Nedelja

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

Nedelja

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Dec 20, 2009 18:57

sem imel malo časa in sem se lotil kuhanja.
najprej sem pripravil vse za Marseille-jsko krepko čisto ribjo juho Bouillabaisse s popečenimi česnovimi kruhki, ker je v originalu potrebno imeti školjke sem jaz zamenjal s škampi in kozicami.
Za juho sem uporabil jušno zelenjavo, lovor, rožmarin, 2 stroka česna, 2 jušni kocki, rdeč in pisan poper v zrnju, tri vrste ribe(pojedel jih naš pes :roll: ) noter se je znašel cipelj, orada, mala žaba in pet škampov in 10 kozic, ostanki brancina od filetiranja in ena glava atlantskega lososa. To sem kuhal cca.30 minut na zmernem ognju, nato sem juho precedil, da se zbistri dodaš čajno žličko vinskega kisa.
zgleda pa tako

Slika

za glavno jed sem pripravil brancina(Atlantskega ali Unijskega :mrgreen: :mrgreen: ) sfiletrial sem ga za 1 h pustil v paci olivnega olja, rožmarina, sol, poper in malo bazilike(sveže). Ker sem bil v jeseni priden sem v zamrzovalnik spravil sveže nabrane jurčke prerezane na pol.
Sedaj so prišli prav, narezal sem jih na tanke rezine(slice) jih malenkost posolil in popopral in an hitro popražil, vmes sem popekel filete brancina, medtem ko se je to peklo sem na hitro pripravil krožnike, posteljica iz rukole predhodno osoljena z grobo morsko soljo in pokapljana z olivnim oljem, ko je bil brancin gotov sem ga položil na mehek jogi in nanj položil še rezine popečenih jurčkov. Za prilogo kuhan krompirček in solatka iz rdečega radiča, ter kapljica ali dve rdečega iz Krasa.

Slika
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Dec 20, 2009 20:04

MareC, tole pa dober zgleda. Očitno nas je več kuharjev, profi in ljubiteljskih. Tale Morjeplovec bo počasi šel v nedogled oz. v neskončnost. Lani Ruta, naslednje leto dodajamo Regato, 2011 verjetno tekmovanje v kulinariki,.... kje so meje Morjeplovca???
Drugače pa hvala za idejo, jo bom enkrat kopiral, le glavna jed bo količinsko dopoolnjena :lol: , takšen krožnik je zame bolj za malco. :lol:
Ja, zadaj je pravi čas za kulinariko.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jan 05, 2010 23:26

Slastno, prva liga!
Kdaj bo naslednjič na mizi?
Se oglasimo, mimogrede, tam sredi Kvarnerja.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jan 06, 2010 08:26

Marchi napisal/-a:Slastno, prva liga!
Kdaj bo naslednjič na mizi?
Se oglasimo, mimogrede, tam sredi Kvarnerja.

oj pozdravljen dolgo te ni bilo slišat

evo dam gor malo reportažico iz Unij za novo leto
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 0471#40471

ko boš ponovno tukaj okoli pa pokliči saj še imaš telefonsko :?:
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Jan 07, 2010 12:37

Vidim, da nisi dober samo pod vodo :!: Tudi v pripravi si odličen :!:
FISHING & SAILING IS LIFE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti