London Boat Show 2014

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

inspiron
Viceadmiral

London Boat Show 2014

OdgovorNapisal/-a inspiron » Ne Jan 12, 2014 18:49

Kljub temu, da zivim 20 minut of ExCel razstavnega prostora v Royal Docks sem sel ppogledat London boat show sele danes - zadnji dan (medtem ko sem ga pa lansko leto cisto zamudil).

Razstavna hala je ogromna (dolzina okrog 500m), 100 cevljske ladje z lahkoto spravijo noter. Na razstavnih prostorih ni da ni. Takole "na oko" bi potreboval cca. 3 dni, da si ogledas stvari - tako pa sem danes kot "rjuhar" vec ali manj postopal okrog jadrnic (in povezanih stvari), ostalo pa vec ali manj le preletel.

Da ne opisujem prevec: Kljub kar nekaj imenom (Moody, Jeanneau, Hanse, Bavaria, ...) sem najvec casa prebil na Southerly 42RST. Recimo temu, da sem nasel nove, pogojno 'dosegljive' sanje. Izdelava, notranji koncept/postavitev, detajli, prostornost, dvizna kobilica, .... Od vseh videnih jadrnic (tudi vecjih, ki me sicer nic kaj dosti ne rajcajo) je verjetno za nekaj stopnci na visjem nivoju. Huda!

P.s.: Ce vsaj mene osebno prodajalci pri drugih znamkah (kljub kaksnemu vprasanju tu in tam) niso kaj dosti jeba***, pa so si na Southerlyju vzeli zame debelo uro. Kljub temu, da sem jim takoj povedal, da niti pod razno ne sezem (trenutno) tako visoko. Na koncu pa se povabilo na ogled tovarne (blizu Portsmoutha) in na vikend jadranje. Kapo dol.

Ostalo pa nekaj slik (s telefonom).

Dobrodosli:

Slika

Nova Elan 320 - serijska stevilka 5:

Slika

Southerly 42RST - tule se bom soncil:

Slika

Southerly 42RST - tule bo zena kuhala:

Slika

Southerly 42RST - tule bom jedel kar bo zena skuhala:

Slika

Southerly 42RST - tule bo zena spala (sprednja kabina):

Slika

Southerly 42RST - tule bom jaz spal (aft kabina):

Slika

Southerly 42RST - tule bom pa krmaril, navigiral ter v plitvinah kobilico dvigoval:

Slika

Ta velke grdosije:
Slika

Se ena 90 cevljska zastrupljevalka morja:

Slika

Byboat:

Slika

Vrtavke:

Slika

Ropotarnica...

Slika

...in nadzor nad njo:

Slika

Zelo lepo izdelan Chris Craft:

Slika

Se ena 'nase gore list':

Slika

Ma dobro - za obcutek je. Mogoce kot zanimivost se tale trimaran - takega koncepta se nisem videl: sirok kot pac vsi trimarani,leti 20+kts, a pred marino lahko "navinčas sanke" blizje trupa in delas druzbo jadrnicam po sirini:

Slika

Takole zgleda pa "navinčan" ob pomolu (pa ga zbases tudi na prikolico in ga odvleces domov):

Slika
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Jan 12, 2014 19:15

Lepo.
Čestitke za 42ko....

:D
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jan 12, 2014 19:16

.
Super si tole sestavil.
Super si pokazal trimaran.
Super si razdelil delo in spalnice na barki.
Super si ....., vse je super, ampak....!

Nekaj me pa moti, pa nisi ti nič kriv.
Na fotki kjer so "vrtavke", arnesen pogoni, je videti levi flap. Desni je verjetno isti. Moti me pa, da proizvajalci naredijo tak flap, da pri vzdrževanju zgubiš živce. Vse zavito, navrtano, zapigano, zakrivljeno, privijačeno, ... Očistit tak flap je polaganje doktorata. Še bolj pa tukaj "boli" to, da večina porablja za čiščenje takih delov enormne količine kislin. Ma, brez veze, sem se malo izkašljal, spremenil na bolje pa verjetno ne bom.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost