa hladno pivo ko sem na dopustu
Slika
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Feb 22, 2013 14:38

pale napisal/-a:meni najbolj paše roštilj pa hladno pivo ko sem na dopustu
Slika

se strinjam, pa tudi kakega kovača ali škarpeno ni slabo zvečer obirat in kako klapo poslušat :wink:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Feb 22, 2013 15:59

So taki, ki privlečejo na barko isti vzorec, kot ga imajo doma, vključno s krvavicami in pečenicami, če pretiravam, upam da res, in so taki, ki jejo tisto kar ujamejo, v špajzi pa imajo kakšne makarončke in riž, pa juho iz vrečke :D .

Ritem prehranjevanja je prilagojen plovbi, torej na jadrnici, kjer plujemo "cel dan", zjutraj morda zajtrkujemo, potem čez dan flikamo s prigrizki, mogoče kakšna sezonska solata, zvečer pa kaj toplega, včasih na barki, včasih v oštariji, odvisno kje smo in kakšno je vreme. Recimo, da gremo vsak 3 dan v marino, takrat jemo zunaj, na sidru pa si kaj skuhamo, spečemo sami.

Motornjaki pa imajo več časa za zapravljanje in valjanje po oštarijah, pa naj sami povejo kako in kaj.
Nazadnje spremenil Marchi, dne Pe Feb 22, 2013 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Feb 22, 2013 16:43

Marchi napisal/-a:Motornjaki pa imajo več časa za zapravljanje in valjanje po oštarijah, pa naj sami povejo kako in kaj.

Potemtakem je strošek za prehranjevanje premo sorazmeren strošku za gorivo.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Feb 22, 2013 16:55

ja, tudi večji zna bit 8)
al

Re: kuhanje na čolnu

OdgovorNapisal/-a al » Pe Feb 22, 2013 17:14

tancka napisal/-a:živjo :D

....., da se za faks ukvarjam z obedovanjem na čolnu, stabilnostjo posode in podobnim...

ja kaj zaboga je pa to zaen faks??

ni čudn, da skor noben z diplomo nima službe :D
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Feb 22, 2013 19:23

tomaz_slo napisal/-a:
Marchi napisal/-a:Motornjaki pa imajo več časa za zapravljanje in valjanje po oštarijah, pa naj sami povejo kako in kaj.

Potemtakem je strošek za prehranjevanje premo sorazmeren strošku za gorivo.

Ne, potanovem obratno premo sorazmeren. Do Unij same suhe žemlje, ker gre ostalo skozi auspuhe. Pol, ko gre pa naprej počasi, pa pridejo na taler kakšne ribce. :cry:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Feb 22, 2013 19:30

Pozabil pripeti smeškote, da ne bo kdo od motornjakov preveč zagrabil. :lol: :lol: :lol:
Jaz imam vsaj 20 kil preveč, tako da sem težko motorni. :lol: :lol: :lol: , daleč od shiranih jadralcev :lol: :lol: :lol:
Marchi napisal/-a:So taki, ki privlečejo na barko isti vzorec, kot ga imajo doma, vključno s krvavicami in pečenicami, če pretiravam, upam da res, in so taki, ki jejo tisto kar ujamejo, v špajzi pa imajo kakšne makarončke in riž, pa juho iz vrečke :D .

Ritem prehranjevanja je prilagojen plovbi, torej na jadrnici, kjer plujemo "cel dan", zjutraj morda zajtrkujemo, potem čez dan flikamo s prigrizki, mogoče kakšna sezonska solata, zvečer pa kaj toplega, včasih na barki, včasih v oštariji, odvisno kje smo in kakšno je vreme. Recimo, da gremo vsak 3 dan v marino, takrat jemo zunaj, na sidru pa si kaj skuhamo, spečemo sami.

Motornjaki pa imajo več časa za zapravljanje in valjanje po oštarijah, pa naj sami povejo kako in kaj.
:lol: :lol: :lol:
Nazadnje spremenil Marchi, dne Pe Feb 22, 2013 22:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: kuhanje na čolnu

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Feb 22, 2013 19:37

al napisal/-a:
tancka napisal/-a:živjo :D

....., da se za faks ukvarjam z obedovanjem na čolnu, stabilnostjo posode in podobnim...

ja kaj zaboga je pa to zaen faks??

ni čudn, da skor noben z diplomo nima službe :D

Lahko bi bil industrijsko (in ostalo) oblikovanje, in študentko zanima, kakšne reči kuhamo in v kakšnih okoliščinah jemo, da bi si zmislila priročno posodo, ki vzame malo prostora v omarah, se ne prevrača, se jo da lepo pomivati in jo imajo ribe rade, ko jo 'pomijejo' - in se jo da pri tem priklipsnati na kak laks ali kaj podobnega, da se ni treba potapljati po njo.

Oziroma kaj podobnega. Če je tako, se meni ne zdi brez veze :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Feb 22, 2013 19:46

No, pol pa pomagajmo.

Kaj kuhamo? Odvisno. Predvsem od surovin. Pa tudi od ćasa in volje ter vroćine. Precej raznoraznih testenin. Pa morske stvari (ker nisem ribič, sem odvisen od drugih), če kaj pride. Pa tudi roštiljada je na repertuarju vsake toliko. Drugače pa mi tudi filano papriko naredimo na plovilu. Tako da...
Vse, kar si posadka zaželi.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Pe Feb 22, 2013 19:55

@Tancka...

Res ej da se rada obrneš na ta forum, je pa res, da če bi rada naredila neko konkretno anketo okoli tega, sestavi vprašalnik pa ga dodaj, tako boš dobila precej odgovorov, seveda z deviacijami... ampak zlata sredina, ti bo statistično prikazala realno sliko...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Feb 22, 2013 20:22

Jaz ponavadi kuham na jadrnici sigurno enkrat na dan običajno na sidru u glavnem morsko hrano, ker je NAJBOLJŠA :D :D :D :D , pa tud pivce se prileže in BEVANDA tudi :!: :!: :!: :D :D
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Feb 22, 2013 20:46

Živ'jo tančka :)

s nadhranjevanjem posadke, se na barki ukvarjam predvsem moi, zato sem pozorno pregledala tudi oba prejšnja posta, ki si jih poslala na to, oz. podobno temo. Primeren odgovor na obe vprašanji bi bil resnično preobširen, zato prosim opredeli kaj te resnično zanima. Prehranjevalne navade morjeplovcev, kar bi bilo primerno bolj za "štrudl faks"? Kakšne oblike kuhinjskega posodja in recipientov, v katerih postrežemo, pogrešamo na barkah, kar tvojemu študiju pravzaprav pritiče? Morda kako spraviti pecljate kozarce (s čimer bi se pravzaprav ach-i ukvarjali) kam drugam in ne v njihovo kartonasto škatlo?......
Potrudi se in izoblikuj konkretna vprašanja. Odgovori bodo bolj natančni in gotovo bolj uporabni. :D
Se splača tudi oštevilčiti vprašanja, potem pri analizi ne boš imela preveč dela.
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Pe Feb 22, 2013 22:53

Marchi je povedal kratko in jedrnato. To je to.
Imamo pa najraje nekaj, kar sami naberemo ali vlovimo. Na primer:

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost